Chat u svinjarstvu

Nisam nasao na Temu igle za ovaj spric, moram da porucim ovde u Srbiji, neko od clanova je pisao da odgovara.
Izaslo je oko 1300 dinara sa nekim popustom jer sam narucivao jos neke stvari.
Taman jos malo imam grupu prasenja pa da ga probam za gvozdje dok budem udarao prasicima.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

После сваког коришћења опрати и оставити воду унутра. Овакви трају краће него они шприцеви са фиксном запремином.
Гонилица зависи од произвођача, имам хауптерову, узео сам расходовану са посла и поправио ми мајстор. Овако се могу наћи за неких 6-7 хиљада динара.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Када купујемо вакцине добијамо гратис шприцеве, управо овакве.
Све ове игле одговарају.
Ово им је слаба тачка, али треба узети у обзир да је овај шприц урадио неколико десетина хиљада комада товњеника. Користи се сваки дан па не стигне да зариба.
45b886a2a3c2d982774b5b9c2604aa68.jpg
2f9b2f62dea1f5f649a31dc7a80a22c5.jpg

Сава, слабо. Свако од радника дужи тако да веома дуго трају. Неретко годинама, само батерије мењају.

Ja imam par takvih spriceva ali nesto ne valjaju.. ili gumica zapekne. Nece da vuce lek. Inace smrt za njih je potencil ne znam zasto ali zapusi se haos :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moj nece imati ni blizu toliko posla..
Dobio sam uz njega i bocicu od 100ml, mislio sam nju napunim vodom ubacim u njega da isteram tih 100ml i to je to sa pranjem?

Ili skidas i iglu i nekako detaljnije peres?

Сава, теби треба другачија гонилица са дршком. Мислим да мс шиперс има такве. Не раде на додир неко на дугме. И такве смо имали. Мислим да су биле око 12 000 динара.

После сваког коришћења опрати млаком водом и оставити у шприцу воде. Иглу пази да не погађаш у кост и хрскавицу и да је иступиш генерално. После сваке употребе друга игла па кад се накупи ставе се у мали лонац и откувају се.
Дајемо и потенцил и цефтимед и још поједине антибиотике.
Проблем настане кад се често мења доза и то оштећује клип и гумицу.

Ostavljas za priplod?

Inace pokusao sam da zavrnem obicnu iglu na spric i radi bez problema, tako da ako nekog bude zanimalo mogu obicne igle bez problema
fde516c2630cc5c2326ad5f72728e2ad.jpg
902e041d117d585dec1ddf7a54bcd8dc.jpg

Danas u nekoj malo bolje opremljenoj veterinarskoj pitao imaju li igle za automacki spric i kaze da nemaju ali mogu ove obicne i cim sam dosao kuci probam i radi.

Ову пластику што иде као заштита на иглу, одсеци врх докле је глатка пластика, неких 1 центиметар. Врати на иглу и то ти је граничник да не убодеш предубоко и кад дајеш ивермектин да не иде у мишић.
Не остављам за приплод него тов, већ сам их све продао унапред, крај маја почетак јуна стижу.

Nazad
Vrh