xsale
Moderator
Šta ovi puše
Ne znam sta puse ,ali je ocigledno kome
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta ovi puše
Sta reci,a ne zaplakati.
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/samo-investicije-spasavaju-svinjarstvo_558481.html
Farmer u Doroslovu Robert Holo očekuje da će dolazak velikog proizvođača, poput Klemensa Tenisa, doprineti boljem kvalitetu svinjskog mesa. "Dolazak velikog giganta, za nas bi bio dobar. Došlo je vreme da ako hoćemo da proizvedemo nešto kvalitetnije, treba da se okrenemo boljem", kaže Holo.
Naši sagovornici zaključuju da su izvoz, veća proizvodnja tovljenika, ali i bolji kvalitet mesa i mesnih prerađevina, mogući samo ako se pokrenu giganti koji su već svojim proizvodima od mesa osvojili ceo svet.
Pre nekog vremena sam gledao na RTV emisiju Dobar posao gde je bilo priče o ovom čoveku. Radilo se o proizvodnji peleta, biomase itd... ( Link) . Ne sećam se detalja, nije ni bitno sad, uglavnom lep utisak je ostavila priča na mene : čovek pokrenuo nešto u selu, uložio u proizvodnju, zaposlio i druge... I sad eto ova izjava. Od čoveka koji potiče iz sela i za koga sam mislio da zna kako se kreću stvari i gde sve ovo vodi.(sećam se priče kako je ustajao u 5 i radio sa ocem sa 7 godina). Ako nije nameravao ništa da kaže a pitali su ga onda je bolje da ćuti a ne da hvali ovaj ''progres''.
Znači sve je maska. Razočarenje.
Zaključak je pare su pojele sve. Eto primera kako sa novcem dolazi i promena svesti. Svi veliki su okrenuti ka uvećanju svog bogastva i ništa ih drugo ne interesuje. Zato je glupa priča da će Tenis unaprediti svinjarstvo kod nas. I svi koji to hvale i duvaju u tu tikvu su na suprotnoj strani, ako mogu da kažem tako.
Čuo sam i drugu priču o tom tipu iz Doroslova.
Verujem da si cuo pravu pricu...Čuo sam i drugu priču o tom tipu iz Doroslova.
jedan posve divan čovekSta reci,a ne zaplakati.
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/samo-investicije-spasavaju-svinjarstvo_558481.html
Pre nekog vremena sam gledao na RTV emisiju Dobar posao gde je bilo priče o ovom čoveku. Radilo se o proizvodnji peleta, biomase itd... ( Link) . Ne sećam se detalja, nije ni bitno sad, uglavnom lep utisak je ostavila priča na mene : čovek pokrenuo nešto u selu, uložio u proizvodnju, zaposlio i druge... I sad eto ova izjava. Od čoveka koji potiče iz sela i za koga sam mislio da zna kako se kreću stvari i gde sve ovo vodi.(sećam se priče kako je ustajao u 5 i radio sa ocem sa 7 godina). Ako nije nameravao ništa da kaže a pitali su ga onda je bolje da ćuti a ne da hvali ovaj ''progres''.
Znači sve je maska. Razočarenje.
Zaključak je pare su pojele sve. Eto primera kako sa novcem dolazi i promena svesti. Svi veliki su okrenuti ka uvećanju svog bogastva i ništa ih drugo ne interesuje. Zato je glupa priča da će Tenis unaprediti svinjarstvo kod nas. I svi koji to hvale i duvaju u tu tikvu su na suprotnoj strani, ako mogu da kažem tako.
Nisam čitao temu od početka, ali dodaću sledeću informaciju iz našeg trgovačkog lanca DIS-a, a verovatno već svi to znate.
Zbog sankcija prema Rusiji, pojavila se velika količina mesa u zapadnoj i severnoj Evropi, kome je prošao rok od 6 meseci koliko tamo sme da stoji zaledjeno. Naši uvoznici to uvoze kao trećerazredno meso za preradu u hranu za kućne ljubimce, a i naš zakonski rok je 12 meseci zaleđeno.
Ovde su računice jasne...
Jasno je da se uvoz ne može zabraniti, ali ako neko ozbiljno želi da zaštiti srpskog stočara, kao što se to propagira i laže, onda neka uskladi norme kvaliteta i čuvanja mesa kao u EU. U suprotnom pretvoriće nas u kontejner istih.
Toliko o nasoj sloznosti.Zbogom pameti.A bilo je u redu da se promeni dozvoljeni sadržaj mikrotoksina u mleku, kad je to odgovaralo domaćim stočarima? Niste se bunili kad je kukuruz jesenas bio džabe? Ne razumem, šta je problem što se uvozi meso koje je u skladu sa našim propisima?
Lupas ko otvoren prozor.... e to je ono nase da komsiji crkne krava...A bilo je u redu da se promeni dozvoljeni sadržaj mikrotoksina u mleku, kad je to odgovaralo domaćim stočarima? Niste se bunili kad je kukuruz jesenas bio džabe? Ne razumem, šta je problem što se uvozi meso koje je u skladu sa našim propisima?
A bilo je u redu da se promeni dozvoljeni sadržaj mikrotoksina u mleku, kad je to odgovaralo domaćim stočarima? Niste se bunili kad je kukuruz jesenas bio džabe? Ne razumem, šta je problem što se uvozi meso koje je u skladu sa našim propisima?