Chat u svinjarstvu

Mom nerastu dovedes supstasnu krmacu , nece da je zaskoci.ali svega ima

- - - - - - - - - -

Ajde da cujem vase misljenje ,, treba drugaru dva praseta od po 35-40 kg . a ima lepog nerasta oko 70 kg .. kako da se preracunamo .. on predlaze u svoju korist kilo za kilo , a kilo prasetine skocila cena na 220 din ja bih mumaxmimalno dao 160 din i da doplati razliku ..:ppozdrav:

Nemački kralj mesa Tenis zainteresovan je za kupovinu najvećeg lanca mesara u Srbiji - Industrije mesa "Matijević", a stručnjaci ovakvu odluku tumače kao obrt u namerama o poslovanju u Srbiji nemačke kompanije.
profimedia-0160175292_1000x0.jpg
Ilustracija, Foto: Profimedia
Nemački kralj mesa Tenis zainteresovan je za kupovinu najvećeg lanca mesara u Srbiji - Industrije mesa "Matijević". Da su pregovori u toku, potvrđuje i vlasnik novosadske kompanije Petar Matijević, ali za N1 kaže da nije spreman da proda 100 posto kompanije. Za stručnjake je takav obrt Tenisovog poslovanja u Srbiji više od iznenađenja.
"Ne bi trebalo duplirati kapacitete u Srbiji gradnjom novih klanica, jer već takva klanica postoji, kakvu bi on gradio. Samo bi trebalo duplirati kapacitete farmi, jer bi napravio bolje farme, novu genetiku, jer mi ne znamo proizvesti pravu i jeftinu svinju. Ja ne bih prodavao njemu sve, ja bih prodavao mesnu industriju samo ili ulaganje u mesnu industriju, deo mesne industrije. Ja čak nisam ni spreman da prodam 100 odsto firme", kaže Petar Matijević, vlasnik kompanije „Matijević“.
Ukoliko bi došlo do prodaje 100 odsto kompanije posledica bi mogla da bude i značajna koncentracija na tržištu - Tenis bi u "paketu" Industrije mesa Matijević, dobio i 75 društava u njegovom vlasništvu.
Iako se nadaju da bi Tenis mogao biti most za ulazak domaćih proizvoda na tržište Evrope, mali proizvođači strahuju od nemačkog kralja mesa. U Komisiji za zaštitu konkurencije kažu da se tržište pomno prati:
"Ukoliko do najavljene transakcije dođe, naglašavam da Zakon utvrđuje obavezu investitora da se u roku propisanim Zakonom, obrati Komisiji i prijavi predmetnu poslovnu transakciju. Nakon sprovedenog postupka, Komisija za zaštitu konkurencije će odlučiti da li će predmetnu koncentraciju odobriti ili ne“, navodi Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije.
Za stručnjake su najnovije vesti iznenađenje i obrt u koncepciji Tenisovog poslovanja u Srbiji, jer prvobitan plan Tenisa bio je grinfild investicija u Srbiji:
"Prvobitna varijanta je bila da će on doći na osnovu koncepta grinfild infesticije, gde je bilo planirano da na četiri lokacije, pre svega u Banatu, podigne svoje nove farme i naravno kapacitete za preradu mesa. Razgovori u Vladi Srbije bili su da će se precizniji ugovori tek sklapati ili sklopiti u junu mesecu ove godine", objašnjava Milan Prostran, agroekonomski analitičar.
Prostran dodaje da je do juna, ipak, ostalo još otvorenih pitanja, na primer šta će država sve pružiti nemačkom kralju mesa?
Dok su oni na vlasti obećavali da će Tenis još u aprilu 2015. godine doći sa investicijom od 420 miliona evra, oni "drugi" su tvrdili da je Klemens Tenis čovek koji je ovde dobio svoj zakon i 15.000 hektara najbolje banatske zemlje i to u zakup na 30 godina.
Ključno je kakva će u bilo kojoj varijanti biti uloga srpskih proizvođača, ali i šta će dobiti srpski kupci, navodi N1.

Toliko o namerama Tenisa i koliko mu se moze verovati.Jos nije ni dosao,a vec menja odluke i muti vodu.::lose::

Mitros otvaraju ponovo za sledece izbore.....
Ako bude izbora,da ne zasedne ko tito pa do smrti pa njegov brat pa sin pa onda imamo Obrenovice,Karadjordjevice pa vucice vrag da ih nosi i njih i svinje evropske,a opet ko zna mozda one svinje imaju sladje meso jer je iz evrope jer kako kazu tu neki na forumu da tamo u eu sve je sjajno i nama zele samo najbolje.

Napunjene nam usi,slusamo vrhovnog vodju i sta on kaze mi mu verujemo i samo ocekujemo nesto,nije bitno sta i kad,ali bice.
Nije ni bitno sto ce proraditi za sto godina,nego je bitno da nam je to urezao u pamcenje neko kome je to vidis poslo za rukom.Skrenulo se sa teme uvoza fals robe,to vise nije glavni problem,sad vidim da vam je svima problem MITROS,on nam donosi bolju cenu? Ostalo nista ne utice?

Nekada su racunali da su svinje isplative ako je 10kg kukuruza=1kg zive vage,mislim da i danas racunica je tacna

Ma i nije problem sto je trenutno niska cena,nego sto nece ni biti veca kako se cini. Nema veze ni sto se od 01.01.2017 ukida vakcinacija protiv kuge,izvoz moze krenuti najranije dve godine posle toga.Ako dodje Tenis on ce moci odmah da izvozi i svi ostali su gotovi.

Nazad
Vrh