vasilije bdp
Član
ne znam ali merili smo zivo 90 kg a zaklano tj jedna polutka 37 kg tako da su dve polutke bile 74kg. ima ih jos 1o kom sto cu da koljem. pa ako je neko u blizini voleo bih da dodje na druzenje i svinjokolj, da ne ispadne da lazem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

Trebalo bi kod nas osnovati......ako ima neki kolega koji je u nekom udruzenju svinjara neka mi se javi.
Jel to vazi samo za vase podrucje ili..Ja sam valjda jos clan udruzenja ovde, posto nisam zadnju godinu platio clanarinu, niti me ko zove.ako ima neki kolega koji je u nekom udruzenju svinjara neka mi se javi.

Moguće je ja sam radio u jednoj privatnoj klanici i kad je u pitanju polutka sa glavom uglavnom otpadne od 17-22%, zavisi da lije pre klanja nahranjeno ili ne i naravno od rase svinjčeta , akrvi nikad ne izađe više od pola jer u samom mesu ostane dosta krvinemoguce da je tako malo otpalo... pa samo krv je 6%tm
svaka čast komšo dobra ishrana i rezultat mora biti dobarne znam ali merili smo zivo 90 kg a zaklano tj jedna polutka 37 kg tako da su dve polutke bile 74kg. ima ih jos 1o kom sto cu da koljem. pa ako je neko u blizini voleo bih da dodje na druzenje i svinjokolj, da ne ispadne da lazem.
Postoji li to uopšte???
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Na temi
http://poljoinfo.com/showthread.php?10561-Agro-Dan-2014&p=1075410&viewfull=1#post1075410
*Evropska unija finansirala nabavku šest miliona doza vakcina kao vid podrške iskorenjivanju svinjske kuge u Srbiji.
I tako lepo evropljani sebi jeftino kupili tržište za svoje svinje.