Isto pitanje i mene zanima,kao i cenaJel zna neko gde mogu da nadjem polovan dozator za lekove kroz vodu (meditron)?unapred hvala!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isto pitanje i mene zanima,kao i cenaJel zna neko gde mogu da nadjem polovan dozator za lekove kroz vodu (meditron)?unapred hvala!
Ako mislis na duzinu tova kod mene oko 5,5 meseci od zalucenja posle pete nedelje, ili 4 do 4,5 meseci od 20kg opet zavisno da li tovim do 110kg ili 120kg a nekad i preko. Grujo druze da nam samo usi pojedu ne bi bilo strasno pustimo kosu i problem resenKoliko meseca tovite svinje?
Ako mislis na duzinu tova kod mene oko 5,5 meseci od zalucenja posle pete nedelje, ili 4 do 4,5 meseci od 20kg opet zavisno da li tovim do 110kg ili 120kg a nekad i preko. Grujo druze da nam samo usi pojedu ne bi bilo strasno pustimo kosu i problem resen
Trebalo bi da otpadne od 25 do 30%Nisam znao gde da postavim ovo pitanje pa cu ovde, posto mi treba savet iskusnih tovljaca i ljudi koji su iskusni u klanju. Danas zakoljem jedno tovljenince od 90kg merili ga na stocnu vagu, uradimo ga u polutke sa glavom i jedna polutka tezi ravno 37kg, tako da ispada da je ocisceno bilo 74kg i da je otpalo 17,77%. Pa kako je moguce da tako malo odpadne ako smo mi dobro izracunali. Da li se jos kome desavalo da tako malo odpadne?