Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto rece kolega nisam ja, jarac je :haha: Kako smo se nadali zbog suse da ce biti, rezultat i vise nego dobar. Daleko ga bilo malopre bio komsija kod mene, pre par dana nesto mu jaretu pojelo pupak i oko njega i jare lipsalo, mislio je da je neki pacov, bog zna sta kad danas zateko kako mu mace jede jarencetu caponjak. Ubio ga na mesto... Meni se moja kuja okotila u stali i tamo je sa 4 mala, jedan novi jarac spava sve sa njima greju se zajedno :osmeh:. Hvala bogu za sad nista im se nije desilo

Ja imao od kavksaca i sarplaninke stene, oko 3 meseca, oprasila se svinja i prasad cale odvojio da ih ne pognjavi u korpu od pruca, kad ona usla u stalu i uzela jedno i dok on naiso pola ga pojela, sad dal je bilo mrtvo ili ga ubila nisam saznao jer se krmaca oprasila pre vremena i od 6 ostala 3 ziva, ali kad ti se nesto tako desi da puknes od muke.
Nego sta ces ,, gde tor tu i mor,,
Jutros blizanci, koza na 13 jarenje, vime ima ko da je u najboljem dobu. 4 koze 9 jaradi :)

kolegi @BOSNIAN sa srecom odbrana doktorata,i nek se ne zavrsi samo na zvanju,vec i da prenese svoje znanje na druge:ppozdrav::ppozdrav:

Jos jednom hvala na lepim zeljama i svima se vratilo istom merom. I danas poteralo evo js jedna se kozi, za sad 2 ali izgleda da ce i trece :haha:.

Ipak dva, samo nek su zivi i zdravi, dosta je

Poslednja izmena:
Cestitke svima koji u ovom danu to zasluzuju!:ppozdrav:Od odbrane doktorata, pa do novih stanovnika u stali, sto jagnjica, sto jarica! Svi zivi i zdravi bili! U zdravlje!:ppozdrav::ppozdrav:

dobro jutro momci! Ima li snijega?:osmeh: Evo kod mene oped napadao, a slomio sam lopatu cisteci! Nego da vas pitam, da li moze biti opasno ako ovca ili jagnje pojede pero? Na nekim balama sjena ima po neko perce od goluba, pa ako im slucajno upadne u jasle da znam da li moram da pazim.

ma ove bale sto sam kupio na nekim ima po koje pero od goluba. kod mene nema golubova, ali tamo ih vjerovatno dosta ima. pa zato pitam.ocistim ja bale, ali ako neko perce "prodje" da mi ne napravi zajeb kod ovaca.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh