Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti daj sve od sebe da ocistis,ako koje i prodje verovatno nije strasno,kod mene ima dosta golubova,i bas lete oko ovcarnika,ali nikad nisam video da ovca pojede pero.

Sve hocu da pitam pa zaboravim. Jagnjad posle 20 dana neodvajm od majki pa da ih pustam na podoj nisam u mogucnosti nego imaju pregradu u koju ulaze da jedu po volji e tu nastaje problem nikako nemogu da ih navadim da ulaze da jedu zatvaram ih po nekoliko dana al nece sami da udju tek pocnu posle mesecipo dana ovce jesu mlecne ali bi morali pre poceti da jedu. Pa me zanima kako ostali resavaju ovaj problem ako ga uopste imaju.

dok su jagnjad mala ja ih stalno ubacijem tamo iako nema hrane da se naviknu ali meni tesko pocinju jesti hranu tek kad napune mjesec ovce imaju mlijka tako da ih ne zanim ahrana ali polako pocnu

Sve hocu da pitam pa zaboravim. Jagnjad posle 20 dana neodvajm od majki pa da ih pustam na podoj nisam u mogucnosti nego imaju pregradu u koju ulaze da jedu po volji e tu nastaje problem nikako nemogu da ih navadim da ulaze da jedu zatvaram ih po nekoliko dana al nece sami da udju tek pocnu posle mesecipo dana ovce jesu mlecne ali bi morali pre poceti da jedu. Pa me zanima kako ostali resavaju ovaj problem ako ga uopste imaju.
Drugar i ja radim kao i ti ali u mene sami pocnu da ulaze vec sa nekoliko dana, u pocetku verovatno da bih se sklonili od ovaca tj. od guzve, tu odmaraju i spavaju i tako naviknu na tu prostoriju gde ih hranim, za neko vreme i projedu i bude sve ok.

sto bi usli rajko kad im je lepo s majkama:),siti,mleka dovoljno i sena a jos su mali,cim ogladne sami ce oni ulazit...

Ja sam ove godine prvi put napravio box za prihranu jaganjaca,unutra su sitna lucerka i granule,pocele su same da ulaze vec prvi dan,medjutim,najslabije jagnje udje,ali retko,jednostavno vise vole da zajedno na jaslama sa ovcama prebiraju sojinu slamu,pa tek kad nestane sojine slame ulaze u box i jedu lucerku.Mozda bi najboje bilo okaciti im jednu grejalicu u tom boxu ali onu sa zastitom,onda ce tu ulaziti da se greju,pa ce i pre poceti da jedu.

ja sam svoje jagnjice par puta ubacio u boks za njih i onda su sami ulazili unutra.sad cim se pojavim sa kanticom trce kao blesavi u boks. ova kosa slova sto su se pojavila nisu moja krivica. drzim cerkicu u krilu, 11 mjeseci ima i nesto pritisnu na tastaturi i vidi sad slova. a ne znam vratiti na "normalu"

ja sam svoje jagnjice par puta ubacio u boks za njih i onda su sami ulazili unutra.sad cim se pojavim sa kanticom trce kao blesavi u boks. ova kosa slova sto su se pojavila nisu moja krivica. drzim cerkicu u krilu, 11 mjeseci ima i nesto pritisnu na tastaturi i vidi sad slova. a ne znam vratiti na "normalu"
klikni na ovo koso I sto ti je ponudjeno u opcijama za brz odgovor izmedju B i podvuceno U.:ppozdrav:

Kad položim ovcama ja jaganjce jedno po jedno ubacivam kroz otvor na boksu. Ostanu sat dva. Posle tri četri dana počinju da ulaze na teranje. Posle 7 dana treninga ulaze kako voliš. Pre 15 dana ne pokušavam da hranim. Sad su stari prosek 40 dana i jedu oko 350 do 400gr. Sa dva meseca lučim.

Sve ja to tako radim Sarbanac al kad ih zatvorim samo cuce kraj vrata korito ni da pogledaju urlaju ko magarcisedam dana pokusavam i nista i tako svake godine. Pocnu jesti sa mesec ipo i tu izgubim bar 15 dana do prodaje. Ranije dok mi je baba bila u selu ona ih lucila jutri i veci i nisu ni bili sa ovcama bilo sve super sad se bas patim sa tim.

Kolega Rajko ja imam kapiju na delu gde hranim jagnjad i ona mi je otvorena da tu i ovce mogu da ulaze dok ne počnem da hranim jagnjad, kad počnem da prihranjivam jagnjiće a to je obično kad najstarije ima oko dvadesetak dana tu više ne puštam ovce i jagnjad tu ulaze sama bez problema, valjda zato što im je to poznat teren. Ako možeš da napraviš da tu hraniš ovce dan-dva rešio bi problem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh