Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Velimire jesil to ukrao dedamrazovu sliku za avantar
Тако сам изгледао после пописа струје у селу по овом јаду. А деца се обрадовала деда мразу па ме жена усликала да се памти.
Код мене било -22 а код мојих код Уба -27 и успут им се ујутру ојагњила једна романовка парена под полутаном шаролеа. Двоје мушких, добро су прошли, додуше сушили јагњад са феном и грејалицом али је штала дрвена полуотвореног типа тако да је вероватно неки степен топлије било него напољу. Постељица је овци била залеђена, део који је висио док је није избацила...

belka-sta-radis.jpg

---------- Poruka napisana u 14:05 ---------- Prethodna poruka je at 14:02 ----------

ti-ces-meni.jpg

---------- Poruka napisana u 14:07 ---------- Prethodna poruka je at 14:05 ----------

janjetina.jpg

Tako i treba Velimire kad nisi naučio da tipuješ, možda si početnik, kod mene većinom prognoziraju potrošnju, samo jednom u pola godine naiđu pa sravne stanje.

Pozdrav kolege.Kako se borite sa ovom hladnocom. Ja sam sada morao izbaciti 2-3 prsta debelo zaledjene prostirke iz porodilista sto ne pamtim nikad da je bilo do sada.Upravo se jedna ojarila i ostala je da ih lize. Nikada nisam unosio jarice u kucu bitno je da se lepo osuse i posle za njih nema krize ,jer oni jos nemaju izgradjen sistem termoregulacije tako da ne osecaju zimu. Dok starijie koze drkcu mali se igraju po snegu, sreca da je suv pa se ne lepi za njih. Jutros u pola osam kod mene bilo -21 stepen sada je oko -12. Pokusao sam slikati ali od pare slike su nikakve. Ajmo dalje.

@ Druze,Petrovo juce popodne 2 ovce po 2 jagnjeta...plasio sam se za njih,susio sam ih dugo i hvala Bogu zivahni su..

kod mene nikako jedno jagnje mi skroz slabo zima smrzlo se sada je u kuci jos malo sta ce biti u toku noci neznam ali stvarno vrijeme nije normalno a ono jagno preljepo ali bez pomocno

Pozdrav kolege nisam do sada pisao u ovoj temi imam šest koza onako za kuću e sad da vam javim juče mi se ojarila jedna tri komada još dve nalile vimena neće da bave

Kod nas jedna jutros ....blizanci.Kaže brat ojagnjila se u snegu.Sreća odmah je video i sklonio ih u štalu.Za sada su dobro, mada i u štali mrzne voda.

nek su zivi samo:)
bitno da ih osusi lepo ako moze to je najbitnije...opasno je vreme,sluz se mrzne za 10ak minuta na njima kad se rode

jel probao neko od vas da odbije jagnje od dva meseca pa da podmetne pod ovcu jos 2 jagnjeta od 10/ak dana? cini mi se da se isplati kupiti 2kom po 2000din i odgajiti ih za sebe. Ovca ce verovatno da se buni i imace tu posla ali nadam se da ce da ispadne dobro. Ili je mozda rentabilnije odbiti jagnje i pustiti je sa ovnom da se ponovo mrka i sama donese novu jagnjad? Sta ko misli?

da se mrka je bi je ova dva totalno iscrpila
bolje ako imas ovcu koja ojagnji jedno pa kupis jos jedno pod nju pa da rastu zajedno i nece biti problema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh