Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve cetitike od srca upucijem i ja ali ipe ke bozic za dva dana bice jos vremena
idem i ja valja ranit prije sunca badnjak osjec i nastavit pecenicu

---------- Poruka napisana u 21:59 ---------- Prethodna poruka je at 21:58 ----------

a i proslaviti malo:ppozdrav:l

Evo i mene. Malo pre sam završio a nastavljam ujutro. Koljemo i po kućama. Prvo plug. Meni nešto crtalo zarđalo pa teško ide a i istupilo se. Kad je trebalo išlo je do gredelja. Niva je rodila dobro tri žetve. Sad ni kovač ne pomaže. Al ako bi se našla neka pod arendu potrudio bi se. Ono na ražnju od 6meseci meni se čini da je burski jarac. Klimatske promene idu na ruku zato je onaj smederevac i zarđo. Manite se belog i žutog. Dejan je verovatno jureći onog junca od 6meseci zakačio na neku šljivovu granu koja ga je lupila po glavi pa je veseo. Inače je to čest slučaj u našem kraju u zimsko vreme. Poz...

Sretno badnje JUTRO i sutrasnji BOZIC sretnu i bericetnu godinu puno zdravlja i veselja

http://www.youtube.com/watch?v=RYwe8zUs56I&feature=related

---------- Poruka napisana u 00:56 ---------- Prethodna poruka je at 00:37 ----------

w1g3fk.jpg

---------- Poruka napisana u 00:57 ---------- Prethodna poruka je at 00:56 ----------

[h=6]Badnjidan
Dan uoči Božića, 6. januara, zove se Badnjidan. Naziv je dobio po tome jer se toga dana seče badnjak i unosi u kuću. Sa ovim danom već počinje Božićno slavlje. Ujutro rano, već u zoru, pucanjem iz pušaka i prangija objavljuje se polazak u šumu po badnjak. Čim svane, loži se vatra i pristavlja se uz nju pečenica. Žene u kući mese božićne kolače, torte, pripremaju trpezu za Božić.[/h]

2wnmd1e.jpg

Zeno,turi par komada u furunu,da budu vruci dok se vratim od komsinice sa klanja,osecam da ce me uhvatiti u krstima!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh