Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srecan badjni dan i punio srece i veselja a torovi puni ovaca
nanas sam se ubio od sisova uz obavezno pice mix trave ive meda i rakoje kuvane evo i koja slika nase pecenise prasence i strikinog jagca sve upucuje da je w al nek Deki procjeni
24cxdt5.jpg

105pa88.jpg

a2ayb8.jpg

4kjv5j.jpg

---------- Poruka napisana u 16:23 ---------- Prethodna poruka je at 16:21 ----------

23haba1.jpg

2qc4e55.jpg

eto malo od mene

---------- Poruka napisana u 16:29 ---------- Prethodna poruka je at 16:23 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=ZxWlostPz5Q

Ja sam juce pravio kobasice od jarca alpinca, ziv bio 56, uredjen i ocedjen 30kg, Cisto meso 16kg plus sto sam malo na vratu ostavio , grudnu kost i rebra za susenje i za pecenje malo rebara, mozda oko 1,5kg plus i oko 0,5kg loja. Na sve to sam dodao oko 7kg svinjetine, ljutu papriku, malo bibera i soli.
Prase zaklano i ispeceno juce na cumuru, danas pekao stric 2 pa da ne zurimo :), nazalost bio piatren, moja prasad od zdravinjke svinje nisu jos stigla, tek su oko 10kg.

Nekome je mnogo da ceka jutro pa docekuje Bozic posle 12. Kod mene se ide u crkvu u 5 ujutru a po povratku iz crkve oko 7 se kadimo i dolazi nam polozajnik i onda se lepo doruckuje sve po redu zajedno sa projom u koju je ubacena para, pasulj, badnjak, glog, zrno kukuruza i tako sve po redu :)

Kod mene se uz lozenje badnjaka nesto izlozi laganoj rotaciji.:osmeh:Pece se riba i konzumira do ponoci,a odma posle ponoci ono sa raznja.Nekad to bude i kotlic,zavisi od organizacije.

Sve je gotovo. Jos nešto gazdarica da završi oko mešnje i to je to. Inače dviska je ispečena zajebalo vek.

Nek današnji blagi dan vama bude radostan, nek vam Božić vrata zlati, nek Vas sreća prati, andjeo sreće neka Vas vodi - MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh