Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@nemanja
ako ono sisa ne brini zna on koliko mu treba...
ako su sise prevelike da ne moze da uhvati onda na flasucu ga dohranjuj nema druge

Rajko, taman da imaš zanimaciju za Novu godinu....:ppozdrav:
Dace bog (ne)sreca nemam ih puno sad da se jagnje u januaru svega desetak pa nece biti guzve bilo jagnjenje u maju pa malo okasnile. Stomaci ko burici ali vimena tek nadolaze tako da ce biti za novu god ali srpsku verovatno videcemo pola nisam uhvatio kad su se parile a marker bio kod drugara na pozajmici. Kod tebe blagostanje sve se beli od blaga srecno bilo samo napred sve pohvale nije bitna rasa vec da su obori puni.

Jedna moja od njih 8 kucevnih ojagnjila tri jagnjeta .Jedno sam ostavio pod njom a preostala dva na cuclu. Izmuzeo sam malo kolstruma i sad vec vuku mleko u prahu. Valjda ce preziveti

@Petrovo.Jasu premenke.
Moram malo da se uozbiljim sto se tice ovcarstva.Iza moje baste je nasip(dolma) a iza je Sava.Na dolmi je ogromna travnata povrsina i tu niko ne napasa nista sem mog komsije koji ima 8 ovaca.Zao mi da to ne izkoristim,imam nesto koza i sada ako da bog ove jaganjce da odhranim i jos bi kupio par komada vecih (da skupim malo novaca) i naproleca na pasu.

Ta ovca nikad nije imala dvojke a kamoli trojke, nema ona puno mleka nesmem rizikovati pre dve nedelje jedna je imala dvojke i jedno je uginulo .Dobro ih ranim deteljina skoro po volji. pola kile kukuruza na dan u zrnu , i presovana kukuruzovina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh