Nikad nisam reko ni jednu losu rec za bilo koju rasu nit ce to neko od mene da cuje,a to sto neko pljuje W mene pogadja ko lanjski sneg,i nepada mi napamet da ulazim u bilo kakve polemike vise,a da imam para i objekata drzo bi ja jos pet rasa al to je nemoguce tako da sam se opredelio za ovu koju imam pre svega iz dva razloga,zato sto imam pasnjake i dosta hrane i drugi zato sto od svih rasa imam najlaksi pristup genetici,pa smatram da je to jedini nacin da napredujem u odgajivackom smislu za sto krace vreme i ne kazem da sam u pravu i da ce tako biti,e sad ako neko mrzi W necu da ulazim u to al ja prosto ne mogu da mrzim ni jednu zivotinju pa samim tim ni rasu,sto puta sam reko kako mrzim koze zato sto su djavoli i prave stetu i sto su u stanju popeti se na krov od kuce a opet ih volim i simpaticne su mi zbog toga ali ih drzo ne bi,zato svako nek drzi sta hoce al pljuvanje rasa je glupo,jer svi smo razliciti i svi drugacije razmisljamo,polemike ce otici u krajnost i nece imati nikakvu poentu,razumem ja da je tesko,nema se para,al forum ne sluzi za istresanje frustracija niti nipodnistavanje drugih,eto koliko sam se puta ja zavadio sa mirkom i sarbancem a opet ih smatram za kolege i kao svoje bogatsvo,i tako treba jedni gruge da posmatramo,da budemo slozni i radimo u interesu jedni drugima,ja zelim da ovaj forum bude stvarno mesto gde cemo se druziti i udruzivati,ali moramo imati svest da ovo neko cita i samu ideju ovakvog druzenja trebamo negovati birajuci reci i nacin i kada zelimo nekom reci da nije u pravu,jer i ako je ovo virtualni svet ipak nije ni kafana ni stocna pijac,zato eto apelujem na sve kolege i urednike da nadjemo nacin da funkcionisemo i da se druzimo,jer ovcarstvo nam je spalo na niske grane,u celoj Srbiji imas pet ljudi koji rade kako treba,zato zapitajmo se kad smo toliko pametni i kad toliko znamo zasto nam je tako,znaci da neznamo nista ko gusani i da nemamo para ni ono sto znamo da sprovedemo u delo,nego se mucimo i natezemo,zato kolege nek nas ta muka veze,gledajte jednim drugima pomagati,i uciti jedni od drugih,jer sve ostalo vodi u propast i ponor.A moja je zelja jednog dana da imam jako udruzenje sa odgajivacima mnogo rasa i da pravimo izlozbe gde ce svi ucestvovati i biti ravnopravni drzali zeceve ili volove.