Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam sisao ovce dva puta,sto ne znaci da imaju problem sa higijenom,mada sam ranije podciscao ovce pred jagnjenje,nisam siguran da je u mom kraju (zbog hladnoce)pametno sisanje krajem oktobra tj u kasnu jesen,poznato je da se porastom vune trosi prilicno hranljivih materija cini mi se da je 1kg vune proporcionalno 6kg prirasta(ako ne gresim a to sam negde procitao) ako dodamo utrosak energije zbog niskih temperatura onda definitivno los potez,sem ako u objektu temperature ne padaju ispod bar 10 stepeni.
Definitivno forum sve manje ima komentara,dal zbog nas nekoliko koji dosadismo bogu i narodu:haha:

Veceras gledam vremensku prognozu i kazu da ce biti kise do petka. Ima Boga :osmeh:

Sika nam se jos nije naspavao pa da nam postavi slike sa sajma :spavam:

Kazu da se najbolje vidi kakav je ko covek kada mu das vlast. Milos dao Siki vlast i gledaj ga sada, sta uradi Milose od onako finog deteta :haha:

Vojvodo sada me baci u razmisljanje, sta je sa mojih ovaca. Ja cistio ovcarnik, sada ove kise moglo bih lako da se desi da malo plivaju.

---------- Poruka napisana u 22:02 ---------- Prethodna poruka je at 22:01 ----------

Vojvodo bez cizama i kabanice ne razmisljaj o sajmu.

Kolege nije secer u vodu,kisa je dobra narocito majska kako rece knez Milos,Sika ako imas na koga biti kivan to sam ja,Bato je na moj nagovor otvorio temu a ja obecao jagnje,posto se velika vecina nije ni javljala a mnogi odustali desilo se i meni da sam sprecen,dal obaveze ili materijalni razlozi kod nekih su ucinili da ne dodju.sad opravdanja onih koji su obecali a nisu dosli nema prvo ja pa svi ostali,al eto mene za vikend kod tebe u KG ako bog da-ako se opet nesto ne ispreci a ja budem ziv i zdrav,jer danas se ne zna sta nosi dan a sta noc:ppozdrav:

Ma nisam ja ljut ni na koga,daleko od toga.Ali razlog da bude pada kisa bije sunce mrzi me danas i td. stvarno necu da komentarisem ako smo reko da tad dolazim,ja bih peske dosao iz Kragujevca.Padala kisa u nedelju ceo dan pa nam nista nije falilo evo ja ziv i zdrav nisam od secera kao pojedini.
Al dobro nije bitno menjamo temu.

Dobro dosao. :)

Ako nastavi da pada, moje ovce će plivati...
Kod mene trenutno stanje na kisomeru je 45 lit po metru kvadratnom , vodu iz sahte sa hidroforom sam ispraznio , bunar br 2 ima jos 1,5 do vrha ....... za ovcarnike nebrinem nece voda u njih .
U temi o izgradnji stale sam napisao da bi prilikom gradnje boksove podigo od zemlje 20-30 cm iberlaufom ( kamenje iz separacije velicine pesnice)

Pozdrav svima,

treba mi pomoc i kontakt farmi koje mogu da isporuce 100 jagnjadi vitemberg i 100 il de frans rase. Jagnjad moraju biti umaticena.

Unapred veliko hvala!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh