Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Miladine gde nema loja nema ni mesa,tako stari kazu!:)Moja su swa znanja powrsna,i cesto za efekat imaju osecaj zapanjenosti,ili ti neverice!:)Zemun u Srbiji valjda nije,a ako i jeste,u Baricu nece niko sigurno,ja sam lokal patriota!:)

Mislis na zene ili na ovce:)?ovo loj meso ovo ono...?
Koja rasa je bila za nasu juznu pokrajinu @zemun,ako nije tajna?

A loj je vrlo bitan da podmaze grlo da moze pivce bolje da se spusti di treba!:)

---------- Poruka napisana u 22:23 ---------- Prethodna poruka je at 22:20 ----------

To je fakat,od zene ne mogu da ziwim,od owaca isto,znaci Hobi brate,iskreno!:)Profi je samo kad od tog 'necega' ziwis,tako kazu owi owde!:)

Sika jeste ti poredjenje i konstatacija. Poredis razlicitu klimu u kojoj se ovce nalaze, mentalitet ljudi, nacin ishrane itd itd. Zasto Nemci ne voze Renoa, zasto Francuzi ne voze VW? Iz istog razloga nemaju iste rase ovca.

Bato morao sam ovo citirati iz razloga sto si ti meni nedavno rekao kako ti nisi imao rezultate sa vlasickom rasom iste ili slicne kao ja gore citirano ti sve govori sam si sebi dokazao nisi mene trebao ni pitati :D ja i ti nismo imali nista isto sta vise sve nam je razlicito.

---------- Poruka napisana u 22:23 ---------- Prethodna poruka je at 22:20 ----------

To je fakat,od zene ne mogu da ziwim,od owaca isto,znaci Hobi brate,iskreno!:)Profi je samo kad od tog 'necega' ziwis,tako kazu owi owde!:)[/QUOTE]. Ti se Dejo oženi profesionalno. Nemoj gledati na mladost i lepotu (dovoljno je što si ti mlad) već gledaj na žensku koja ima pare. Tako kad se profi oženiš onda imaš mogućnost da se baviš hobi ovcama i stvar rešena!

---------- Poruka napisana u 22:32 ---------- Prethodna poruka je at 15:25 ----------

Ovaj stvarno otišo da se ženi kad ga nema ceo dan? A gde su ostali?

Ja nikad bolje. Sutra ću već biti gore jer sam stariji jedan dan. Ovce pasu i vidno se popravljaju iz dana u dan. Jagnjad koja su ojagnjena zadnjih mesec dana odlično napreduju na mleku i paši uz malu dohranu kocentratom uveče.

jutros vidm u ovce da joj je jedno oko tj zjenica pobjelila. Vjerovatno je oslijepila na to oko. Ne znam koji joj je vrag, jer nema vidljivih povreda oka. Sta mislite da li je mozda neka bolest u pitanju? A inace je i mnogo omrsavila,.To je melez slovenke i pramenke. Normalno hrani jagnje i jede.

ja moje pustam po malo po dvoristu,nesmem na pasu dok se ne naviknu da ne napravim zlo,moj komsija ima neke skavle,ubise se treci dan od proliva,pustio ih odma u zelenu travu osto bez sena,ja sam prvo desetak dana kosio i meso sa senom,tako me ucili moji,deda dok je imo ovce nikad pre djurdjevdana nije pustio u pasnjak,e sad dal to tako treba neznam,al ovce su mi u formi izasle iz zime pa nesto ne zurim,jaganjci cepaju koncetrat lepo,a gviskama sam smanjio od kako ih pustam da pasu po dvoristu

Zarius 011
Konjuktivitis,najpre se primeti iscedak iz obolelog oka i mora se na vreme reagovati-VEZEMICIN mast za oci,naneti nekoliko dana, vise puta dnevno,ili postavi sliku da bi se postavila dijagnoza koliko toliko sigurna/laku noc

Ako su ovce ociscene od parazita ne bi trbalo da ima vecih problema sa ispasom,pozeljno je da imaju sena u jaslama pre i posle ispase,u koncetrat se moze dodati sodebikarbone na 100kg koncetrata 1-1,5 kg sode

Bog je stvorio ovcu da pase. Normalno je da treba biti oprezan pri promeni ishrane. Nekoliko dana ujutro malo sena pa na pašu. Sad i neće da jedu seno. Neki dan kad je bila kiša samo mrljaju po senu. Ja koristim pašu kad god vreme dozvoljava pa i preko zime kad nema snega. Što je nekad govorio kolega car ciganku u selo i ovcu na pašnjak nijedna se neće vratiti gladna.

mirko bolje malo da podelis tog znanja samnom i sa drugima nego da budes kontras,jer ocigledno ga imas,i mnogo zvucis bolje,i stoje ti bolje postovi ovakvog sadrzaja,ne salim se,ozbiljno mislim

I bre milose pa kakve su ti to ovce,moras da im mesas travu pa ne smes da ih pustis odma na pasu pa ovo pa ono.Izgleda da ce ponovo krenuti afera "crvenih lampica".

jutros vidm u ovce da joj je jedno oko tj zjenica pobjelila. Vjerovatno je oslijepila na to oko. Ne znam koji joj je vrag, jer nema vidljivih povreda oka. Sta mislite da li je mozda neka bolest u pitanju? A inace je i mnogo omrsavila,.To je melez slovenke i pramenke. Normalno hrani jagnje i jede.
По овом твом објашњењу, тј. белина на зеници, рекао бих да је механичка повреда, неки патрљак од сена или тако нешто. Код мене се дешавало више пута и иако изгледа безнадежно после неког времена само прође. Додуше једном је повреда била мало већа и једна овца је остала ћорава на једно око. Коњуктивитис, мислим да нема тај симптом белине на зеници него само црвенило око и цуренје, крмељање.

zarius to svakako moze da bude gadno i da nanese veliki hendikep ovci
i jammislim da je mehanicka povreda na li sijenom ili nekakvim klinovima u stali dobro pogledaj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh