Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi hajde negde da se sastanemo i lepo ispricamo da se nebi igrali ovde gluvih telefona dobicete zuljeve na prstima od kucanja. Smatram da si ti Dejane i ti Milose donekle u pravu Dejan kao neko ko je iskusio mnogo toga u priozvodnji i garantujem da si imao uslove koje Milos ima da bi sirio svoje stado i nebi ga nikad ugasio a Milos zeli da ulozi novac koji ima u nesto sto voli a plus ima dobre uslove nezavisi ni od koga. Iskren da budem da imam svoje zemlje i pola Milosevih para ma dosta i trecinu i ja bi ih ulozio isto mozda cu nekom ispasti smesan ali kad se nesto voli nebiraju se sredstva da se to isto ostvari. Vas dvojica imate problemcic sto se nerazumete bas kako treba a iz vasih postova vidim dobronamernost jednog prema drugome zato ih rado citam i cenim obojicu.

I jos nesto,uwek se pazi TEORETICARA OWCARSTWA,takvih ima puno,puni nabiflane price od uzgoja,do selekcije,preko plasmana i trzista jagnjeceg mesa,a owcu videli samo na slici i o njoj sve saznali iz mrtwih slova na papiru..

Moja ideja se ne zasniva dejo da ja prodam sutra priplod tebi,ili nekom drugom u srbiji,vec da zajedno prodajemo ako nista onda zemljama bivse SFRJ,jer smatram da mozemo ostvariti nekim radom i kvalitet i kontinuitet,e sad ako mislite da ce neko da dodje i organizuje nas,od tog posla nema nista,ako se sami ne organizujemo i ne otvorimo za znanje,jer da znamo nesto,bilo bi nam bolje,i mozemo mi da pricamo ovde svasta ali dajte ideje pa se mozda nadje nacin,a ne samo,te se ne isplati,te nemoze,te nije to tako,ja samo kazem da nemci nista nisu bolji i pametniji ovcari od nas,samo su organizovaniji i disciplinovaniji,oni na forumu ne pricaju dal je dejan pametan ili je milos glup,dal je mirko kontras il je sika sekretarica,vec razmisljaju globalno i gledaju svoj rad da naplate,a ne da teraju priplodna grla na stocnu pijac prikolicom,zato se ja upustam u sve ovo,i tupim zupe,i mozda ako me vi ne podrzavate opet ce od mene ostati neka ideja ako nista drugo,nisam ja nikakav pionir i izumitelj,sve je vec izmisljeno samo treba da radimo kako treba,a ovde vecina radi naopako,misli da je popasla sva znanja sveta,a de smo mi a de je svet,i zato se ja onda ovako iznerviram,i pokusavam da nadjem barem neki odgovor sta je razlog tome?Uglavnom poso nam nevalja,samo znam da mi je svaki kolega bogatsvo a ne konkurencija,i da me to razmisljanje nekud mozda i odvede za razliku od onog "crkla komsiji krava"

Soumi,brate owo je Balkan,ovde su ljudi totalno drugaciji nego u Nemackog,drugacija filozofija zivota,i njihovi principi su ovde NEPRIMENLJIVI,ne moze,nas ovcara koji bi radili kao npr.NEMCI ima 5 %posto od svih a to je nista,mala smo zemlja,malo je trziste a kasnimo 50god u swemu,tako da ti nikad neces biti konkurentan u odnosu na Nemca,kako to ne mogu da ljudi da shvate?Treba se orjentisati na nas,da se ewentualno onemoguci uwoz,a ozbiljan izwoz to su bajke za decu!

sa sto farmi kao Miljkovicevih moze da postignes sve to,ako mislis da nemoze gresis,samo treba raditii raditi,i imati cilj,a ne zalopojke i pesimizam,a balkan je dusu dao za ovcu,i ljudi su sasvim ok samo treba neko da povuce nogu. . .
videcemo se rajko,zvacemo vas na otvaranje udruzenja,a pre toga na sajmu,a moze i neko kafance van toga

Poslednja izmena:
Ja vise ne znam kakve ti sad imas ciljeve u ovcarstwu,ali 100 Miljkovih farmi je smesan broj ako se zeli raditi ozbiljan izwoz,ma i 1000 je nista..ali ok,sve sto te vise citam mislim da me zezas,pa se povlacim..nismo na istoj talasnoj duzini po pitanju razwoja owcarske proizvodnje u Srbiji.

@milossoumi
Sad kad se probudis procitaj sve stosi napisao sinoc pa uz kafu razmisljaj , veterinar sa kojim radim (koji mi leci zivotinje) ima inostranu liniju vitenberga , koja se orodila sa miljkovicevom linijom koja je isto uvozna (miljko ako cita , pisem o novici levaku) u manastirici zoran zgrc ima selekcionisano stado od preko (al uvek preko 100 grla) kom se svako grlo zna poreklo i familija zbog da nedodje do parenja u srodstvu i on se toliko angazuje da kad godse u srbiji uveze W ovan on ide daga vidi i kaparise musko jagnje od sveze uvozne krvi.
Dalje u ranovcu ima 3 velika stada W koja nisam video al sam cuo da su vrhunskog kvaliteta i u cistoj rasi , koliko se proizvodnja priplodnog W moze isplatiti?
Pre bi radio priplodni materijal Sjenicke od W sjenicke jako malo ima a skoro svaki ozbiljniji ovcar bi voleo da je ima

balkan je dusu dao za ovcu

Deo Balkana koji se zove Srbija je uvek bio rodjen za svinjarstvo,deo Sumadije,POmoravlja,Kolubarski okrug,Macva,Vojvodina,kao i za mlecno govedarstvo,Zlatibor za tov goveda na pasnjaku,Deo Srbije(Sandzak,istok,jugo-istok,Kosovo ranije,kao i bratske Makedonija i Bosna za ovcarstvo-razlog se zna,pasnjaci i nema silaze narocito u Makedoniji,samo sto su ti pasnjaci za PRAMENKU,da pariramo Nemcima,i ostatku evrope u savremenom ovcarstvu,zanimljivo ali moguce posto smo mi najpametniji to smo dokazali,ili N.Zelandu e njima cemo biti konkurentni sa cenom,a sa 100 farmi sa po 100 ovaca,da toliko je skoro imao jedan kombinat sedamdesetih,da ne pricam o brdsko-planinskim krajevima,a Turci I Arapi e isti oni sad tove jagnjad u Nemackoj.Pitanje jedno za Soumija,jel ti stvarno mislis da ti ja kontriram namerno i da te provociram,i jel mislis da ja ne bih voleo biti domacin sa 500 ovaca(i da zivim od toga-zasviraj pa za pojas zadeni,mislim frulu pastirsku)

Poslednja izmena:
Taman posla,izlaziti iz diskusije nije kolegijalno,kako da razmenimo misljenje,pa da svi mislimo isto forum ne bi ni postojao,:ppozdrav:

Tvrd je orah vocka.....................slomio sam zub pre neki dan:haha:

Vojvodo sta je stebe,sto bi rekli poskupeo si nema te nigde,a i Miladin se nesto usutio.

wikh2t.jpg

miladin radi kao konj da bi finasirao svoj hobi a i nema sta pametno da kaze vec se samo oglasi ponekad ko stari ker iza plota sto lane samo ponekad:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh