Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bato salim se ja sa kolegom,za mene je cista rasa,papiri,dobra hrana i genetika osnov ovcarstva,a ima ko zeli nesto drugacije od mene,i to podrzavam,al mene vaspitavali legalisti tako da nemogu da se promenim

---------- Poruka napisana u 09:06 ---------- Prethodna poruka je at 09:03 ----------

a sika sad razmisljam da ako bi onaj ovan kod mene skocio na tvoju romanovku nastala bi nova rasa,zvana PALACINKA

tog istog w deliju bi romanov ovan prebio ko macku ko sto prebija i moje rogonje,ta rasa nije s ovog sveta bar ne iz ovog dela sveta...

e moguce,jeste djavolast,i onako mali,(u malim se bocicama otrov drzi)kako bi ga okrenuo na ono moje novo mangalo sa prohromskim raznjem pa to bi bila slast

nisu salimo se malo,ovcice jesu manje,al ko lutkice,i vesele,imaju drugaciji temperament,nisam ih jeo al znam ko jeste i da je meso vrhunsko,i mali potrosaci brate,

Momci evo bekrije, dovezao sam ga u gepeku, namucio sam se bas. Jedva smo ga drug i ja iznijeli iz auta. Mislio sam da su moje ovce prilicno krupne, ali kad sam dasu uveo u stalu, prema njemu su minijature.
2u8f1oy.jpg

2cy1fyr.jpg

zuqakh.jpg

U subotu kupio ovnica, ojagnjen posle nove godine, 50 kg, 110 e.

Nadam se da ce moci u novembra da radi poso.

Ojagnjen posle nove god to bi bilo oko 100dana. Da nije malo stariji? Znači prirast oko 0,45kg dnevno? Pa taj će zajebati i onog Dejanovog što je imo 103kg sa 6mes. Jel ti ispravan kantar?

zarius delija mi se svidja,proso si jeftino,kolege posto zbog pasa lutalica moram da uvece uterujem ovce sa pase,napravio sam nesto provizorno,pobo kolje i zicom u krug,e sad da li neko ima iskustva sa koriscenjem sasine u snopovima kao krova,i da li se moze vezati a da neprokisnjava,vido sam to,al neznam o tome nista,a ne bi po planini pravio neke objekte,ovo je samo preventiva,a i malo ladovine,jer to je livada od dva hektara,a nema lada.

Poslednja izmena:
Ma kantar mi dobar, malo me slagao gazda sigurno. Dok smo bili u stali on pod majku sise. Bilo mi smesno, nikad nisam vido da toliko jagnje sisa.

A jbg, hoce to malo za koji dan svako da omane :ppozdrav: Znas kako kazu, ako si uzeo za priploda nemoj nikad gledati 10-15 evra pa i malo vise ako ti se svidi ovako na oko ostalo je manje vazno, neka je koristan u svakom slucaju i sve dvojke da cepa :ppozdrav:

Od tog istog coveka sam juce kupio i pet poslednje ovce koje su mu ostale. Dve sebi koje nisu u srodstvu sa ovnicem a tri drugu kome ce to biti prve ovce. Pet ovce platio 400e i dobio jagnje od 20-ak kg gratis. Ovce su mrsave jer polednjih mesec-dva su bile samo na slami.
Dve koje cu ostaviti sebi su tri godine, uzete sa Simpove farme na Vlasini kao jagnjad. Drugu ide majka mog ovnica cetri joj je godina i dve koje su se sad prvi put jagnjile, inace tetke mom ovnicu.
Slike cim prodje kisa i izadju napolje.

Zemo,molim te budi precizan kad navodis moje rezultate,6meseci,4dana a 104kg,okruglo,kantar tacan,starost tacna!:):)
Zemo ja se izvinjavam što sam omanuo. Ta četri dana su valjda ta razlika. Nešto sam čitao neke knjige i našao da kod ljudi a i kod životinja može doći do poremećaja u radu nekih žlezda pa kao posledica se javlja đinovski rast. Verovatno da je taj šestomesečni stokilaš imao neke smetnje u tom pogledu. Malo se šalim. Inače jedna od tvojih ovaca koje si rasprodo nalazi se kod nekog tipa u Ljubiniću. Trenutno gaji trojke. Gruba procena je da je teška nešto preko 100kg al je malo opala zbog jaganjaca. U srednjoj kondiciji je imala 120kg.

@soumi brate prosto,slozi ih lepo jednu do druge i zicom vezi na konstrukciju ili to rogove,lepo ih zabijes samo,onda ako ti se ucini da je na jednom hraju tanje gde je vrh kukuruza stavis jos jedan red ali kontra okreces sveske sase.na kraju sve to lepo pritisnes nekim tezim drvima i uvezes da vetar ne ponese prosto ko pasulj.ko djeca kad prave kucicu od granja...
koliko kg bese je imao sa 3 meseca taj delija deki?

Miladine,sa 138dana 80,5kg,tako mi pise u dnevniku!SARBANAC kod koga i koja,tj.koji joj je maticni broj??Preprodana je,jer u Ljubinic sam samo ovnice prodavao.Saznaj mi to,pa mi reci!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh