Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To jedino moze imati nekakav naziv vezan za odredjeno podrucje(lokalni) inace rec cobanin je turcizam,stap je "sopa" u mojim krajevima se za drsku grabulja kaze "sap" tako da je i to turcizam,e sad pastirski stap moze biti nesto sto bi bilo nase ako nam i to nije ostalo od nekoga.

Poslednja izmena:
Danas sam kaparisao ovna "slovenca", vjerovali ili ne za 150 eura. A ovan ima najmanje 100 kg, kad mi je covjek rekao koliko ga cjeni nisam mu ni u zube gledao, doduse htio sam ali ga nisam mogao uhvatiti na pasnjaku. Po prici od covjeka imao oko 3 godine. Na izgled je extra, sad kakav ce biti sa ovcama ne znam. Ako Bog da bice dobar priplodnjak, nadam se.

Opa Kragujevcani izradjuje se statut,sto ne rekoste da vam donesem ovaj iz nase propale zadruge da vidite kako ne treba:haha:,SA SRECOM VAM BILO

Sika pazi na pravopis nekad tacka i zarez menjaju smisao recenice

Ma Mirko to nije problem,problem je bio sto je Udruzenje pomenuto milijon i jedan put i svaki put mora poceti velikim slovoma ja sam milion puta napisao malim. :)))))

Nisam ga slikao, nisam ponio aparat sa sobom. Pa kad mi dodje u dvoriste onda cu ga uslikati. Koliko sam ga uspio vidjeti mislim da je cista rasa. Ali kad ga vidim po danu i izbliza onda cu tacno znati, ali ako i ne bude cist uzecu ga je na izgled izgleda super, dasa pravi. A nije puno para. Drzacu ga nekoliko dana u zasebnoj prostoriji u drugom dijelu objekta, da vidim da li je zdrav. Valjda necu mnorati covu za mu*a okaciti. jer dacu mu svog ovnica kojeg sam htio za priplod ostaviti i dopltatiti jos.

A ovaj covjek kod kojeg sam kaparisao ovna drzi i romanovske. E u zivotu nisam vidio ruznije romanovsko jagnje. Ne znam koji mu je vrag. Znam da su sitnija, ali ono je sitno, okruglo (bukvalno) kao bure, a noge mu tanke kao prutici. Izgleda kao losa kopija zeca, ruzno da se najezis. Ince su to lijepa jagnjad, ali ovo je Boze ti sacuvaj.

E sika ovaj romanovac na sve lici osim na ovcu,i na kozu i na zeca:haha:,

Zarius zeza me pamcenje,sve sto ne treba ja pamtim:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh