Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
molio bi vas za pomoc i to sto brzu jagnje musko koje ima oko 20 kg nece da jede juse sam primjetio danas isto jede samo travu i sjenu kukuruza ni da pogleda i sav je usporen ja sumljem na zatvor jer dosta pojedu kukuruza a on je mali sta da uradim da ga sto prije procepi

treba mi savet ovan je nosio kecelju a bio u stali pa mu se vuna gde je bila kecelja sve ofunja do koze,ceso se ceo dan dok nisam mu namazo neku mast za bebe kad se ojedu,ima cinka u sebi,posle toga presto,al mu vuna opala na ledjima u tom delu,zasticen je protiv parazita i svega,dobio je i vitaminsku dozu pre neki dan,jede super,

pa mirko pitam sta da radimda ga mazem sa necim,zovem veterinara,il ce samo da prodje

Naneo si nekakvu mast koja ima cink(i sam znas da je ta dobra),sumljo si u sugu jer si rekao da si dao sve protiv parazita,dao vitamine,pa mi nije bilo jasno kakav savet trazis,zato sam pitao,Ja bi ga osisao,ako nisi,a mislim da nisi cim pomonjes vunu,ako budes zvao veterinara za sve i svasta slaba vajda od tvoje racunice:osmeh:

Poslednja izmena:
ama nije moj ovan a gazda mu veterinar,a ja opet zao mi zivotinje i da jeste i da nije moja osisacu ga cekam da mi stigne masinica iz svajcarske ako okasni platicu nekom,neumem sa makazama,ovan je doso ko ludak i ubica a sad se mazi ko jagnje,izgleda da ga neko lemo lepo u stadu gde je bio na zajam isto verovatno je tog istog uknuo,ja mu neverujem,nit okrecem ledja,oce da se zalece,al volim da ga vidim ovako veselog,nemam iskustva sa ovako velikim ovnom nikakva,frka mi i u stalu da udjem kad proveravam pojilicu,al da mi neko reko da se to voli mazi toliko ne bi mu verovao(naravno preko ograde),bice mi zao kad ga gazda uzme natrag,a da nisam vam rekao video sam ga kako skace na ovce,deset dana mu trebalo da se malo adaptira,jutros na dve ovce tragovi po ledjima isprljo ih,a i one pocele da ga gurkaju glavama,guraju telom,moje zavodnice hvala,kolege na savetu,imam jos jedno pitanje,znam sta kazu knjige,ali da li je neko koristio kukuruz mleven sa kocankom,imam jedno pola tone,nemogu na krunjac ima oci da mi ispadnu pa reko da sameljem,zeznula susa nikad nisam imo vise pabiraka,

ama nije moj ovan a gazda mu veterinar,a ja opet zao mi zivotinje i da jeste i da nije moja osisacu ga cekam da mi stigne masinica iz svajcarske ako okasni platicu nekom,neumem sa makazama,ovan je doso ko ludak i ubica a sad se mazi ko jagnje,izgleda da ga neko lemo lepo u stadu gde je bio na zajam isto verovatno je tog istog uknuo,ja mu neverujem,nit okrecem ledja,oce da se zalece,al volim da ga vidim ovako veselog,nemam iskustva sa ovako velikim ovnom nikakva,frka mi i u stalu da udjem kad proveravam pojilicu,al da mi neko reko da se to voli mazi toliko ne bi mu verovao(naravno preko ograde),bice mi zao kad ga gazda uzme natrag,a da nisam vam rekao video sam ga kako skace na ovce,deset dana mu trebalo da se malo adaptira,jutros na dve ovce tragovi po ledjima isprljo ih,a i one pocele da ga gurkaju glavama,guraju telom,moje zavodnice hvala,kolege na savetu,imam jos jedno pitanje,znam sta kazu knjige,ali da li je neko koristio kukuruz mleven sa kocankom,imam jedno pola tone,nemogu na krunjac ima oci da mi ispadnu pa reko da sameljem,zeznula susa nikad nisam imo vise pabiraka,

Melji , hrani i ne brini.

Kolege, laku noć...sutra imam mnogo posla.

ajd javicu ti moram ujutru u crveni krst neke stvari da odnesem,zao mi da bacim,ima ko ce da nosi,pa kad to zavrsim idem da obidjem ovce pa na farmu u ravni gaj,pa kad budes ti sisao zovi,i onako nevolim to sam da radim,dosadno mi,zovem te oko osam-devet

Nista te nisam razumeo,uglavnom ti zovi kada krenes na gore.Ja u 8 krecem iz grada u Koricane bajsem znaci tamo sam oko 8 i 10-15.

pa kako da me razumes kad sam pedeset puta ustao od kompa dok napisa poruku,neznam ni sta pisem,pobili se romi ispred moje kuce samo prsti,pa reko da vidim da mi nesto ne skrcaju napolju
o zago dobro vece

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh