Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bolje je i to nego da se mucila oslabila
jednom se kod nas desilo da jagnje odjednom nije moglo na noge posle 3 mjeseca hranjenja i hodaljke koju smo mu napravili ono je prohodalo cak je i veterinar bio skeptik reko kolji nema od toga nista ipak smo ga natjerli da mu da inekcije sa vitaminima i bilo uredu hodalo jelo i jednom dok smo ga ganjali da udje u stalu oklizne se i slimu kuk i sta ces po noz nema druge

rale ako ides na mleko uzmi neces se kajati ali ako ne onda nebih savetovao tu rasu,ruzna ili fina nije bitno nego rezultat je taj koji treba da igra ulogu

rale jeste to cifra ali setise da ces povecati mlecnost na 50% vise sa potomcima od tog ovna,ako pomnozih i stavis na papir videces da se isplati dati te pare,

Majilovae jesi li resio problem ultra zvuka. Moze i taj za krmace samo menja se sonda.Ako nisi javi da utvrdimo termin. Pozdrav drustvu.

Ja sinoc nisam ni mogao da se prijavim na forum,pogledam na fejsbuku,kad tamo pise radovi na serveru u toku.
Bio jutros na vasaru,ima ponude,al niko nista ne kupuje,jedino drugar pazario neko kucence pulina,800 din.

Nisam Rajko.Danas je bio vasar u Žablju,to je oko 20 km od Novog Sada.Bilo je ponude,jaganjci za klanje,mahom mesanci sa W,oko 270 din.kg.Dva dobra ovna il de frans i nesto lepe jagnjadi.Doterao i neki ciga 11 ovaca kao il de frans i 4 jagnjeta trazio 1500 evra.a ovce groblje...slabo je ko pazario...

Period je takav da se svi spremaju za setvu pa para malo i cene idu dole sad je raj za nakupce kupuje sve i svasta po mizernoj ceni gurnu u pasu i na jesen prodaju i ovce i jagnjad po ceni koja je tad najbolja al malo je onih koji sad imaju pare. Ima par ljudi koje znam koji rade na ovakav sistem nemaju stoku zimi samo preko leta od aprila do novembra necimaju se oko pripreme hrane a i ostane im neka kinta u jesen.

ako nekog interesuje teksel ovnic oko 60kg neka mi se javi,ja sam teksele rasprodao i ostao mi samo ovnic,bio je plan da ga ostavimo ali posto smo prodali taksel ovce nevrsi nam posao a dao bih ga povoljno,

Ja opet nisam mogao da odbijem ponudu za tri sjagnjene dviske koje sam ostavio bio za sebe. Dao tri komada po 150 evra šta ću trebaju pare za setvu.

---------- Poruka napisana u 16:08 ---------- Prethodna poruka je at 16:06 ----------

Inače texelu neće ništa faliti ako skoči na razanj!

Ja opet nisam mogao da odbijem ponudu za tri sjagnjene dviske koje sam ostavio bio za sebe. Dao tri komada po 150 evra šta ću trebaju pare za setvu.

---------- Poruka napisana u 16:08 ---------- Prethodna poruka je at 16:06 ----------

Inače texelu neće ništa faliti ako skoči na razanj!
Uh sto meni nenaleti tako neko da ga dernem vrsilo bi mi posla sad pred setvu. Sta cu kad zivim u slepom crevu nikoga ni jagnjad nezanimaju a kamoli ovce.

I ja sam napisao tamo u forumu sa trenutnim cenama, bio neki nakupac iz bujanovca kod mene dolazio 2 puta da gleda jarad i zvao milion puta na mob i na kraju mu skupo 1.500 po jaretu... ispratio sam ga iz dvorista ko sto je i dosao, jeste da mi treba kes ali necu ni dzaba da ih dam... od komsije uzo 3 jarca stari godinu dana dao mu 100 evra za sva tri, i jos toliko mu platio za 2 koze i 4 jareta. Al gorelo mu pod nogama za pare i morao da da

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh