Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vjerovatno je mrsava usla u priplod ali je i nesto manja formatom cini mi se samo je hrani vidjet ces ako bude ovan sa njom pari ce se za mjesec dana ponovo

nije druze manja, prilicno je krupna ovca. cini se na slici da je manja. nadam se da ce ovcica dobro napredovati. mislio sam sledecu kombinaciju iskombinovati.da kupim musko jagnje " slovenca" pa da ga ja odgajam. a da ostavim za ovu godinu ovnica. njegovu majku da prodam, a da drzim odvojene njegove sestre.jer svejedno ih necu pustati u priplod prije sledece godine.da se razviju kako treba.pa da ako Bog da sledece godine imam slovenca za priplod.

Честитке на принови Зариус,
ја обично кад се овца ојагњи препипам јој стомак тамо где нема вуне, око вимена, иза вимена. И ако нема ништа тврдо значи да нема више јагњади него само постељица. То радим зато јер ми се једном десило да је јагње (треће) остало у овци јер сам мислио да је завршила јагњење. То што је остало кренуло задњим ногама и тек после неколико сати сам видео да вире задње ноге а тад је било већ касно.
Кад већ помињете вакцинацију против ентеротоксемије прилични сам противник тога. Из разлога што имамо троје мале деце и знате колико се мала деца векцинишу против разних болести, мало сам истраживао и читао о вакцинама и утврдио да имају јако мало ефикасности а доста штетног дејства. Кад се такве производе за људе шта мислите какве су за животиње. Тако да ми не изгледа нимало симпатично кад неко вакцинише овце против разних болести као неку редовну и свакогодишњу превентиву. Да не буде забуне овде говорим о ВАКЦИНАМА а не о третирању инекцијама против паразита или давање витамина, антибиотика...

Dobro vece kolege ovcari. Moram malo da vas (nas) pohvalim :osmeh: Cini mi se da se malo sredila situacija, mnogo je mirnije u nasoj temi i ima dosta korisnih postova za razliku od nekog predhodnog vremena kada je bio konstantni off topic i bespotrebne diskusije. Nadam se da ce nam se uskoro pridruziti i neki clanovi koji se ne javljaju na forum, a imali su dosta korisnih tekstova :ppozdrav:

Nece, ne brini ja cu te branim::000:::haha:
:cvetic::haha:

Gde kolega Vojvoda okom ja skokom ipak se stariji kolega mora postovati :ppozdrav:::spreman na sve::
Ma Mirkac lepo vreme, zov prirode pa kolege ranije idu u krevet:haha: Za 9 meseci ima da lete rode po forumu:haha:

U pravu si! Neka roda, sto vise budu letjele to bolje!:ppozdrav: U mom slucaju bar u skorije vrijeme necu rezervisati rodu! Aterirala je, pa neka odmara! lako ce ona poletjeti ako zatreba!:haha:

Zanimljivo na google ukucam "prirucnik za uzgajivace ovaca 2011"Bosna i Hercegovina,i tamo nadjem pasus o silazi i senazi kad ono slike Miljkovica,u delu sisanje ovaca moj drugar Pozezanin Dragan Radosavljevic Ciplak,moram mu reci da trazi lovu ako nije dao saglasnost:haha:

Bato87 ti si sef i tebi se mora verovati::spreman na sve::,slika sisanja je sigurno takmicenje na Pesteru,sutra cu da mu pokazem i onako je malo u krizi::novac::,sto ce dobro da mu dodje:haha:.Bato jel ti pp prebukiran

Dobro vece kolege ovcari. Moram malo da vas (nas) pohvalim :osmeh: Cini mi se da se malo sredila situacija, mnogo je mirnije u nasoj temi i ima dosta korisnih postova za razliku od nekog predhodnog vremena kada je bio konstantni off topic i bespotrebne diskusije. Nadam se da ce nam se uskoro pridruziti i neki clanovi koji se ne javljaju na forum, a imali su dosta korisnih tekstova :ppozdrav:

Toje verovatno rezultat rada kad se pise 50% manje , Pa tumacite kako ocete al nesto su teme stale

u chat-u po meni ne treba da se samo mudrosti prosipaju, vec treba i neke zanimljivosti i dosta sale i na svoj a bogami i na tudj racun.za mudrosti ima tema kojima je bukvalno sve sto se tice ovaca i koza pokriveno , tako u ovoj temi treba opusteno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh