Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sarbanac dobro si to prodo ove jeseni ja trazio sjagnjenu ovcu nudio 160 eura ma ni da cuju sve nude neki skar ispod 200 eura nista

Kod nas pramenka sa jagnjetom od 80 do 100evra. Sve zavisi ko šta traži. Ove što sam prodo su polušarole teške malo više od 50kg sjagnjene oko tri meseca (poznaje se po vimenu). Da sam ih dao za božić na kilo su bile 120evra.

Ala ste se lepo raslisali.....
Evo i mene posle 4 dana provedena u selu sve se koze pojarile 7 komada 13 jarica.(bile su 3 prvojarke)
Jedna slicica jarica,a jedno jare sto se danas ojarilo cu sacekati jos malo da poraste pa ga slikati da se malo smejemo. :haha:

I
sto je interesantno 11 muskaraca i samo 2 zenkice. :bravo:

Nek su korisni Sika lepo izgledaju al bi se sad moje mladje dete razletelo medju njih voli jare vise nego mene. Bice znaci i za razanj nesto. Majstor bas nije dangubio s obzirom da su se sve ojarile u nekoliko dana.

Sika neka su sa srecom to je znak da te hoce pare
sarbanac kod vas su pramenke i sitnije ali i ovi ovde lupaju cijene a nekad i naleti jeftine ako je nekom gusto

Vala da je mogao sve u jednom danu ja mislim da bi odradio. :haha:
Imao sam slucaj da se 2 jare u isto vreme a ko za inat jedna na jednoj strani stale a druga na drugoj a stala velika pa trci tamo trci ovamo.Al dobro na kraju se sve lepo zavrsilo bez ikakvih gubitaka. :ppozdrav:

Inače texelu neće ništa faliti ako skoči na razanj!
Provaliosam ja njega , on prodaje tekstel , kupi za te pare 2x pramenka i kolje i krka , em vise kolicinski em ukusnije :haha::haha: samo nesme da prizna :haha:

---------- Poruka napisana u 06:59 ---------- Prethodna poruka je at 06:58 ----------

Kakva je razlika izmedju tekstela i sarolea

prije svega da cestitam Siki na prinovama! Zivi i zdravi bili! A sad da pitam, sta mislite da li je rano da osisam ovcu? ustvari ako nije rano da osisam sve ovce. a ovo hocu da osisam iz razloga sto joj je vuna ucebana zbog suge. pa da ne izgleda kao strasilo.

ovo sam pitao i u "bolestima" a posto vise posjecujete ovu starnicu da pitam i ovde pa da idem dati im te inekcije.Koliko duboko ide pod kozu igla od inekcije kad se daje ovci? od danas cu im ja davati iste, da bezveze ne placam. Protiv parazita cu ima dati.I koji je naziv lijeka protiv eneterotoksemije? Posto trebam izvrsiti revakcinaciju, a zaboravio sam kupiti to.

Imam neke dviske imaju 12 meseci ovan je bio sa njima stalno nisam video da je skakao al kad sam ih kontrolisao juce i primetio sam da je koza na onom delu gde bi vime trebalo da se formira dosta mekana i lako se skuplja pod prstima.. Dali bi to trebalo da znaci da su mozda sjagnjene?

koliko ja znam jos se ne zna jedini i prvi znak sjagnjenosti su oborene sise i izmelju sisa vime se opusti i poveca ili formira se plocica a ako to vec sada osjetis ocekuja za 2-1,5 mjesec da ce se jagnjiti ako se to prije otkrije znaci da ovca nosi vise plodova problem je sto nisi vidio ali ako je mlad ovan onda su se sigurno parile nocu

pripremam zemlju za pasnjak, uzorano je pa cu posijati travu. danas sam isao pogledati sta da uzemem. ovi sto prodaju mi preporucuju (naravno kad je njihovo "najbolje") smjesu sjemena ljulja i sta znam dosta toga, ali u toj smjesi ima i nekoliko vrsta djetelina. ukupno oko 6 %. ovi kazu da to nije opasno za ovce u ispasi, jer je mali postotak djetelina.ali ipak da pitam da li da uzemem tu smjesu, ne bih da mi se ovce "naduvaju" ?

prije svega da cestitam Siki na prinovama! Zivi i zdravi bili! A sad da pitam, sta mislite da li je rano da osisam ovcu? ustvari ako nije rano da osisam sve ovce. a ovo hocu da osisam iz razloga sto joj je vuna ucebana zbog suge. pa da ne izgleda kao strasilo.

Prijatelju ako je ta ovca sto je sugavaa jalova slobodno je osisaj nista joj nece biti i sve jalove ovce slobodno posisaj ja sam ovnove posisao prije 15-ak dana postavit cu za koji dan fotografiju...a ojanjene ovce ni pod koju cijenu ne sisati jer s prvom kisom ili padom temperature gube na mljeku od 40-60 %

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh