Petrovo
Član
Mozda je ovan u noci preskocio ogradu probaj staviti ruku ispod vimena i osjetices da li se nesto mice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala Dejanu na pozdravu. A ti bato kao funkcioner ovog foruma mogao bi da se založiš kod nadleznih organa da se našem prijatelju Dejanu omogući povratak među nas. Ja nisam zaboravio kolegu Dejana i držim do obećanja koje sam dao da ako ponovo zapliva u čobanske vode od mene i još nekih kolega dobije po jedno žensko grlo romanovske.Malo pre sam se čuo sa Dekijem, pozdravlja ekipu sa foruma. Rekao mi je da poseban pozdrav šalje za člana Sarbanac.
Njeno zensko jagnje je bili sa njom 3 i po mjeseca. Onda sam jagnje odvojio u drugi boks i tamo je bilo sa ostalima mjesec dana. Ovcu sam do tad zasusio. Prvo sam ju pomuzao drugi dan do pola. Zatim je od tog dana proslo dva dana (treci dan)pa sam opet do pola pomuzao. Onda sam od tog dana kad je zadnji put pomuzena pricekao da prodje 4 dana i pomuzao vrlo malo jer skoro da i nije imala mlijeka. A sve te dane nisam joj davao zito. Pomuzao sam ju ponda poslije 7 dana bilo je par kapi samo. I vise nisam muzao.Poslije mjesec dana pustio sam njenu ovcicu opet u stado. Jeste bilo muskih jagnjadi ali ne vjerujem da ju je neko omrkalo. Jer bili su mladi. A opet i oni su kasnije odvojeni. bili su kasnije par sati zajedno kad sam boks prepravljao. Nikako mi se nista ne uklapa. Ovaj sto ima ovce zivi od mene 300 m i suma nas dijeli.A moja sva zemlja je ogradjena ogradom ovcarkom. Tako da nista nije moglo uci a da ja ne vidim. Slikacu njeno vime da bas vidis. Problem je i sto sam toj ovci davao prije 15 dana Faskoverm (redovna vakcinacija protiv parazita) a imala je neku alergiju. Nije mogla disati na nos i kad sam joj dao Synolux i Dexafort poslije par sati je prodisala normalno. Tolike inekcije mogu lose da uticu na plod. Iskreno po meni je nemoguce da je sjagnjena, ali ko zna. A nikad nisam cuo da ovca poslije 4,5 mjeseca od zasusenja povrati mlijeko u vime.Па пази, не би да будем неповерљив према теби, али читава та прича звучи као да је сјагњена... али се не уклапа тај ован!!! Добро размисли, дал није у стаду било неко јагње мушко тад у марту које је ипак могло да је препари, или је успут срела комшијиног овна, прескочио, помешало се стадо...препипаш доњи део стомака, око вимена и од вимена мало према предњем делу, ако ту нема вуне још згодније. Ако напипаш нешто тврђе, неки део јагњета, мало задржиш и требало би и да се мрда... само полако, немој да будеш груб.
Ако се све то никако не уклапа, ај мало објасни како си је засушио тад у марту и шта си радио са тим њеним јагњетом?