Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

E da se pohvalim da mi dolazi kolega Mailovac u subotu u Kg,sto volim da vidim tog coveka,pa prenese na mene tone pozitivne energije i pogleda na ovcarstvo.

pozdrav svima moje koze jako kaslju dobile su injekcije i sve al opet ja rijesi da ih pokoljem pa vase misljenje

Мислим да би Луголов раствор јода овде помогао. Пар капи у води за пиће пар дана и требало би да буде у реду. Може се додати и јабуково сирће као природни лек.

Ladovina ogromnog piskavca za buduce mame im je izgleda najprivlacnija,mada je imaju na pretek u ovom cairu,zavidim im kako uzivaju.

Ovnici jos neki dan su na senu lucerke i koncetratu dok se adaptiraju lepo,pa i oni u jedan manji ali vrhunski cair sa dosta trave,ladovine i vode,gde ce mi biti na oku.

Pa kolega sta znam prodaje narod i bud zasta,kukuruz 31,psenica 30,ovas 45,bala sena 1e,bala lucerke 2 e,ko taj hobi da finansira,ti znas da ja drzim samo ovce sa poreklom(proverenim,papir svasta trpi):osmeh:

da sve koze kaslju ito kad kaslju i prde a jos na kraju pun glavom otresaju:sta:
Jbg, ne znam koju bih dijagnozu za to dao. Ova moja ovca kad kaslje i prdi ne otresa glavom. Mislim da su neki paraziti u pitanju kod tvojih koza. Jer nemoguce da su sve dobile upalu pluca. Mozda imaju plucne vlasce. Obrati se miljku, veterinar je i najbolje ce ti reci sta i kako.

---------- Poruka napisana 05-08-12 u 19:54 ---------- Prethodna poruka je 04-08-12 at 19:12 ----------

Pozdrav momci! Danas sam morao izmusti onu ovcu sto je opet nalila mlijeko. Nisam smio cekati vise, jer joj je vime bas veliko . A nije sjagnjena, u to sam siguran. Pa da ne bi doslo do upale morao sam ju do pola izmusti. Izbacio sam joj zito iz ishrane. Samo pase kvalitetnu travu. Sta mislite da onda krenem sa zasusivanjem?

Ujela me pcela oteko sam ko lubenica,celo lice,ja kod ovaca razbezase se sve,pa me po mirisu poznadose i vratise se,ceo dan stavljam led i nista,unakazila me,dolazio mi kolega mailovac u posetu,sa neizbeznim pasom,malo gledali ovce,objekat u izgradnji,malo se ispricali,najvise oko udruzenja,prijatno me iznenadili zato sto su odlucili da izlazu u Kragujevcu i ove godine,mada bi voleo jos neke ljude da vidim.U svakom slucaju lepo je videti kolegu i ispricati se.

Da,da cenjeno rukovodstvo.Kompromis je ono na cemu u savremenom svetu insistiraju a iza toga se uvek kriju odluke nekoliko uticajnih ljudi-bar smo svedoci toga u ovo da kazem nase vreme.Bas evropski bez pomilovanja,kazna je definitivna ali mozemo malo diskutovati o njoj da bude demokratski.

Evo malo pejzaža sa Ozrena u selu Brezici pola sata prije nego sam dosao gore prošli su ovčari sa stadom od 300 do 400 ovaca pricaju mi ljudi

ttp://thumbnails80.imagebam.com/20477/c4b5e1204761465.jpg[/IMG][/URL]

Mirko ovo shvatio kao ogroman potencijal za ovčarstvo ali nedovoljno iskorišten nekada je bio danas sasvim zapušteno
Više nema ni ljudi a kamoli ovaca pašnjaci i livade zarastaju kao što vidiš niko se ne vraća svi odlaze a ovo ostaje samo mjesto lijepih vikendica i sjećanja na neka bolja vremena

Nazad
Vrh