Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Ma razumem livade i pasnjake

Poslednja izmena:
To je spomenik u tom selu i ljekovita voda koja izvire pa da ubacim i to ali ako ti to smeta pitaj moderatore da obrišu

---------- Poruka napisana u 23:44 ---------- Prethodna poruka je at 23:42 ----------

Tako da ovaj zadnji post nema nikakvu poruku sem vandalizma koji je učinjen

Ok,al nisim mogao da znam,nisam vidovit.Video sam samo polomljeno spomen obelezje,a pricao si o pejzazima.

Aj laku noc,bas sam se razbrbljao

Da ne idemo dalje,dodao si ispravku

Kad sam dosao s posla prije jedno sat vremena osisao sam ponovo svog dvizca, kako ganja ovce previse mu je vruce pa ja ga do koze osisam sad bolje skace na ovce.

neka, neka. Ovaj moj ovan nista ne radi, ne vjerujem da ovcama jos nije do mrkanja. Jeste ovan stariji, ali valjda moze smoci snage da ih omrce! Stvarno me izbija maksimalno !

Ne brini nista,i ja sam prosle godine imao slican slucaj,na kraju je sve ovce omrkao,iako sam ja jedva uspeo da vidim kako je jednu mrkao.Vrlo verovatno je da mu danju smetaju vrucine,pa posao radi nocu,a i moguce je da se ovce jos ne mrcu,kod mene je prosle godine mrkanje pocelo 6og avgusta i to sa dviskom.A neko je i pomenuo da su stariji ovnovi iskusniji i da on njuskanjem oseti kad je ovca 100% spremna i tek onda skace,a to je potpuno tacno.mozes i marker da mu stavis,da pratis ovog meseca da li je skakao na ovce,pa ako nije da na vreme reagujes.ja sam mom stavio juce,pola markera se potrosilo,a jos ni na jednu ovcu nije skocio,vrucina topi marker i razmazuje se svukuda,da znas.

Poslednja izmena:
e momci sad se sjetih jednog starog "lijeka" protiv nadutosti kod ovaca i koza. Zanima me da li je to stavarno tacno da se tako moze izlijeciti. Cuo sam (a i vidio) cesce kod koza da su im vrhovi usiju usjeceni u obliku slova V. Pitao sam sta znaci to, a ljudi mi kazu da je to kad se ovca, ili koza nadme da joj se na taj nacin pusti krv i ubrzo naduv prodje. Sta vi mislite, da li stvarno djeluje takav zahvat?

prasak za varenje,plus prasak za pecivo,plus izduvati bokove iglom,... a to na usima ne daje bas neke rezultate...

Nadun/meteorizam-Sikavet peroralno,noramin intravenski,ako losije preziva posle toga menbuton intramuskularno i vzemicin-R peroralno

e momci sad se sjetih jednog starog "lijeka" protiv nadutosti kod ovaca i koza. Zanima me da li je to stavarno tacno da se tako moze izlijeciti. Cuo sam (a i vidio) cesce kod koza da su im vrhovi usiju usjeceni u obliku slova V. Pitao sam sta znaci to, a ljudi mi kazu da je to kad se ovca, ili koza nadme da joj se na taj nacin pusti krv i ubrzo naduv prodje. Sta vi mislite, da li stvarno djeluje takav zahvat?

Vjerujem prijatelju i radio sam to samo zaboravio si napisati da se uzme stap nekih 10-cm i lupa se po usima na mjestu gdje je pustena krv i u vecini slucajeva pokazao se kao uspjesan zahvat.

A kad sam vec pisao kod mene buraz veceras prvi put ove godine pustio ovce i odma belaj napravio komsiji pustio u djetelinu ovce i sto je najgore izudaro i komsiju i sina mu al sreca u nesreci sto niko nije vidio valjda ce proci samo s novcanom kaznom.

uuu pa jel to komso ostao beze djeteline, pa na to i jos razbijenog nosa. Ne znam sta bih ti rekao na to, ali ja bih se pokusao maksimalno smiriti ako sam vec napravio komsi belaj. jedino ako isi postane agresivan pa da onda ga moram smirivati. Tako neki dan odem na sahranu i reko' oticu na kafu kad se sve zavrsilo. Sjednem u kafic da na miru uz kaficu preslistam novine, kad ne lezi vraze. Za stolom do mene potuku se muz i zena i to pred malo djecom. Ona vristi, djeca placu, a on puca joj samare. Nisam mogao izdrzati, pa covu malo smirim i natjeram ga da sjedne za moj sto dok nije dosla policija. Jos mu u tom i pice platim i fino se ispricamo. Jbg, da nije tuzno bilo bi smjesno!

Hahaha, kad ju nije ozenio da joj bar svadbu upropasti! "Zaje*an" neki lik!:haha: A sta ces, mi u Bosni lako se snadjemo ako nam je dosadno!Tako da znate vi iz Srbije, ako nemate sta raditi dodjite kod nas da ucite "zanat" ! :ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 09:50 ---------- Prethodna poruka je at 09:43 ----------

Evo bas citam neke naslove u novinama, izgubio sam zelju da procitam clanke! Ocekuje se gladna godina, ocekuju se novi pozari, ocekuje se ovo, ocekuje se ono! Samo se nesto ocekuje, ovo mogu uporediti kao kad sam bio u vojsci pa odem na cucavac, pa da oprostite kad velikom nuzdom pogodis u centar, pa onda ocekujes povratni udar odozdo i uprsce ti gu*icu! Nikakve veze nema cucavac sa ovim, jedno sto je s*anje i ovo, a i ono!

Nazad
Vrh