Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je BIO malina,.. Takva malina se placa proizvodjacu do 20din skuplje od konvencionalne... Inace malina je na 3,1 evra izvezena u Srbiju,sto znaci da iz Srbije ide po jos vecoj ceni!!! U mom kraju je aktuelna organska proizvodnja, prosecna cena za Vilamet bila je 140din, Polka je sad 130din , 1500gr u gajbici visok procenat rolenda,ORGANSKOG. Verujem da je plasman tog proizvoda veoma lak i profitabilan, ali kolac se ne deli posteno... Sad ce reci neko pa skuplja je duplo od kovencionalne, pa jest, al mogla je cena konvencionalne skinuti se na 10din pa ova bude 50din to je onda 5 puta vise, i proizvodjac onda treba bude zadovoljan... Trziste tako proizvedenom malinom nije zasiceno, al opet je cena srozana daleko ispod rentabilnosti, zasto? Nazalost, ali tako to funkcionise kod nas, Srbija je to...
Ovo je jako važan post o cenama, ne sme da se zagubi.P.P Ovako izbaci ugovor!!
https://i.imgur.com/Nve0jey.jpg
@Srb1n
Rekao sam vam ako vi ne mozete da prilagodite cenu kostanja svoje proizvodnje u odnosu na trziste pre svega mislim.na balkan, ubedjen sam da nasi kupci veoma lako mpgi naci alternativu.
Sta ako sledece godine cena maline opet bude sto dinara?
Da ne zaboravim na ovo kad si vec rekao ono sto sam te navodio da kazes..Eh jedno zaboravih zasto 500tona, lepo lakse je 20njih kontrolisati nego 200...
@Snezana
Vise je ona placena ali dobro... Necu da komentarisem kad vi sve bolje znate. Izvozna cena kazete, a znate li koliko kostaju sertifikati, koliko je tesko naci trziste, vi samo vidite veliku cifru i vama odmah ''novac pred ocima''. Vi niste sposobni da stvari dublje sagledate...
@brka45
...ljudi da strajkuju ...
Proizvođaču 140 dinara, izvozna cena 370 dinara, a cenu izvoza iz Srbije ni ne znamo. Strašno.
@Srb1n
Kada sam napisao prilagode troskovi proizvodnje mislio sam da se domacinski i racionalno ponasa prilikom proizvodnje a ne da se sve placa a da ukucani sede po kafanama, jer ako se tako racuna onda naravno 1,20eura moze da kosta proizvodnja. Sto se tice tih koji su mene pitali, da uspeo sam da im dokazem desetogodisnji prosek jer ljudi pojedini koji ulaze u posao sa malinom prvo se dobro raspitaju a onda rade. To su ljudi koji dugorocno glesaju na posao i koji znaju da se ovakvo stanje i ranije desavalo. Sledeca moze biti opet 100din ali moze biti i 200din? Zasto odmah gledate sve pesimisticki, sada je situacija losa ali do nove berbe moze se dosta toga izdesavati.
Sto se tice Rusa, nisu oni naivni nimalo vec smo mi pokusali da ih predjemo a onda su Rusi smislili nacin kako da nas lakse kontrolisu. Nadam se da vam je jasno da povlastice koje uzivamo kod Rusa nisu plod njihove stvarne potrebe za robom vec vise politicka prica koju mi nazalost zloupotrebljavamo. Posto nasa drzava niie nasla za shodno da kazni ljude i firme koje taj sporazum zloupotrebljavaju Rusi su nasli nacin kako sebi da olaksaju posao.
Predvidjena cena za sledecu godinu 100din... Morace malo da se odvadi ili da se izdrzi pa ko moze da izdrzi..
@Srb1n
Kako god ja sam sve predvideo sta ce se desiti.
.