Chat u govedarstvu

Nisu sve,tako da sam i tu na godisnjem nivou dosta gubio...

Nisam od onih sto to kriju (mada vidim da dosta ljudi nece o tome da prica),radim 40ak jutara,od kojih je 25 mojih...za sve ove godine mlecnog govedarstva uspeo sam da pikupujem sve masine potrebne za moje domacinstvo...naravno sve je to staro i polovno ali radi i nikom nista ne placam...tako je i govedarstvu,imam svu opremu sa senazu,za djubre...

- - - - - - - - - -
Malo je za bavljenje ratarstvom ali uz ženin prihod,nakupiće se i što je najvažnije manje stresa nego u govedarstvu.Srećno.

Svaka cast za potez, hrabro nema sta. Ja ne znam kako bih mogao. Znam coveka koji ne 2008. prodao 50 HF krava, batalio sve, posle toga nije mu bilo psihicki dobro i kupi 30 simentalskih junica u Austriji. I 2012. godine zbog bolesti je morao i to da proda, al je nastavio sa tovom, ne moze covek bez stoke.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Nisam od onih sto to kriju (mada vidim da dosta ljudi nece o tome da prica),radim 40ak jutara,od kojih je 25 mojih...za sve ove godine mlecnog govedarstva uspeo sam da pikupujem sve masine potrebne za moje domacinstvo...naravno sve je to staro i polovno ali radi i nikom nista ne placam...tako je i govedarstvu,imam svu opremu sa senazu,za djubre...

- - - - - - - - - -
Malo je za bavljenje ratarstvom ali uz ženin prihod,nakupiće se i što je najvažnije manje stresa nego u govedarstvu.Srećno.

Sve zavisi koliki su kome prohtevi...mene i golf 2 odveze u bilo koji kraj srbije...al da bi moglo jos koje jutro,moglo bi...samo sve teze i teze,i kod nas su arende sve vece tako da je pitanje isplativosti...u svakom slucaju kako zive ljudi koji rade za minimalac nama je puno bolje,nisam ja neki megaloman...mada to je sad druga,i dosta siroka tema...
Petre zahvaljujem...

Sve zavisi koliki su kome prohtevi...mene i golf 2 odveze u bilo koji kraj srbije...al da bi moglo jos koje jutro,moglo bi...samo sve teze i teze,i kod nas su arende sve vece tako da je pitanje isplativosti...u svakom slucaju kako zive ljudi koji rade za minimalac nama je puno bolje,nisam ja neki megaloman...mada to je sad druga,i dosta siroka tema...
Petre zahvaljujem...
.
Ja sam malo bolji-Audi 80.
Potpuno si u pravu-zavisi ko je sa čime zadovoljan,Skromnost je velika vrlina.:ppozdrav:

Pa da...ajd da se pohvalim...ali pijaca i sir su i bili njena ideja...hoce ona,nije nikad radila u stali,nisam ja ni zahtevao,radila je u salonu 7 godina,ali je znala kad se zadrzim na njivi da im da da jedu i vode,pratila je kad se koja teli i to sve...najvaznije da nije gadljiva na stoku na zemlju a potice iz porodice slikara i ekonomiste...ne bi je menjao za istu takvu...

- - - - - - - - - -

Ima moja zena samo jednu manu...sremica je...drzi pare na astalu..

- - - - - - - - - -

Ako znate za taj fazon...

Sto se Amerikanaca tice, ovo je dobar Simentalac: :osmeh:
page_1_thumb_large.jpg

Kod njih je to klasicna tovna rasa i sva grla su crna i najcesece su to melezi izvornog simentalca i angusa, sa razlicitim udelom ovih rasa, crni sa belom glavom. Kad sam bio 2015. u SAD-u posetio sam njihove najbolje farme "simentalca", zanimljive zivotinje ali nemaju gotovo nikakve veze sa nasim tj. evropskim simentalcem. Imam dosta slika na racunaru

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Angusa sam video sam na slikama, a vidi se da su masine za proizvodnju mesa. Sve, sve, ali farma za tov junadi pored pivare, i transport trebera trakama direktno u jasle. Amerika, Amerika, zemlja velika.

Angusa sam video sam na slikama, a vidi se da su masine za proizvodnju mesa. Sve, sve, ali farma za tov junadi pored pivare, i transport trebera trakama direktno u jasle. Amerika, Amerika, zemlja velika.
Jako je specifična poljoprivredna proizvodnja generalno u SAD-u, sve je predimenzionirano, megalomanski, ekonomski nategnuto, nije mi sve to najjasnije. Inače dotov rade isključivo na ostatku destilatata iz fabrika etanola i koncentratu, nema kabastog dela obroka i to po volji, plus razno razni hormonski implanti koji stimulišu rast.

Kredu treba koristiti sa 1% premiksima, pogotovu u obrocima bogatim silažom i bez lucerkinog sena ali opet najbolja je kombinacija krede i monokalcijum fosfata ili eventualno dikalcijum fosfata. E sad od kategorije i faze proizvodnje zavisi količina.

Nazad
Vrh