smiljan123
Član
Kako se rjesavate pacova u stali...obilazeci nocu kravu prije telenja primijetim 3 pacova koji kupe zaostai koncetrat po jaslama...trovanje ne dolazi u obzir pa se razmisljam o ljepilu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog čega ne dolazi u obzir?Kako se rjesavate pacova u stali...obilazeci nocu kravu prije telenja primijetim 3 pacova koji kupe zaostai koncetrat po jaslama...trovanje ne dolazi u obzir pa se razmisljam o ljepilu
Samo nemoj da bacas pare na ultrazvucne rasterivace, apsolutno im ne smetaju.
Kako se rjesavate pacova u stali...obilazeci nocu kravu prije telenja primijetim 3 pacova koji kupe zaostai koncetrat po jaslama...trovanje ne dolazi u obzir pa se razmisljam o ljepilu
Onda ti tvoji emituju drukcije frekvencije kad im smetaju, a ja sam bas naseo, bukvalno gledam pacova kako trckara po kablovima u garazi na metar od ukljucenog rasterivaca.Jbg ja naseo na reklamu medisana rasterivaci,i kupim 4 komada,i u kombinaciji sa ratimorom dam se resio pacova...rupu od pacova nisam video u dvoristu bar dve godine,tome doprinose i kerici pusteni po avliji...brat je proletos imao veliki problem,ja mu pozajmio aparate,rekao za recept,kaze posle mesec dana da se preporodio...nema ih vise ni u stali ni u magacinu,bar ne vidjs ni njih ni brabonjke,kerici isto pusteni po avliji...a imao sam strasan problem sa njima,imanje mi ke na kraju sela i kad dodje zima iz polja se svi presele kod mene,nsjvise su bili sitniji i zuckasti,tek po koji sivi macan,ko zec...od kilu dve...ratimor uvek imam u steku...
haha a znam al takva sila prilikaDruze moj, nista ti neces nauciti na internetu o praksi u govedarstvu. Ma kakva bila, dobra ili losa. Na tim strucnim sajtovima su tekstovi koji idealizuju uslove drzanja, stocari u tim tekstovima imaju hiljade i hiljade evra da ih besomucno ulazu u infrastrukturu itd, a ono sto pisemo po forumu mozes navesti samo kao pisanje na forumu, ne kao fakat(kako bi glasila ta referenca?).
Sakupices ti informacije, formulisaces seminarski, dobices bodove za ispit, ali vrlo malo ces nauciti o istinskoj praksi.
Zato, cizme pa u stalu!
DPP predstavlja način bavljenja poljoprivredom gdje se gleda da se dobije što veća produktivnost ali da se ne ugrožava životna sredina (nešto kao organska poljoprivreda). E sada ona se i u stočarstvu može primjeniti, samim načinom proizvodnje kabaste hrane koju životinje koriste, a sa druge strane mongo bitnije način skladištenja stajnjaka (zbog viška azota i nitrata itd).I ja sam gradsko dete pa šta mi fali ?!
Pre nego sam iz grada izbegao u pustaru, štalu sam video na slici u novinama.
I to na slici mi se nimalo nije svidelo.
Stoga sam odlučio: neću štalu !
I nemam štalu, a imam goveda, ili pak goveda imaju mene, to više nisam siguran.
Nego student, šta ti je ta "dobra poljoprivredna praxa u govedarstvu", a ?
Prevedi ti to nama malo pa ti možda mognemo i pomoći kad rastabirimo šta pitaš ?