Ne prodaju oni direktno nego su posrednici.Platiš im 70 evra po grlu i oni te upute na adresu prodavca.Tako je rečeno kada se zvalo za kupovinu junica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U pravu si.Šta ćemo mi koji nemamo državnu zemlju.Red je da se i nama da.Izvisili smo za kovid pomoć,sad visimo i za 20000 po kravi a koliko vidim i ovo će nas zaobići.Ispada da i krava nije krava.Juce na sastanku dogovoreno pored onih 5din. prermije za prvi kvartal , 5kg kukuruza po grlu dnevno u toku 120 dana bezpovratno iz r. rezervi.
Racunaju se muzna grla u vet. bazi podataka ,znaci i umaticena i neumaticena.
Vlada je to donela za regione gde nema drz. zemlje u zakup (juzno od Save i Dunava) medjutim stav nase delegacije je da se obuhvati cela Srbija jer se tim potezom pokusava ubaciti koska medju proizvodjce.
Doneto je jos slobodno formiranje cena mleka 2.8% ml. masti jer su se mlekari stalno vadili na to da im je to osnova u preradi i da zbog toga ne mogu da podignu cenu.Mleko ce sad u prodavnicama sa 78 otici na preko 100din.
Doneto je jos i ogranicavanje marzi za trg. lance na 12% pojedini su do sada imali i do 40%.
Ostala je jos borba da taj visak novca koji se stvori dodje u prave ruke tj.do proizvodjaca.
Nesto je pokrenuto valjda ce se odvijati u pravom smeru.
Ministar je najavio svoj dolazak sled. nedelje u Bogatic (ako ne slaze) i to bi trebalo iskoristiti da se napravi sto veci skup, jer nije isto da dodje medju 50 ili 500 ljudi.
Ako ministar tvrdi onda je tako.Možda nas ima više takvih nego u Srbiji pa zato izuzuma Vojvođane.Ni kovid pomoć nisam dobio a čujem da nisam jedini a ministar je rekao da je svima isplaćeno.Ja mogu da potpišem pod krivičnom odgovornošću ovo što sam napisao a neka i ministar potpiše to što je izjavio.Moje krave su na strogoj dijeti.Danas 2 grla odoše iz dvorišta.Sinoc su na skupu bili ljudi iz Mosorina koji istu muku muce ,imaju dosta grla ,nemaju drz. zemlje a izuzeti su samo zbog toga jer su iz Vojvodine ,jer ministar tvrdi da svi stocari u pokrajini rade drz. zemlju.
Uzeti su podatci od ljudi i na sledecem sastanku ima dokaz crno na belo za min. da nije u pravu.
Ne može biti u pravu-to je definitivno.Bojim se da ce ovog puta ministar biti u pravu,koliko ja znam kod nas Sajkas i Mosorin stocari dobijaju drzavnu zemlju.E sad sto te zemlje nema dovoljno pa je dobijaju srazmerno i do 3 puta manje i sto je to zemlja loseg kvaliteta to je vec druga prica.Bilo je price,prilikom prosle posete ministra nasoj opstini, da ce im davati zemlju u drugim opstinama,ne znam da li je od toga nesto bilo.
Ko jednom prekine proizvodnju.Tu povratka nema.To nisu svinji.to vrlo dobro znaju oni koji se time bave.I smanjivanjem posluješ u minusu.Na ove cene hrane i mleka prosperiteta nema.Svi idu sa postepenim smanjivanjem.Mnogi drže baš zbog državne zemlje.Ovo je presudna godina i verujem da će sada stići na naplatu nemar države a deca će nam piti nezdravo mleko iz mega marketa.Tako da jednim delom i građani koji konzumiraju mleko učestvuju u propasti mlečnog govedarstva.Da li je briga o deci neki davni sistem vrednosti ili se to meni samo čini.Ako nam se deca hrane kašicama i mlekom iz prodavnice,treba se zabrinuti za buduće generacije,Ima i koji misle o ishrani dece ali na žalost i oni će se vremenom pridružiti prvoj grupi iz razloga što neće imati gde da kupe.Зато што је политика државе све што може да се извози због девиза. Најмање улагање а највећа добит. Нема субвенције по раднику ни довлачења страних инвеститора(осим алибабе али то је нешто друго).
У овој ситуацији сточарство је само трошак и губитак за државу.
Али то је власт.
Не подржавам да се комплетно угаси производња, покретање од нуле је теже од минуса у неким ситуацијама.
Може смањивање на неки минимум.