Chat u govedarstvu

Pa naravno da nude ,vazno je preuzeti musteriju od druge mlekare (trenutno najvise se osipa Sabacka) jer mleka neeema.
Nudice oni i 80din al nece imati od koga da kupe.

Sad je vreme da proizvodjac postavlja uslove.
Poruka primljena 06.07. od Udruzenja proizvodjaca mleka Macvanskog okruga:
-Obavestavamo vas da svim mlekarama fele ozbiljne kolicine mleka ,zato vam predlazemo da svako u svojoj mlekari trazi vecu cenu mleka.
Takodje vas obavestavamo da cemo insistirati na sto brzoj podeli kukur. iz r .rezervi sto je opredeljeno za proizvodjace mleka.
Ocekujemo ovih dana vece promene na trzistu mleka,budite informisani i razmenjujmo inf. o promenama.

Снимак ти је одличан, свиђа ми се што нема позадинске музике па може да дочара ужасно стање.

Само бих додао коментар да је сточарима испод Дунава и Саве још горе. Обрађују милион малих, ћошкастих, неравних парцела, и немају могућност узимања државне земље јер те земље ни нема. Једина „помоћ“ државе су тих 15.000 које добију после пола године - годину.

Што каже колегa играти бункер до следеће жетве. Наравно ко је у могућности. И још да додам добро обезбедити пушницу, таван и подрум. Следе барем две гладне године.

Шта си ти чекО до сад???За кућу само! а они нек једу Глогиње,Дрењине одличне су за крвну слику.
Malo zemlje imam i tesko bi se zivelo u mom slucaju sa samo ratarenjem,ovako mi nekako uvek bila sigurica kad je puna stala.

Zavisi koliko napunimo skladiste hranom toliko dogodine tovimo komada i to je sto je...

Malo zemlje imam i tesko bi se zivelo u mom slucaju sa samo ratarenjem,ovako mi nekako uvek bila sigurica kad je puna stala.

Zavisi koliko napunimo skladiste hranom toliko dogodine tovimo komada i to je sto je...
Koliko misliš da tu može biti po jutru kukuruza.To će se moći brati za 2 nedelje.

Ako bude 3t po k.j bicu prezadovoljan. Sitno je zrno,slabo naliveno ima da bude i susljivog koliko hoces... I ja mislim da ce za 2 nedelje moci da se radi.

Nazad
Vrh