Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pilići posle izlaska iz jajeta imaju energije za dva dana, tako da možeš slobodno da ih ostaviš u inkubatoru dok se ne osuše!

Hvala Nidzo,ne mogu da se odmaknem od inkubatora,non~stop virim unutra:haha:,kolika bi trebalo da bude temperatura u kutiji kada ih prebacim iz inkubatora?:sta::ppozdrav:

Danas registrovao auto i prikolicu.Uplatio drzavi cca 300e.:osmeh: Al tu prici nije kraj.Dosao na red u SUPu doduse par ljudi ispred i nestalo nalepnica za kola.Ove spoljne za prikolicu imaju i sad mogu prikolicu da vucem rucno koliko hocu,jerbo je registrovana,a auto mogu da parkiram dok ne stignu nalepnice.Bitno je da sam ja uplatio i da registracija tece.::jako_besan::Neko za to treba da visi.Treba biciklom da raznosim pilice.Stvarno sramota za ovu drzavu.To su organi koji treba da budu primer,a ono cist javasluk.Navratite vi mozda ce kazu stici sutra prekosutra.Pa neki ljudi su izasli s posla da registruju.::samo bes::

Nisam dobio papir.Imam polisu i uplatnice.Nece da prime dokumentaciju bez nalepnice.Jedna ide meni,a druga se lepi na formular koji ostaje u SUPu.Mogu ja da vozim,al dok me ne uhvate i nedaj Boze nekog cukanja ja sam kriv,a ne ona budala koja je trebala nabaviti nalepnice.
Ne treba nama EU da bi te gluposti resila.To mi moramo sami,a oni ce nas i primiti,kad ne budemo pravili takve budalastine.Slicno je bilo sa pasosima,licnim kartama,pa cak i novcanicama.Doduse i tablice su pogresili znak.Sve sam idiot do idiota,a toliko sposobnih ne zaposlenih ljudi.Bitno je da ne moze ni jedan praznik da im omane i to da ga spoje sa vikendom.Besan sam kao ris za svoje novce.

Bas tako.Izgleda da cemo mi bez gaca i sorom ici.:osmeh:.Da zlo bude vece i pe..re su favorizovali,pa to moze biti pride nezgodno.:haha:

Dobro jutro narode.

@SAMA
Ja moju prikolicu nisam ni registrovao. Lepo vratio trecu tablu i ko ih j..e. Ako me panduri cape lako cu sa njima. Naj vaznije je da mi je signalizacija na prikolici ispravna. Za registraciju trebao bi prvo da je vozim na atest, pa tek onda tabla. Ali kako vidim i drugi ove lake prikolice voze bez table. Jeste da ja na moju tovarim i 750 kg, (moglo bi i vise) ali otkuda oni znaju koliko je unutra.

Dobro jutro narode.

@SAMA
Ja moju prikolicu nisam ni registrovao. Lepo vratio trecu tablu i ko ih j..e. Ako me panduri cape lako cu sa njima. Naj vaznije je da mi je signalizacija na prikolici ispravna. Za registraciju trebao bi prvo da je vozim na atest, pa tek onda tabla. Ali kako vidim i drugi ove lake prikolice voze bez table. Jeste da ja na moju tovarim i 750 kg, (moglo bi i vise) ali otkuda oni znaju koliko je unutra.
Srpska posla,a pricamo o EU.Sada svaka prikolica ima svoju saobracajnu i polisu tj osiguranje.Auto vise ne pokriva stetu.Ja imam fabricku sa kocnicom nosivosti neto 1100kg.Steta bi bilo ne registrovati.Prikolica skuplja nego neciji auto.:osmeh: Nije meni problem platiti ono sto mora.Ali trazim od njih da mi za moje pare pruze ono sto bi trebali,a ne da me cimaju,vuku i zavlace.

Manje više svuda je to isto, ja sam registrovao auto 31 decembra i hvatao vezu da mi saobraćajna bude gotova 15 dana kasnije da bi mogao na put!

Ja ozbiljno razmisljam da ugradim gas u moj auto. Do sada je nekako i islo, ali sada to vec postaje ozbiljnija stavka.

Srecan je onaj sto moze na lozak.:osmeh: E sad sto je cena lozaka ko nekad benzina,to je druga problematika.To je dokaz koliko coveku treba malo da bude srecan.:haha:Moj ne trosi puno.8 do 10l bezolovnog.Zavisi od voznje i naravno tereta.Prava sitnica.Ako ugradim gas,onda karavan gubi svoju osnovnu funkciju.Ostaje rezerni tocak,pa mobilni kad zatreba.:osmeh:Nego mali mu i tocak.Onaj pomocni.Tu bi stalo mozda 30 tak litara.Kako god okrenes ne valja.Samo da ja resim kacenje prikolice na bicikl i da nabildujem nogice.:haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh