Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Требало би да закључиш шта је узрок пролива, колико је то могуће. Може бити од хране, а углавном се јавља због прехладе пилића.Zna li ko sta je dobro u borbi protiv proliva, a da nisu sinteticki antibiotici?
Uzgajam domace rase, inkubatorski su pilici imam velikih problema sa prolivom.
Svaki savet je dobrodosao, pokusavam napraviti jato upravo kaporke i golosijana sto gore kolega pomenu. Cilj mi je proizvodnja domacih jaja, sa sertifikatom za organsku proizvodnju , imam vocnjak koji je organskoj proizvodnji pa taman tu da im bude ispust.Требало би да закључиш шта је узрок пролива, колико је то могуће. Може бити од хране, а углавном се јавља због прехладе пилића.
Када им је хладно (или било хладно нпр. при дуготрајнијем нестанку струје), обично су накострешеног перијa и тискају се у групе, а када има је претопло опусте крила и отварају кљунове са намером да се охладе. Навео сам у загради да је до прехладе могло доћи и раније и да није трајно стање које је утицало да се пилићи прехладе.
Наравно, увек узми у обзир да је распрострањено мишљење да је ушао „неки вирус“ у пилићарник и напао пилиће. Углавном је правило да се отклањају узроци неке болести (или поремећаја), а углавном се то окренуло „тумбе“ па се лечи и лечи без уклањања узрока болести (или поремећаја). Такође, узми у обзир да је ово аматерски став о узроку пролива и да није у складу са савременим лечењем које има своје „протоколе“ и „ребне“ неки лекић. Само једно подсећање на неке од могућих узрока.
Ако ти је ово већ познато, извини због узнемиравања.