Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i on bi nas zezo,da smo se tako provalili.:haha: Nek se ne ljuti,ali ovo je jace od mene.:haha::haha::haha:
Nego Dalibore koliko ti tovis,il sta vec radis sa zivinom?
niste me do kraja razumeli - uspešan čovek nemože biti glup čovek stoga i uspešan lopov ne može biti glup lopov ali da ne dužimo oko toga svi su isti...

Ne bavim se tovom pilića, početnik sam što se tiče uzgoja rasne živine i to od prošle godine, inače sam duže vreme bio posmatrač na ovom forumu i ostalim forumima gde se može baš dosta naučiti -ako želiš.
Nemam neke specijalne količine živine oko 30-ak, svetle brame, jar.brame, leghorn, srebrna italijanka, rodajlend i nekoliko ukrštenih (komšija nije znao šta će s njima a ja znao:osmeh:).
Poručio sam inkubator pa očekujem značajno proširenje jata tokom godine ali baziraću se na dve rase ovo do sad je bilo testiranje.
Pozdrav i dobro jutro za sve pilićare, kokošare i ostale **greška :osmeh:

Dobro jutro zivinari.Dosad cistio sneg.....napadalo nocas oko 30cm,jedva sam rascistio da izadjem iz dvorista.Deca se jutros raduju,vriska na sve strane a ja lopatam!:udri:

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, dobro jutro ima li aflatoksina :ppozdrav:, kakva prevara.

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav svima, evo s posla i pijem kafu, sutra planiram da nađem i neku korist od ovog snega i bacim prihranu po pšenici, ako samo ne bude i kiše kako javljaju, onda skoro neće moći da se uđe u njivu.
Što se tiče pilića, planiram da krajem marta uzmem 50-ak pilića , samo za sebe i sestru, i to kilaše, ali me više muči da li uzeti ćurane u aprilu ili ne, ova situacija sa kukuruzom i aflatoksinom, pošto hranu moram da kupim , iskreno se plašim da ne dobiju neko trovanje i ode mast u propast...:sta:

Ma daj Beco kakav afla toksin. Uzimaj curice, par komada sebi i sestri i par da prodas i pokrijes hranu pa da te Bog vidi.

Moram da skrenem paznju clanstvu. I ja sam bio pogresio pa sam ispravljen. Pogresno je ALFA toksin, a ispravno je AFLA toksin.

Toga nema u sljivama,zar ne? A posle mnogo sljii've zna da boli glava...kakvi li su tu toksini u pitanju :sta::haha:

Boli glava i jos pola metra oko glave.:osmeh: Ma kanda je nekom to bio dr. rad pa sad malo da avanzuje ili se politicari prepucavaju. Kao za taj toksin je ministar poljoprivrede trebao da zna jos kad je berba kukuruza zavrsena i morao je da upozori javnost. Bilo je jos susnih godina i budjavog kukuruza pa prezivesmo i mi i stoka pa na zalost nasu i politicari.

Sad se ispostavilo da jedini u mom kraju imam zdravo mleko.Svi ovi što su se gadili na domaće mleko brže bolje pohitali kod mene za domaće ovih dana.Ide ko alva da ima 20 krava nebi bilo dosta a ne ovu jednu.Pozdrav svima

Sad se ispostavilo da jedini u mom kraju imam zdravo mleko.Svi ovi što su se gadili na domaće mleko brže bolje pohitali kod mene za domaće ovih dana.Ide ko alva da ima 20 krava nebi bilo dosta a ne ovu jednu.Pozdrav svima

Pa lepo opici cenu i primaj musterije. Sutra porani u radnju lepo nakupuj mleka, pomesaj sa tim domacim i da vidis bizMisa.:haha:

Da ovo ti je dobro u takvom bizmisu i da neko strada nikom ništa a tek ako ne strada pa to je super.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh