Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo zivo drustvo.:ppozdrav: Sta se radi po ovoj vetrini? Ja ne mrdam iz kuce, gadno duva.

Ne da duva,nego preteruje.Ko nije osetio kosavu,mnogo je propustio u zivotu.Nesto se meracim da mesam koncentrat,al mi lepse u kuci.:osmeh:

Kod mene nema vetra ali lije ko iz kabla.Ne da promoliti glavu napolje.Sto bi nas narod rekao:"Po ovakom se i sahrane odlazu." :haha:

Nocas je kod nas i struje nestajalo ali na kratko. Prvo sam pomislio da nije gdegod osigurac izbio u kuci, kad pogledam napolje a svi u mraku. Srecom bili smo u mraku 10-ak minuta.

Pozdrav Bobane i ostali. Novo bas nista, jedino sto se vetar malo umirio ali sada ce da opici kisa pa tako 3 dana.

Evo ja malo da se pohvalim a nisam stigo ovih dana pa sad malo slika.
Čelik 52100 kovan termička itd.Isporučen naručiocu.

0dlhlhd1bfcmpn72b7uy.jpg

447sqv7nzgs4lgf2neu.jpg

o8uc7r40gmnxg7sc41aq.jpg

Izvinjavam se ne znam kako da smanjim slike.

Zaštitnik građana saopštio je danas da je utvrdio da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede godinama ignorisalo, ućutkivalo i nezakonito smenilo veterinarskog inspektora koji je službeno prijavljivao organizovane nezakonitosti i nepravilnosti na štetu srpskih stočara, bezbednosti ishrane građana, budžeta Republike Srbije i samostalnosti inspekcijske službe. Tokom 2011. ministri poljoprivrede bili su Saša Dragin, a kasnije Dušan Petrović Radeći kao šef odseka republičke veterinarske inspekcije, M.C. je otkrio i dokumentovao nelegalnu klanicu kroz koju je prošlo hiljade pilića bez uverenja o zdravstvenom stanju, bez dokaza o vakcinisanju i bez pregleda mesa i organa nakon klanja. Uprkos tome što je meso proglasio neispravnim za ljudsku upotrebu, ono se ipak našlo u prodaji. M. C. je podneo krivične prijave protiv svojih kolega i šefova u ministarstvu, ali i protiv prerađivača i trgovaca u čijim radnjama je meso završilo. Savesni inspektor je ustanovio i nezakonitu naplatu takse za uverenja o zdravstvenom stanju životinja, otkrio duple račune i prisvajanje novca u veterinarskim stanicama. Stočarima su naplaćivane takse i do osam puta veće od propisanih. Od resornog ministra je M.C. u dva navrata, tokom 2011. godine, u skladu sa zakonom tražio da spreči nezakonit uticaj na njegov rad i zaštiti samostalnost inspekcijske funkcije, ali zaštitu nije dobio, već je dva puta nezakonito razrešen sa mesta šefa odseka republičke veterinarske inspekcije. Nezakonitost oba rešenja o smeni oba puta je utvrdila Žalbena komisija Vlade. Ipak, M.C. ni posle više od godine od poslednje odluke te komisije nije vraćen na svoje radno mesto, iako mu je u međuvremenu i Agencija za borbu protiv korupcije dala status zaštićenog uzbunjivača. Zaštitnik građana je, nakon što je utvrdio nezakonitosti i propuste u radu nadležnog ministarstva, zatražio da M.C. bude, u skladu sa zakonom, vraćen na prethodno, ili više rukovodeće radno mesto, da ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede utvrdi odgovornost u ministarstvu, posebno u Upravi za veterinu i Republičkoj veterinarskoj inspekciji, i da protiv odgovornih preduzme najoštrije mere. Republički ombudsman je, smatrajući ovaj slučaj teškim i ilustrativnim za probleme u radu inspekcijskih službi, o njemu obavestio i resorni odbor Narodne skupštine i Vladu. Dokumente iz kojih proizlazi sumnja o izvršenju krivičnih dela zaštitnik građana prosledio je Policiji na dalje postupanje, navedeno je u saopštenju zaštitnika građana.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/drustvo/hronika/1089284/1768593/Ministarstvo_ucutkivalo_inspektora

- - - - - - - - - -

Ode mi poruka ovde ! Neka je moderatori ubace gde misle da treba :cvetic:!

Danas cujem od prijatelja da ce uvesti subvencije za zivinare.... jel zna neko o cemu se radi? ja sam nacuo nesto,al kroz maglu.... kako ce placati po piletu ili...? ili ce traziti da imas najmanje 1000kom. poz

Danas cujem od prijatelja da ce uvesti subvencije za zivinare.... jel zna neko o cemu se radi? ja sam nacuo nesto,al kroz maglu.... kako ce placati po piletu ili...? ili ce traziti da imas najmanje 1000kom. poz
Sada će podsticaji živinarima za roditeljske kokoške biti 60 i 100 dinara po komadu, a za ćurke u minimalnom iznosu od 300 dinara.
To ce verovatno dovesti do pojeftinjenja jednodnevnog pileta od 0,1 dinar po komadu,a potrosacima ce uredjeno pile biti jeftinije za 0,000001%,sto ce dovesti do znacajne ustede u kucnom budzetu.
:haha:

Pozdrav svim forumasima.Izvinjavam se ako sam odabrao pogresnu temu na pogresnom mestu.Naime imam domace kokoske u dvoristu naravno.S vremena na vreme sam nabavljo i nosilje i takodje ih drzao u dvoristu,hranio ih miksovanom hranom i imao zadovoljavajuci prinos.Sad sam trenutno kupio iznosene koke sa farme koje sam takodje pustio u dvoriste.Od njih 10 imam 3-4 jaja i to je odlicno s obzirom da je jos hladno i da se nisu jos uvek adaptirale.Medjutim javio mi se problem druge prirode.Primetio sam da i one a i moje domace kokoske imaju proliv .Nekako vodenasto i belo.Nema nekih drugih simptoma sem jedne domace kokoske koja je nekoliko dana bila kao opijena i iz nje je bukvalno tekla voda.Veterinar mi je dao neki zelenkasti prah i obican zivomicin da dajem u hranu i vodu.E sad tu hranu sto im dajem sam kupio od komsije znaci kukuruz,jecam i malo soje.To mesam sa koncetratom i sa malo starog hleba.Tako ih inace hranim vec godinama i nisam imao ovaj problem kao sad,pa se plasim daa to sve nema veze sa ovim aflatoksinima koji su ovih dana aktuelni.

@ Radan76. Ispostuj veterinara i daji im to sto ti je rekao.Posle te terapije,ne bi bilo lose da im das neke vitamine u vodu,narp. (elavitol,promotorol i sl.). Kada ti koke ozdrave,pogledaj temu "jabukovo sirce kao zamena za antibiotike..." Imas tamo recept za sirup od belog luka.Ja to primenjujem u golubarstvu i zivinarstvu preko 15 godina i nikada nisam imao problema sa bolestima.Jeftino je i lako dostupno.:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh