Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@SAMA
Po kojoj ceni si kupio kukuruz? Kod nas 27din, ali ima nekoliko ljudi koji jos nece da krune viskove (imaju stoku, i dok ne vide rod 2012 ne daju ga iz avlije).
Platio sam nesto po 26 prosle nedelje,a ovo poslednje 26,7.placam 0,2 vise od lokalnog otkupljivaca rinfuz.

U gradu jedino merilo je cena. Nemate pojma koliko se proda salama za 200din/kg u DIS-u, IDEA-i i ostalim marketima. Cevapi na akciji sa 30% leda idu samo tako.

@Dusko58
Moguce da su pametni, videcemo na prolece. Taj kukuruz je strasno kalirao, vlaga mu je zanemarljiva. Ako ne bude zabrane izvoza cena prelazi 300e/t u to sam ubedjen.

Za mleveno ok :osmeh: primetno ima manje lutalica po ulicama :osmeh:

Nije mi jasno kako je SAMA mogao da udje u kes ili se opari, na svinjskim cevapima, a on covek drzi pilice ::novac::

Analizirajuci poruke, skapirao sam da mu je juce uginulo dosta pilica, tako da savrseno razumem salamu od 200din/kg. Nesporazum resen:haha:

Poslednja izmena od urednika:
Nista nije sigurno. Vrlo dobro se secam kada je cena sa oko 250e/t pala na 100e/t, zbog zabrane izvoza. Tada je stric ostavio oko 5-6 vagona (hteo je 20dinara a dobijao 18-19din) za dogodine. Uveli zabranu izvoza i kompletan kukuruz (rod 2006 i 2007) je otisao po 9.3din, ne secam se koliko je bio evro. U razlici u ceni je otisao jedan NOV IMT 539 drzavnim mesetarima.

Ovo je tacka br.6 iz mera Vlade za zastitu poljoprivrednika od suse:

Vlada i nadležna ministarstva će pratiti izvoz svih vrsta žitarica i u slučaju izvoza koji bi značajno ugrozio snabdevanje domaćeg tržišta, biće preduzete odgovarajuće mere.

Mislim da ste malo paranoicni po pitanju robe( mesa) iz ovih nasih diskonta!!! :sta: ne moze bas to tek tako da se radi.. pa oni tamo iz farme , ne nose svaki cas uginule pilice do klanice, i kao evo prodajte ih.. i tako svaki dan po 15 kom... Jedino ako pri transportu uginu, pa ih onda prokrijumcare, mada i to je znak pitanja, jer i tu postoji veterinarska kontrola :bravo: verujem da je roba zadnje klase, zbog toga sto ih ne ciste od koncentrata, i kljukaju suplementima, ali bas da uginule pilice prodaju, to vec ne verujem :ppozdrav:

:off_topic: ко верује "нашој" инспекцији тај у болници заврши ... инспекција се сети свог правог посла тек после 30тог пацијента у тешком стању ... обични модел рада је пола пије пола држави даје ... нису смртоносно отровни и не садрже бактерије које изазивају акутне проблеме дигестивног тракта .. ако је то дефиниција оног што бих хтео да једем .. пријанто ..:ppozdrav:
П.С. кад год нисам био параноичан испо сам будала

Dobro jutro drustvo.:ppozdrav:Isprebacivao sam neke postove, hajde malo pripazite gde sta pisete. Idem za vama i prebacujem, kao radnik u magacinu sto robu sortira na police. Pomozite mi malo.

Bar jutar.:osmeh: Jos ovaj pakleni dan,pa da malo odmorimo od ovih Africkih temperatura.Mozda sam kao dete i mastao da idem na safari,ali posle ovog obisao bih Afriku u sirokom luku.:haha:Nisam se budala setio.:ideja: Mogao sam biti donator u zoo vrtu sa pilicima.Nek jedu lavovi i ostali kojima ove temperature prijaju.:haha:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh