Nova tema je otvorena, izvolite.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Što se tiče domaće energije, pre bih je odabrao tako lošu nego uvoznu koja je skuplja. Poređenje vam je loše jer poredite nešto što je javno dobro (struja, voda itd) i industrijski proizvod. Naša energija je jeftina i to nam pljčkaši sa zapada stalno zameraju.
Fiksni od skoro može da se prenese u VIP i uslovi su daleko bolji.
Meni je MTS sa obrazloženjem “zbog kvara na sistemu” prekinuo ugovor nakon 6meseci koji je trebao da traje 2god. Sa 680din prebacili me u tarifu na 1200. Lopuze. Sada mi da im otplaćujemo kredit 200M€ da bi povjerenik Sns-a za jug otkupio od Grka televizije.
Ja jesam patriota ali nisam budala.
Ne razumem,ako švaba dolazi doćiće i meni i tebi i svima,ali neće to biti zbog telefonije,neću sa lopovima i ende.Саво данас даш шваби телефон сутра ће доћи по земљу циглане пиваре и још свашта јако мало шваба је осуђено да видиш кад су дошли у каћ да обиђу бившу имовину а ови наши се праве мутави шваба је 44 исцртао сваку кућу и име власника све на папиру зато ти размисли о випу
Праве се мутави из разлога што би се све морало вратити аустроугарским власницима. А ту спадају и читава села и насеља која су направљена. А то знам зато што живим у једном таквом насељу.
А велики број управа и економија је порушен да би се земља укрупнила и направили комбинати. Е кад се потегне питање враћања биће весело. Често се спомињу каштели као аутохтони дворци војводине и власници српског порекла. Ал забораве ове друге дворце. Ено га један у мом селу, очуван 99% како су га оставили под заштитом државе.
Чини ми се пре 2-3 године била је једна посета у црвенки од стране југо-шваба и њихових потомака.
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Док су Немци у Немачкој шизели између два рата, били кивни на Французе и Енглезе, увређени и понижени, ови домаћи су мирно живели, да их нико не погледа попреко и тргли се тек када је Хића зајашио у Немачкој. Тамо је ишла Хићина прича да им немачки нацију сатиру незасити јеврејски банкари и индустријалци, а овде код нас су ти банкари и индустријалци били управо Немци.
Ако до сада нисмо научили да нека дистанца мора постојати између народа има да пропаднемо као никада до сад.
И још нешто да додам, ако којим случајем ова реституција прође и фолксдојчерима вратићемо се у полуфеудални систем.
Како?
Остаће само велики поседи. Интезивно ратарство. Нешто индустрије и то је то.
А пошто су наследници великих парцела аристократе(фолксдојчери) видећемо и тај начин друштвеног уређења. Од неких овде прижељкивано.
Види, ако је неко успео из брода па у униформу и голи камењар и пустињу нешто да отме и створи такви људи заслужују поштовање. Јесте им цео свет прећутно помогао и жмурио на оба ока. Али они се бију са арапима, док остали шаљу протесне ноте.
Што се тиче каматарења осталог то је начин живота и животна филозофија. Трговина, обртање.