Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada su uzimani krediti kapom i sakom Dinkic sav euforican pun samopouzdanja daje izjavu UZELI SMO KREDITE POD VEOMA POVOLJNIM KAMATAMA a takva izjava je mogla da se cuje i kod NAPRDNIH a secam se momenta na nekoj slavi i tu je bilo podosta aktivista Demokratske stranke a svi zajedno nisu imali nedelju dana radnog staza i ide prica kroz salu LJUDI STA URADISTE SA OVOM ZEMLJOM U VOJVODINI STO PRODASTE ARAPIMA a aktivista odgovara BOLJE DA UZME ARAPIN NEGO DA STOJI U KOROVU. Asto se tice ove fotke daj boze da smo u ovoj fazi ali cini mi se da smo mi sada duboko u bunaru u podzemlju kao u Kustinom UNDERGROUNDU

a ima jedna recenica u postu DUZNICKO ROBSTVO u Pakistanu u kojoj se kaze AKO DUZNIK DUGUJE NOVAC I AKO NAPRASNO UMRE ILI POGINE NOVAC MORA DA VRATI FAMILIJA ILI DA VRATI ILI ODRADI
Па шта је код нас (или било где) другачије? И овде ће банка да тражи враћање дуга од наследника преминулог зајмоузималца, и овде ће ти се јавити онај коме је неко твој који је умро тражио нешто на зајам. Није то нека "тековина" овог времена.

ZA ZORGEA Nisam na to mislio jer ako moj matori uzme kredit da kupi zemlju ili kucu ili kola meni nece biti tesko da vratim nesto sto smo mi potrosili ali ako politicari uzimaju kredite nenamenski u ogromnim iznosima sa ogromnim kamatama i ti krediti dobiju noge a to treba da vracaju pokoljenja koja nisu ni rodjena to je onda veoma bolno a to se sada dogadja masovno a primer Grcke je kako se to vraca podizanjem poreza na neke nerealne sume gde svaki domacin i stvaraoc ulazi u problem ili da placa globu u ogromnim iznosima ili da proda nekretninu a onaj koji je uzimao i bunario i drzavu i gradjane ne da ne snosi nikakve posledice nego jos i avanzuje

Daj boze da je losa procena ili losa analiza ali nazalost to je bolna istina za sve zavedene i prevarene a demokratski orijentisane a ima jedna recenica u postu DUZNICKO ROBSTVO u Pakistanu u kojoj se kaze AKO DUZNIK DUGUJE NOVAC I AKO NAPRASNO UMRE ILI POGINE NOVAC MORA DA VRATI FAMILIJA ILI DA VRATI ILI ODRADI tako da VRACACE NASA POKOLJENJA NICIM IZAZVANA ONO STO JE ZADUZILA GRUPA STRANIH POSLUSNIKA a zamolio bih MILANCETA 971 a moze i MOMASARIC DA IZNESETE svoju A TACNU ANALIZU vladavine zutih a MOMU bih zamolio i da poslusa pazljivo Slobin govor I i da mi kaze dali je Sloba izanalizirao narednih 20 godina kvalitetno ili je to bila neka fantazija.Znaci nije samo Demokratska bagra finansirana sa zapada nego i otpor i nevladine organizacije i sekte .Razvalili su ovu jadnu i napacenu zemlju a nas sada jedino Rusi mogu da spase evo psiho je danas otisao u Moskvu a vec za dva,tri dana ga zove ona fukara u belu kucu. Ovaj klacka a ne veruju mu ni Rusi ni Ameri a ni mama ni tata a ni on sam sebi ne veruje u ono sto prica
Nemoj Slobu spominjati.On je začetnik svega a ostali su samo nastavili i usavršavali lopovluk.Sloba je napravio haos u bivšoj Jugi u saradnji sa Alijom i Tuđmanom.To su musketari koji su nam uništili živote.I narod misleći da rušeći Slobu,rešava sve ali garnitura na vlasti je još od slobe.Šešelj,Dačić,Vučić,Vulin....I gde su sad ti ljudi-opet na vlasti-da li zvanično ili u senci,što je potpuno nebitno.Kada na vlast dođe potpuno apolitična garnitura i da je bogata (da ne mora da krade),onda može da nam bude bolje.Samo što je to utopija.Od nas kao naroda vrlo malo zavisi.Izbori se vidite i sami šteluju kao paljenje na motoru.Koliko je izneto nepravilnosti da bi trebalo odmah poništiti izbore-ne samo ove,nego sve od Titove smrti pa i sve koji dolaze.

Zacetnik svega je ekipa koja je zajahala posle drugog svetskog rata i njihovi naslednici i dalje jasu

I pre drugog svetskog rata je bilo slično, samo treba pogledati situaciju oko šestojanuarske diktature, šta je bilo godinu dana pre toga i godinu dana nakon toga. I kako se narod za to vreme provodio, a kako se provodio sin Nikole Pašića.

Ali trebali bi svi malo da mislimo kako da sredimo sebe, svoju kuću i mesto gde mi živimo. Jer svi ti (likovi i veličine) o kojima većina stanovnika Srbije (a i ostalih susednih banana država) prdi od običnog naroda i ni ne razmišlja o njemu.

Manite se prošlosti, to je za istoriju. Na primer ovo da je Tito krao, paon možda i jeste krao, ali sasvim sigurno (100%) meni nije ništa dao. A i kada je i ako je krao to je bilo pre pola veka.

I pre drugog svetskog rata je bilo slično, samo treba pogledati situaciju oko šestojanuarske diktature, šta je bilo godinu dana pre toga i godinu dana nakon toga. I kako se narod za to vreme provodio, a kako se provodio sin Nikole Pašića.

Ali trebali bi svi malo da mislimo kako da sredimo sebe, svoju kuću i mesto gde mi živimo. Jer svi ti (likovi i veličine) o kojima većina stanovnika Srbije (a i ostalih susednih banana država) prdi od običnog naroda i ni ne razmišlja o njemu.

Manite se prošlosti, to je za istoriju. Na primer ovo da je Tito krao, paon možda i jeste krao, ali sasvim sigurno (100%) meni nije ništa dao. A i kada je i ako je krao to je bilo pre pola veka.
Bio si mlad kad je on vladao o tome ne možeš ni pričati.I ja sam bio mlad.Nije on davao u bukvalnom smislu reči.Jedno je sigurno ovi ne mogu da okreče to što je za vreme Tita sagrađeno.Sigurna radna mesta.Besplatno školovanje.Besplatno lečenje.Regres.Kada su se pokupovali novi traktori.Ima tu još mnogo toga...Ovi su ti sve oduzeli.Stalno se priča da oni kao vraćaju Titove dugove a oni se još više zadužuju.Ulažu tamo gde ne treba.Putevi-slažem se da trebaju ali tu se najbolje krade-1cm asvalta na 100km i evo dobrih para.

'Е л' ко гледо јутрос параду? Промарширали и наши гардисти - били баш за понос.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh