Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta bi preporučili za poboljšanje wi fi signala? U jednoj kući mi je oprema za internet i tv,a u drugoj imam baš loš signal. Kuće su blizu jedna od druge,ali zidovi čine da u najudaljenijem delu te druge kuće,(oko 20-25 m) signala skoro i da nema. Je l' to treba neku antenu kupiti ili šta već?

Kome treba neka se javi,meni nije hitno da je prodam...aaa moze i za Co2 aparat za varenje

Poslednja izmena:
Šta bi preporučili za poboljšanje wi fi signala? U jednoj kući mi je oprema za internet i tv,a u drugoj imam baš loš signal. Kuće su blizu jedna od druge,ali zidovi čine da u najudaljenijem delu te druge kuće,(oko 20-25 m) signala skoro i da nema. Je l' to treba neku antenu kupiti ili šta već?
izolacija hoce da pravi problem ako je debela

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja ovaj problem sa tp link ruterom rešio na ovaj način:.

Postoje nekoliko opcija.Moj savet ti je da provuces kabl u zavisonsti od protoka koji zelis cat5e, cat5 za spoljnu montazu, cat6 ili cat7 i nakacis najjeftiniji mikrotik ruter u drugoj kuci.

Da, bez problema se koristi više mrežnih uređaja u jednoj mreži, samo treba da se konfigurišu da se zna koji je "gazda" :) Miksan je objasnio najbolje rešenje, jer će taj drugi ruter preuzimati pun protok mreže putem kabla i dalje ga deliti. Dok bi se Wi-Fi pojačivačima ipak izgubio određeni protok u mreži.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

2 rutera na jednu mrežu?
Ti kanda se nisi nikada "častio" komšijskom mrežom ? 😇
To se zove "universal repeater mode"...
Preuzmeš komšijski signal tvojim ruterom, kreiraš mrežu sa istim imenom i na istom kanalu, obadva rutera nateraš da emituju sa 100% snage, tvoj ruter postaviš na tavan i imaš signal i do 100-150 metara ukrug od kuće...
Dobro i tebi, a dobro i komšijama, ima wifi signal i u bašti, te komšinica može da visi na fejsu dok se zabavlja u bašti...😂
Mrežu ostaviš otvorenu, a dozvoliš pristup samo poznatim uređajima (napišeš mac adrese ) , tipa smart tv, tableti i mobilni telefoni ukućana, tvojih i komšijskih, pristup drugima je onemogućen iako je mreža "otvorena", tj.ne postoji logovanje pomoću lozinke....
Bude zanimljivo kad neko dođe pa se čudi zbog čega neće telefon da se "nakači" na "otvoreni" wi-fi....

Ja imam mobilni net od 10 gb i to mi je previše...Plus internet uz tarifu za mobilan...Uglavnom mi taj od 10gb potroše moji saradnici i kolege sa posla, jer ga nosim sa sobom na teren, a uvek im treba, jedino kad se potroši tih 10gb po punoj brzini, koristiš neograničeno do kraja meseca smanjenom brzinom....
Ponekad, a zaista retko, treba mi brzina...
I komšijama dobro, šta god treba da se instalira, namešta, šteluje, AJDE URADI, naravno, obavezno bez naknade...
E, onda imam, uz njihovu puno znanje i saglasnost, pravo da vršim administrativne poslove po širem komšiluku po svome nahođenju....
Promenim kanale emitovanja, jer po defaultu su svi na 1 kanalu, pa ih preraspodelim, 1 , 6 i 11 kanal i onda svi zadovoljni.,...
Jednima kreiram lozinke, brišem ih ili menjam po potrebi, već kako zahtevaju...
Mogu i da proverim kad je ko kod kuće i čime se zanima u slobodno vreme.... 🤣
Pomoću provere mac adresa uređaja, i koji su trenutno "nakačeni" i postoji dvosmerni saobraćaj, kao i vrednosti protoka podataka...
Da li se gleda Youtube preko smart tv, lista fejs preko tableta, ili razgovara preko Vibera...
Jedared me jedan kolega iznervirao nešto, pa sam bio besan, i "šutnuo" sam samo njegov mobilan sa mreže, kao i gazdin smart tv, gde smo stanovali, jer sam dotičnog uhvatio na delu da troši internet na xxx-l laku zabavu u kasne noćne sate...
Taj moj internet nije (ipak) tome namenjen...😂

TBH Dobrodole, ti vrlo originalan/strog lik.. :ROFLMAO:
Ako saznaju ovi iz sns-a vrbovaće te dok te dok ne pristaneš, takvi kadrovi su im zlata vredni..8-)

Imaju oni takvih dosta
U kom smislu ?! 😡:nono:
Mirosti....
Vidi, najviše me plaši činjenica i fakat, da kad JA ovo umem i mogu da odradim, šta li može osoba koja se školovala i dobija novce za to ?
Još nešto, ako si me pratio ovih 10 godina kako sam član ovoga Foruma, UVEK sam dosledan u svome uverenju i izlaganjima...
I jer zaista misliš da me neko nije već kontaktirao i pokušavao da me vrbuje, i /ili predlaže neke "nemoralne" ponude ? 😉
Aktivista, administrator, moderator, ku...rac-palac, jeb...ač na violinu i tako.....8-)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh