Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
побогу јандро откуд четници у јању
Otkud? Ko je u Bosni znao za nemce?
Oni su bili odmetnici koji su se tukli sa ustašama, naidje vojska uzme ih mobiliše, dal četnici dal partizani
U tim predelima nije bilo nemaca samo i isključivo ustaše koje su počinile strašna zlodela, iz našeg sela je 25 dece zaklano!!
Odraslih oko 40
Ko je preživeo izbegao nož taj se priključio nekoj vojsci
Inače oba djedodova starija brata su bili oficiri kraljevine, jedan svršen a drugog je rat zakačio na akademiji
Pričali su mi pokojni djed i pokojni tetak dosta o bežanju i sakrivanju, ajdukovanju
Tetak je jedno od 4 preživele dece iz kuće od 70 članova!!
Njega nije dobro zaklao ustaša!! Preživeo je,
Pričali su mi o gladi u tim krajevima, stomačnom tifusu koji su preživeli

Posle tih priča koje su mi ostale urezane u pamćenje, posle minibača i topova koje pamtim kao dete u našim atarima da gadjaju Vukovar, posle kolona izbeglica koje stizu u selo, mojih drugova iz škole čiji očevi krvare po ratištima
Posle svega toga nek na vlast dodje i JAPANSKI CAR samo da rata ne bude što reče panonski govnar!!
Moram izuzeti mornar uvek je blizu vlasti!!
Odgledajte film SOKOL GA NIJE VOLIO
tu ćete videti pravu sliku paorskog života u ratnom vremenu!!

A te priče komunisti su uništili srpski narod razmislite jeli to istina??????
I pojavi se Vojvoda pop Momčilo Djujić i ŠEŠELJU dade titulu vojvode????????
Kakav je to nizak udarac bio za Srbe!!!
A sad Šešeljovci nam život uništavaju sa sve ordenom Svetog Save!!!!!!
Care Lazo jel ti suza pala???????

I koga izabrati sutra kad su svi isti šljam???
Boška?? Pa on je plaćena opozicija!!
Da nije uhapsili bi ga!!
Ovi ostali su se javno NAJAHALI NARODA!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Licno nikad nisam bio simpatizer komunista iako sam par puta bio predlozen za clanstvo, a sve zbog toga sto znam sta je sve bilo za vreme, a i posle rata. Cak sam pisao i o stradanju moje porodice. Ali prica se povela o kvalitetu zivota u zadnjih da kazem pola veka pa je prica otisla u ofsajd. Sta je bilo lose sto se islo jeftino na more, sto se relativno lako dolazilo do stana, sto je skolovanje bilo besplatno, sto je zdravstveno bilo besplatno, sto se podizali povoljjni krediti za auto kucu ili pokucstvo? Sad ce neko reci da se zemlja zduzivala i da je to od inostranih kredita. Sigurno je tako bilo samo sto su od tog imale koristi siroke narodne mase, a od 90tih pa na ovamo zaduzujemo se jos vise sa manjom teritorijom i manjim brojem stanovnika, a pare od tih kredita odose u dzepove par ljudi. Danas ne lizemo du.e Hrvatima ali ga lizemo Kinezima, Rusima i ostaloj braci. A to je mnogo vise **greška.a.
Sve si rekao.Ja sam bio član.U mašinskoj me predložili.Koristi sam imao samo koliko sam plaćao članarinu.A o statutu i ciljevima nisam imao pojma niti me je zanimalo.
Zaboravio si da su radna mesta bila sigurna a ne kao sada.Sada i onaj ko je primljen za stalno,ne zna da li će sutra raditi.Oni koji nisu živeli u tom vremenu ne znaju o čemu mi pričamo.A što se zaduživanja tiče-pa to sve zemlje rade.Izvinjavam se ovi sada pozajmljuju jer imamo viška.Mislim na sve od 90-ih na ovamo.Pa zar su sve te firme u staroj Jugoslaviji bile izmišljene ili su proizvodile i za domaće i strano tržište.I nije tačno da se bolje sada radi.Onda su ljudi imali neku volju a sada...

Komunista prvo što uradi je da slaže. Još ovaj što vuče sa donje pipe preti da komunistička partija zna moju adresu. :haha: :haha: :haha: Pa vas klošari nema da se napuni jedan kombi, ne smete međ Srbe da izađete i u većoj ste ilegali nego pred rat. Poznati po hrabrosti, najmanje tri crvene usraše po jednom detetu ili domaćinu kog treba ubiti...To što si ti indoktriniran pa shvataš sve kroz filter je tvoj problem. Bravar je pre martovskih pregovora u Zagrebu ( baš čudno mesto sastanka nacional-socijalista i socijalista) već izvršio razmenu zarobljenika, tj pustio oficire Vermahta u zamenu za HERTU HAS, svoju ženu.:udri:

"Što se mene lično tiče, prilikom dogovaranja o tome kako da nastupimo pred Nemcima, nisam se slagao da treba govoriti da su nam četnici glavni neprijatelji. Smatrao sam da ne bi trebalo ići toliko daleko. Ali Tito je bio za to; bili smo ugroženi, morali smo činiti najviše što se može da bismo neutralisali Nemce", rekao je Koča Popović Aleksandru Nenadoviću za njegovu knjigu Razgovori sa Kočom.

Razlog za markiranje "glavnog neprijatelja" bio je znatno više politički nego vojni. Vođstvo NOVJ-a je smatralo da će se četnici pridružiti Zapadnim saveznicima ukoliko se tokom 1943. iskrcaju u Dalmaciji i tako postati nadmoćniji pokret; u to vrijeme je Dragoljub Draža Mihailović imao britansku i američku podršku, a ne Tito.

"Nismo se sustezali od izjave da bismo se tukli protivu Britanaca ukoliko se iskrcaju; takve izjave nas nisu obavezivale", piše Đilas u svom Revolucionarnom ratu uz objašnjenje da partizani, zaista, nikad ne bi pristali na uspostavu vlasti četnika.
Evo šta kaže dronjavi Koča i Đido, izumitelj crnogorske nacije( zaista veliki uspeh) , glavni neprijatelj četnici a ako se iskrcaju saveznici tukli bi se antifašisti protiv njih...:nono::nono::nono:

Dok je besneo WW II i ceo slobodni svet se borio protiv nacizma, u Jugoslaviji usraše kolju Srbe u Ndh (koju smo videli da podržava KPJ) a crvene usraše igraju fudbal sa saveznicima:
https://www.espreso.rs/vesti/drustv...jcudnije-tekme-u-cacku-za-vreme-svetskog-rata
Ako neko od crvenih usraša nađe naređenje maršala bravara o napadu na Nemce bio bih mu zahvalan, kažu ljudi da je lakše naći jednoroga...

Poslednja izmena:
Komunista prvo što uradi je da slaže. Još ovaj što vuče sa donje pipe preti da komunistička partija zna moju adresu. :haha: :haha: :haha: Pa vas klošari nema da se napuni jedan kombi, ne smete međ Srbe da izađete i u većoj ste ilegali nego pred rat. Poznati po hrabrosti, najmanje tri crvene usraše po jednom detetu ili domaćinu kog treba ubiti...To što si ti indoktriniran pa shvataš sve kroz filter je tvoj problem. Bravar je pre martovskih pregovora u Zagrebu ( baš čudno mesto sastanka nacional-socijalista i socijalista) već izvršio razmenu zarobljenika, tj pustio oficire Vermahta u zamenu za HERTU HAS, svoju ženu.:udri:

"Što se mene lično tiče, prilikom dogovaranja o tome kako da nastupimo pred Nemcima, nisam se slagao da treba govoriti da su nam četnici glavni neprijatelji. Smatrao sam da ne bi trebalo ići toliko daleko. Ali Tito je bio za to; bili smo ugroženi, morali smo činiti najviše što se može da bismo neutralisali Nemce", rekao je Koča Popović Aleksandru Nenadoviću za njegovu knjigu Razgovori sa Kočom.

Razlog za markiranje "glavnog neprijatelja" bio je znatno više politički nego vojni. Vođstvo NOVJ-a je smatralo da će se četnici pridružiti Zapadnim saveznicima ukoliko se tokom 1943. iskrcaju u Dalmaciji i tako postati nadmoćniji pokret; u to vrijeme je Dragoljub Draža Mihailović imao britansku i američku podršku, a ne Tito.

"Nismo se sustezali od izjave da bismo se tukli protivu Britanaca ukoliko se iskrcaju; takve izjave nas nisu obavezivale", piše Đilas u svom Revolucionarnom ratu uz objašnjenje da partizani, zaista, nikad ne bi pristali na uspostavu vlasti četnika.
Evo šta kaže dronjavi Koča i Đido, izumitelj crnogorske nacije( zaista veliki uspeh) , glavni neprijatelj četnici a ako se iskrcaju saveznici tukli bi se antifašisti protiv njih...:nono::nono::nono:
Ako mozes da pratis engleske tekstove ili dokumentarce nasao bi da su saveznici jako rano otpisali Drazu(jedno vrijeme drzali i u rezervi) , ne zato sto su imali pretstavnike na terenu , vec zato sto su desifrovali poruke koje je wermaht slao sa terena u Berlin, nigdje se nisu spominjali cetnici kao troblmejkeri vec samo partizani i tito. Napadi i diverzije na njemce su ipak bili od partizana a ne cetnika.

Ako je Draza bio neki pokret otpora kako bi ga neki htjeli prikazati , koje to akcije ili ofenzive je wermaht poduzimao protiv njih?

Poslednja izmena:
Ako mozes da pratis engleske tekstove ili dokumentarce nasao bi da su saveznici jako rano otpisali Drazu(jedno vrijeme drzali i u rezervi) , ne zato sto su imali pretstavnike na terenu , vec zato sto su desifrovali poruke koje je wermaht slao sa terena u Berlin, nigdje se nisu spominjali cetnici kao troblmejkeri vec samo partizani i tito. Napadi i diverzije na njemce su ipak bili od partizana a ne cetnika.
Kolega molim te, ja sam protiv komunista.
drazin-proglas-prilikom-oslobodenja-cacka-1941.jpg

cetnik-2.jpg

17-Trumanov-orden-Drazi-Legija-zasluznih.jpg

Pričaš o ovom čoveku, komandantu JVuO, prvom gerilcu evrope?
Nadam se da možeš sve ovo da pratiš kolega, vidim da su se neki obrazovali iz stripova "Mirko i Slavko" i "Crni Roko"...

Ako je Draza bio neki pokret otpora kako bi ga neki htjeli prikazati , koje to akcije ili ofenzive je wermaht poduzimao protiv njih?

Mislim da se tu varas i da upravo u tom grmu lezi zec. Nije Draza preduzimao akcije, odnosno diverzije kako bi svi znali i pricali da je on nesto preduzeo, odnosno organizovao. Vec je cilj bio da se to odradi malo dugacije. Onako bi okupator vrsio represiju i osvetu na lokalnom zivlju, a to ne bi islo na ruku nikom sem okupatoru i domacim izdajnicima. Onda krecu komunisti da cackaju mecku pa sprovedu akciju rusenja mosta preko seoskog potoka. Taj potok okupator moze da pregazi kad i kako hoce, ali mora da preduzme kontra meru. Kontra mera je uvek bila da se izvede odredjen broj Srba pred streljacki vod. Sad ti vidi sta je pametno ciniti. Nisu cetnici bili bas toliko glupi pa da idu sa legitimacijom u akcije kao ovi danasnji "teroristi" koji obavezno ponesu licnu kartu. Koga stvarno interesuje ova tema, dokaze iznosi Milosav Samardzic kroz knjige, a i filmove. Znaci navodi covek tekstove iz ondasnjih novina, pisma okupatora kao i dokumente.

Pošto je moj post ispred tvog.Kome si odgovorio.:sta:

Pošto je moj post ispred tvog.Kome si odgovorio.:sta:
Nisam vama replicirao kolega Zorane, slučajno se tako potrefilo, znam da ste vi normalan čovek, ne bih vam to pisao već onom botu što preti :
Najdobronamerniji savet ti je da se držiš onog što znaš (poljoprivreda) i tu daješ svoj javni doprinos, a da se maneš politikologije i istorijskog revizionizma jer se nepotrebno kompromituješ. Između 1920. i 1950. godine se mnogo toga desilo na našim prostorima, a kako danas svi ostavljamo trajni digitalni trag, može se vrlo lako desiti da će jednog dana mnogima od nas biti malo dva oka za plakanje... Verovatnije je da ćemo mi "crveni" nahebati, ali ko može sa sigurnošću reći da za par godina ili decenija ekipa iz suprotnog tabora neće posetiti, recimo, kuću u ulici Uče Zekovića broj 14...?
Živi u otetom stanu, ne sme sam da ode u pekaru od straha da ga ne presretnu opasni Srbi nacionalisti i preti meni? :haha: :haha: :haha:

Evo sad ja SuperStar TVu bio Balkandki spijun, Ilija Cvorovic nema nitroglicerin jer nema u apotekama, cerka nezaposlena posle skole. Jedina razlika sto ima Moskvica najbolji auto na svetu, danas malo vise komoleksi pucaju pa ko radi za 300e bi da ima telefon od 500e,a o autima i da ne pricam.

Interesantno,kako svi vi dodjosi u Vojvodini ne volite Balasevica.
Ne volim nikog ko je blizu vlasti!!!!!!
Skoro je u mojim očima pao Aca Lukas!!!
A i Djole se uvek primakne!!
Djoletove pesme su mi super!!
Ne znam šta ih privlači vlasti ali to mi je dno dna!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Између емоционалног и реалног н е м а знака једнакости.

Све док се буде размишљало курцем и радило у славу само спосвеног стомака а другима нек` цркне крава,све док политички острашћени магарци буду узносили неквалитетне особе у политици неће нам бити нимало боље.
То боље у овом свињцу скоро бити неће.
У сваком "селу" свако зна све о сваком посебно о оним особама које се безочно намећу као спасиоци а они ипак буду изабрани.

Nisam vama replicirao kolega Zorane, slučajno se tako potrefilo, znam da ste vi normalan čovek, ne bih vam to pisao već onom botu što preti :
Najdobronamerniji savet ti je da se držiš onog što znaš (poljoprivreda) i tu daješ svoj javni doprinos, a da se maneš politikologije i istorijskog revizionizma jer se nepotrebno kompromituješ. Između 1920. i 1950. godine se mnogo toga desilo na našim prostorima, a kako danas svi ostavljamo trajni digitalni trag, može se vrlo lako desiti da će jednog dana mnogima od nas biti malo dva oka za plakanje... Verovatnije je da ćemo mi "crveni" nahebati, ali ko može sa sigurnošću reći da za par godina ili decenija ekipa iz suprotnog tabora neće posetiti, recimo, kuću u ulici Uče Zekovića broj 14...?
Živi u otetom stanu, ne sme sam da ode u pekaru od straha da ga ne presretnu opasni Srbi nacionalisti i preti meni? :haha: :haha: :haha:
Najzesce je kad se crveni pocnu pozivati na revizionizam,a oni sami su ga doktorirali .
Uspeli su da ubede sebe a i siroke narodne mase da istorija pocinje sa njima ,Adam i Eva pa oni.

Količina antisrpskog animoziteta koju je ovaj pgr demonstrirao na najgrublji i najarogantniji mogući način je neverovatna.
Da čoveku preti nasiljem i dolaskom na kućni prag radi toga što se izjašnjava kao antikomunista i što ukazuje na sva zlodela koja su njegovi preci počinili?!
Prošle godine, nije davno bilo, kada smo nekolicina nas ukazali na zločine koje komunjare počiniše u našim krajevima, imao je sličan ispad, gde je na navod da je ubijeno 2000 ljudi, napisao daje bilo 'samo' 700+200'(ili tako nešto) i da su se egzekutori premorili(i oni su ljudi jelte) i nisu mogli postići više..Nisam mogao verovati šta čitam u Srbiji u 21 veku. Povampireni jovo kapičić samo mu fali goli otok..
Čini mi se da su ga moderatori poslali malo na njegov omiljeni Goli Otok, ali izgleda da mu je izgnanstvo relativno brzo prošlo..
Alo kako on sam napisa, u današnje vreme svako ostavlja svoj digitalni trag, pardon smrad..
Takođe me iznenadiše neki koji ga tako lakoverno podržaše, bez ikakvog razmišljanja o kome se radi.
Fali im dlaka da postanu dežurni potkazivači(tzv žbiri) milicije kao nekad. Ljudi su čudo..

Poslednja izmena:
Mislim da se tu varas i da upravo u tom grmu lezi zec. Nije Draza preduzimao akcije, odnosno diverzije kako bi svi znali i pricali da je on nesto preduzeo, odnosno organizovao. Vec je cilj bio da se to odradi malo dugacije. Onako bi okupator vrsio represiju i osvetu na lokalnom zivlju, a to ne bi islo na ruku nikom sem okupatoru i domacim izdajnicima. Onda krecu komunisti da cackaju mecku pa sprovedu akciju rusenja mosta preko seoskog potoka. Taj potok okupator moze da pregazi kad i kako hoce, ali mora da preduzme kontra meru. Kontra mera je uvek bila da se izvede odredjen broj Srba pred streljacki vod. Sad ti vidi sta je pametno ciniti. Nisu cetnici bili bas toliko glupi pa da idu sa legitimacijom u akcije kao ovi danasnji "teroristi" koji obavezno ponesu licnu kartu. Koga stvarno interesuje ova tema, dokaze iznosi Milosav Samardzic kroz knjige, a i filmove. Znaci navodi covek tekstove iz ondasnjih novina, pisma okupatora kao i dokumente.
Ima zanimljivih predavanja na Tribini NS , pa kaze da je 44 godine(kraj godine) u Srbiji bilo 2200 partizana. Pa ako ih je bilo toliko , kakve su to onda zlocine mogli da naprave. Kazu uostalom da je zato Rrvena Armija oslobadjala Srbiju a ne partizani. Sve to ima na Youtubu , i to pricaju skolovani ljudi koji rade na univerzitetima u Srbiji.

To je verovatno blizu istine, ali je činjenica da su glavne zločine počinili pred sam kraj rata i u godinam posle rata. Tada su radili punom parom na 'ubeđivanju' u njihovu stvar.
Takođe, pojedini tvrde da je postojao dil između staljina i tita i da je poslao crvenoarmejce kako bi pomogli komuniste da se konačno dočepaju vlasti/zemlje, a pod maskom oslobađanja srbije od nemaca koji su se sa juga već kretali prema Nemačkoj. A tito mu obećao uticaj posle rata. Pošto ga je naravno izradio(što reče kolega slaže kada zine), onda je nastala informbirovska situacija.
Ukratko, lično smatram da bi se nemci povukli iz Srbije i bez tog oslobađanja, ali mnogo lepše zvuči da su komunisti/partizani oslobodili zemlju sa crvenom armijom. Takođe, trebalo je poslati i srpske momke da uludo ginu na sremskom frontu.
Ukratko, sve što je vezano za komunjare, povezano je i sa srpskom štetom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh