Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molio bi iskusnije kolege da mi kazu da li na ovim slikama traktorsko svrdlo izgleda u redu?Naime iznajmio sam od komunalnog preduzeca tratorsko svrdlo da probusim rupe za stubove od ograde ali mi rekose radnici da moraju da se okace njih trojica kako bi ulazilo u zemlju,nisam nikad radio sa svrdlom ali ja mislim da bi samo trebalo da ulazi ali mi izgleda tupo ,moje pitanje je kako to treba da izgleda i kako da ga naostrim,unapred hvala :ppozdrav:

mesto me zeza ali probacu ponovo
svrdlo-019.jpg
svrdlo-020.jpg

Poslednja izmena:
Помагао сам рођаку да бушимо рупе 400мм ширина и није било проблема. Само сам држао правац, бургија је скоро сама улазила. Треба пазити да не буши укосо, кад се диже из рупе може да се сломи ако се цима. И чини ми се да није била у оваквом стању.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Zavisi koju zemlju bušiš. Negde možeš i amerikanerom a pored puteva može da bude i 4 čoveka malo Pored asfalta se slije sva voda + vibracije od tereta i to kad slegne, teško ga je probiti.
Ta burgija mi ne izgleda dobro. Spirala bi trebala da se završava u ravno, kao raonik, da seče i podiže zemlju u spiralu.

Hvala svima, ovo je najuža što sam našao većinom su za sadnju voća i šire su a meni odgovara manja rupa, bilo kako bilo probaćemo je ovih dana, biće slika

Dragi moji poljoprivrednici-došlo vreme da se proširi grupa hobi poljoprivrednika.Dobro nam došli svi oni koji nisu u PDV-u.Sada nije dovoljan samo PIO da bi bio poljoprivrednik.Zaigrava se mečka polako_Ovo je sada jasno kao dan.

Ово што су јуче најавили - тих две и по милијарде?

Ма дај, на помоћ државе никада и нисам рачунао. Много више би ми значило да ми под оправдањем ванредног стања и чега већ да се сете, не одмогну и утичу на снижење и онако ниских цена пољопривредних производа и повећање цена импута. Био бих има захвалан ако би успели макар то.

Зоране, шта сам то пропустио, када не разумем о чему пишеш?
Napisao ti je kolega.Ne razumeš jedino ako nisi čitao kome će država davati po 30 000,tj.kojim poljoprivrednim gazdinstvima.Da pojasnim,šta sam hteo da napišem.Do sada su bili jedno vreme diskriminisani HOBI poljoprivrednici a sada se grupa proširuje i sigurno će takva politika biti sprovođena u budućnosti.Mnogo smo o tome diskutovali onomad kada sam ja bio crna ovca,pokušavajući da objasnim da svaki vid subvencije treba da dobije zemlja (onaj koji je obrađuje) a ne ko je uplatio PIO preko poljoprivrede.Sada dolazi to vreme.Sada samo možemo da se slikamo-sreća u ove pametne telefone :ppozdrav:

30000? Po gazdinstvu ili hektaru? Koji su uslovi ako ih ima kupovina nafte,djubriva,hemije,semena? Da li se posle ovog stanja pare vracaju nazad ili ne? I tako dalje... mislim da jos uvek nije precizirano da bi se vodila neka polemika ali poznavajuci nasu drzavu nece to biti deljenje para sakom i kapom...

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Ово што су јуче најавили - тих две и по милијарде?

Ма дај, на помоћ државе никада и нисам рачунао. Много више би ми значило да ми под оправдањем ванредног стања и чега већ да се сете, не одмогну и утичу на снижење и онако ниских цена пољопривредних производа и повећање цена импута. Био бих има захвалан ако би успели макар то.

Verujem da nisi računao ni na 100€ pa kad i ako bude uplate, prebaci te pare npr u fond za lečenje dece, nemoj da odbiješ isplatu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh