Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti svaki drugi post bi neku pomoc, izgleda si kao ona zena nek on mene tuce, al dobar je. Tako i pomoc od Amerike,EU,Kine...kamo lepe srece da imamo nasu privredu bar na niovu samodovoljnosti, a ne da kao slepci cekamo tudju pomoc.
Ti si Miroslave opet odlutao i vec po koji put ponavljam da menjate teze, pa normalno da ce doci onda do veceg dialoga. Preusmeri se na prvobitni post, ka onome sta i ko je doprineo pomoci li sa cime kad nam je zaista nesto potrebno, bas iz razloga sto si napisao da nam je privreda na losem nivou i nemocni smo sami da izadjemo iz ovog uzasa.
@ batad
Nema sigurno dileme oko toga, ti i slicni je imate. Podzemni svet nekih vecih Americkih gradova je jedno, uvek ga je bilo i bice da je neko merilo taj svet sa nadzemnim svetom u velikom procentu rusije.
Kao sto Amerika nikad nece izvuci te ljude na povrsini tako nece nikad ni rusija dovesti u red jad i bedu siromastva u vecem delu drzave.
@jevto
Zasto mislis da nec biti dobro sa kukuruzom? Mislis li na ovogodisnjem rodu ili na nesto drugo.

Objašnjenje ti je neobjašnjivo ali ajde. Znači sad si ih izjednačio. Dobro. Šta je prevagnulo da je tvoj favorit A i potiče te da ih stalno hvališ a ove druge sprdaš. Možda 15 tona osiromašenog urana posijanog na balkanu. Vidiš, vidiš. Možda bi to R trebala učiniti pa bi bila cijenjenija. Ne moraš odgovarti, pitanje je hipotetičko a i ne zanima me odgovor. Jedini razlog što pišem je što vi trujete a niko ne odgovara. Pročitaće neki dobrodušni paor, seljak, vaše reći pa možda pomisliti da ste možda u pravu. Volovi mogu vući kola, ali je opasno ako pomisle da znaju put. (Ovo je poslovica nije upućeno tebi).

Хипотетички........чија кита је дужа а чија је дебља?......Србија натрћена, чија ли ће кита мање болети?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Objašnjenje ti je neobjašnjivo ali ajde. Znači sad si ih izjednačio. Dobro. Šta je prevagnulo da je tvoj favorit A i potiče te da ih stalno hvališ a ove druge sprdaš. Možda 15 tona osiromašenog urana posijanog na balkanu. Vidiš, vidiš. Možda bi to R trebala učiniti pa bi bila cijenjenija. Ne moraš odgovarti, pitanje je hipotetičko a i ne zanima me odgovor. Jedini razlog što pišem je što vi trujete a niko ne odgovara. Pročitaće neki dobrodušni paor, seljak, vaše reći pa možda pomisliti da ste možda u pravu. Volovi mogu vući kola, ali je opasno ako pomisle da znaju put. (Ovo je poslovica nije upućeno tebi).
Taj bačeni uranijum na nas je donekle odgovornost i Rusije, koja je tada bila korumpirana i nije želela/mogla uložiti veto na odluku o bombardovanju. Više puta, kada sam poslovno boravio u Rusiji, to pominjao mojim ruskim kolegama i svi su slegli ramenima i rekli da je to velika mrlja Rusije. što nije smogla snage da uradi ništa dok jedan nevini i bratski narod uništavaju pred očima celog sveta.
Italija se vrlo brzo pokajala za učešće u grešnoj misiji, ali bojim se da ih loša karma stiže, kao što će i ostale koji su učestvovali u tome.
Putin, kakav god da je diktator, što se nas tiče. sigurno nebi opet dopustio takvu vrstu igranke na nama, tako da nije čudo što osećamo simpatiju prema takvom čoveku, bar mi stariji koji se bombardovanja dobro sećamo i Černomirdinove uloge u tome.
Sa druge strane, kakav smo ludački narod, uopšte nemam ideju kako nam iko može pomoći, ako ni sami neznamo šta hoćemo ni gde idemo..

Poslednja izmena:
Хипотетички........чија кита је дужа а чија је дебља?......Србија натрћена, чија ли ће кита мање болети?

Tačno tako, država i narod su bili najjači kad nisu bili ničiji nego svoji, tudja ruka ne miluje.

Mi Srbi smo narod u nestajanju,ne pamtimo,za ono bombardovanje trebalo bi da imamo distancu sa zapadom za vjeki vjekova.Možda nam Rusi nisu pomogli tada ali nas nisu ni bombardovali.Da ne pričamo o varvarskom bombardovanju srpskih gradova 1944-e.Sa ove distance prema nama se primenjuju dvostruki aršini,kako Šiptari imaju pravo na samoopredeljenje a Republika Srpska nema,kako su Hrvatima dali da isteraju Srbe a nama nisu dali da zaštitimo svoju teritoriju.

Mnogo je hladno... ne može se izaći... ali se može malo provetriti...
Srbi nikada neće nestati. Takav smo žilav narod. Bogu smo po volji jer smo hrabri i pošteni.... dok se s nekim 'bijemo' onda se 'bijemo' kad prestanemo onda zaboravimo pa im šaljemo brašno... i pomoć... žalimo što im se nesreće događaju...
Sami ne možemo ali ne želimo da budemo nekome pod skutom... tako da smo stalno na vetrometini... imamo zapadni način razmišljanja a istočnu dušu...
Ne možemo da budemo ravnopravni jer smo mali a opet smo carstvo koje će tek da vaskrsne...
Treba da čuvamo braću Rumune, Grke, Bugare (da braću Bugare), Srbocrnogorce, vitešku braću iz Republike Srpske i iz Republike Srpske krajine i da poštujemo što su Slovaci i Španci smogli snage da se odupru pritiscima...
Treba se otarasiti zabludele dece komunista i mondijalista iz beograda koji muzu ovaj narod i koji guraju priču da privatnik treba da bude Bog a radnik rob i da je to u redu... kojima je jedino u glavi da otimaju preko privremeno povremenih poslova i da leti idu na more a zimi na planinu a sve na grbaču seljaka....
Videćete... neće baviti... opet će svi hteti da budu Srbi...

drugarski pozdrav

@vuxsd Кад су нам Бугари били браћа, кроз историју коју сам ја учио баш и нису.

Pa dobro, jesu se onda malo obrukali kad nam zobodoše nož u leđa na Solunskom frontu ili kad u II sv ratu dođoše sa okupatorom.
Zabeležena su prilična zverstva od bugara, ali Srbi to brzo zaboravljaju, čak rado i opraštaju..

Nekima je od gore pomenutih proradila savest pa nam sada(i nekoliko godina unazad) daju razne donacije.
Nije njima proradila savest nego mozak, videli da su dosli u corsokak i da tako vise nece moci da nas muzu, pa preokrenuli na varijantu da nam daju malo kako bi mogli malo kasnije da nam uzmu mnogo ili u najboljoj varijanti po njih da nam uzmu sve

@vuxsd Кад су нам Бугари били браћа, кроз историју коју сам ја учио баш и нису.
Poznajem istoriju.... naneli su nam mnogo zla... ali ja bih im dao još jednu šansu... to što pišu da su se doselili isto kao i Sloveni nije istina... mnogo su nam bliži... mislim da smo veoma slični ili možda isti... zamislite da se utvrdi da smo isti narod koilika bi to bila teritorija i broj ljudi... eto Carstva koje bi imalo uticaja... zato je uvek bio cilj velikih da se ovi narodi rasparčaju a 99 procenata smo isti... ali malo religija, malo fašizam malo šargarepe na štapu... i eto...

drugarski pozdrav

Rekoste čemu pomoć, ko je tražio pomoć, zašto kritike?
Koliko sam ispratio pomoć je tražio vrh naše države i odatle su krenule svakodnevne kritike i veličanja. Ja lično ne tražim pomoć ni od roda rođenog, koliko god mi bilo teško. Ali ako država kuka, a mi smo država, onda imamo prava da u ime države kritikujemo.

Sve lepo sroceno, samo ovo oko brace malo preispitaj. Mislim da imas uljeza.

Ko srbi?? :haha: .... ovaj, yuga je mogla da bude amerika u malom, samo da nije u glavi bio nacionalizam nego vise "kapitalizam", sto ne mora da znaci samo novac i papir nego rad malog mozga kako da stvari lakse radim i bolje zivim, a to je ukocio subjektivni nacionalizam, ja sam "direktor" i koci sve pametno ispod tebe da me ne ugrozi... treba popraviti sliku o sebi, a ne kocit i ruzit sve oko sebe ili bit kurva pa izdati najblize jer ocekujes od nekog drugog da ce da ti da, ili da radi za tebe....... sad nas .ebe kako ko stigne, domaci strani itd..... mera ovoga sto pricam, je kada neko kupi polovan golf5, star deceniju ipo, u je kupio auto, a taj golf se sklapao u isto vreme dok smo mi juga i keca pakovali, to je taj glib....

Poznajem istoriju.... naneli su nam mnogo zla... ali ja bih im dao još jednu šansu... to što pišu da su se doselili isto kao i Sloveni nije istina... mnogo su nam bliži... mislim da smo veoma slični ili možda isti... zamislite da se utvrdi da smo isti narod koilika bi to bila teritorija i broj ljudi... eto Carstva koje bi imalo uticaja... zato je uvek bio cilj velikih da se ovi narodi rasparčaju a 99 procenata smo isti... ali malo religija, malo fašizam malo šargarepe na štapu... i eto...

drugarski pozdrav
Нисам те критиковао, већ само кажем.
Ја њих ни Б од браће не видим, а кад год су могли ишли су против нас. Далеко од тога да их мрзим као Амере, ал са њима на дистанци.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh