Chat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Маркокуријега,без жеље за неком јачом дискусијом ал да те питам,пошто се не слажем са тобом,тј слажем се да занатлије више немају праксу да ваља то је деф,ал се не слажем да не могу да живе нормално и да напредују..Овде стругар,механичар,лимар,Бошиста поготово,електричар има посла преко главе и то чекаш их да дођеш на ред,и фала Богу слабо ко од њих лоше живи..Тако да то не пије воду..У мом селу више нема ко трактор да поправи,а и пар околних.па ти види.Наравно све ово пада у воду ако су лоши људи и мајистори.

Ja bih samo dodao da je problem u školstvu.Zanatlije koje izađu iz škole imaju I znanja I iskustva samo šankeri da budu,cast izuzecima.
U vreme kada sam završio mlekarsku školu u Pirotu (tada jedinu u državi) mogli smo odmah u proizvodnju bez nakdne prakse,zato smo se svi zaposlili po mlekarama širom države.Kada se taj sistem vrati u školstvo onda možemo pričati o zanatima. Je osobe da nema diploma fakultetaedno Lokve sa 80 kombajna I xxx traktora nema ni jednog strugara ali 95% omladine ima diplome fakulteta.

Ja bih samo dodao da je problem u školstvu.Zanatlije koje izađu iz škole imaju I znanja I iskustva samo šankeri da budu,cast izuzecima.
U vreme kada sam završio mlekarsku školu u Pirotu (tada jedinu u državi) mogli smo odmah u proizvodnju bez nakdne prakse,zato smo se svi zaposlili po mlekarama širom države.Kada se taj sistem vrati u školstvo onda možemo pričati o zanatima. Je osobe da nema diploma fakultetaedno Lokve sa 80 kombajna I xxx traktora nema ni jednog strugara ali 95% omladine ima diplome fakulteta.
O tome ja pricam. Neko je lepo rekao ne treba ici ono sto mozes da zavrsis, nego ono gde mozes posao da nadjes.

Ima tu svasta da se procita. Sve zavisi kakvo znanje posedujes. Pokrivene su sve oblasti i ima za svakog po nesto, nije jeftin. Ja ga imam iz 2010 god i uglavnom se tu nista veliko ne menja samo se dopunjuje.

Opet da menjam saobraćajnu? Pa majmuni na vlasti su nam pre par godina promenili naziv ulice, a niko nas nije pitao da li to želimo i da li se slažemo sa time. I zbog te gluposti morao sam da pravim novu saobraćajnu. To oni u svakom mestu promene po tri ulice i eto ti lepog priliva novca od zamene dokumenata.

Mislim da mnogi nisu razumeli jer ne manjaju svi sve tablice nego samo one koje su stare preko 7 godina. One koje su izdate prošle godine ne moraju da se menjaju dok ne napune 7 godina.
A i lepo piše u tekstu da zamena počinje tek 1.1.2018 a ne ove godine i to je za tablice izdavane od 1.1.2011 jer su tada krenule nove saobraćajne i tablice. Malo i ovi novinari naduvaju naslove da bi tekstovi bili čitaniji

A da je glupo glupo je. Po toj logici i nove tablice za traktore treba menjati jer isto u saobraćajnoj piše koliko važi a one iz titinog doba i dalje ostaju da vrede

Razumela je velika vecina kad i kako pocinje zamena tablica, ali nije (a u stvari jeste) nam jasno zasto ih menjaju, to jest zasto im istice "rok upotrebe". Tablica koja je ostecena, ili je izgubljena, pa da se promeni za novu istu takvu je u redu, ali menjati tablice koje izgledaju odlicno jasno je zasto to rade.

To je savremeno potrosacko drustvo,kojem smo tezili.Uzimanje para na svemu i svacemu.Savremeni harac,samo lepo upakovan i to je sve za nase dobro.Da nam da Bog samo zdravlja,da se moze zaraditi,inece ce nas pojesti ta savremenost i humanost zapada.Svaki dinar,tj evro,koji smo toboz dobili na mostu,uzimaju nam na svakoj cuprijici,cak i tamo gde cuprije nema.Kod mene u komsiluku je inace ta famozna Nemacka firma,koja pravi te cipove,za sve i svasta.Od licne karte,preko saobracajnih,pasosa,do evo sad i zdravstvenih.I te tablice sa premazima,za radare verovatno pravi neki stranac humanitarac,koji nam je sve to nametnuo.Nek nam je Bog u pomoci.

Za problem sa sinusima probajte nešto krajnje jednostavno ako već niste probali . pripremiti par litara slane vode . neka je mlaka i dobro zaslanjena . Leći na bok i tako i glavu postaviti . Treba pomagač koji će uzeti mali "lijevak" i kad se nadje odgovarajući položaj glave i lijevka sipati vodu u jednu nosnicu , višu u odnosu na ležeći položaj . Kad se nadje pravi položaj i malo privikne , nije ni bolno ni neugodno a mlaka slana voda samo izlazi na drugu nosnicu i ispira sinuse , za ne povjerovati.

Momo druže, verovatno si mislio na ovaj način ispiranja nosa sa slanom vodom ???

[video=youtube_share;vOnr092hHZY]http://youtu.be/vOnr092hHZY[/video]

Ljudi jel zna neko koliko po zakonu da svaka kuća ima prostora do komšije,za npr krečenje,malterisanje,odvod itd?Jer moj komšija izvodio mernike i stavili kolac tik uz kuću a kuća pravljena odavno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh