Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Извини, али где смо се осрамотили?,,Teško je izaći iz svih tih ratova čist i pravedan. Srbi su jedini kojima to još uspeva."
Misliš na svetske sukobe ili računaš i ove ratove 90tih na našim prostorima?

posto treba da se zahvalimo 18-te americi,a kome treba da se zahvalimo 90tih sto smo kako kazes izasli podvijena repa? to smo jelte sami krivi posto se tacno vidi obrazac tj narativ kako pisesIz ratova 90ih smo izašli podvijena repa, isto bi bilo i 1945 ali nas je Tito izvukao i stavio među pobednike. Za 1918 treba da zahvalimo Americi pa onda ostalima.
Tako, tako.Skoro nisam čuo ovako nešto pametno
Eto ja vise volim raditi nego ne raditi. Nije mi cilj da neradim.Tako, tako.
Novcem se "kupuju" vreme i sloboda.
Ne samo kako je čovek rekao, čekanje u redovima i sl, već šira slika.
Ako nešto kupimo novcem, mi smo prvo uložili svoje vreme (i trud, rad, itd) u zamenu za taj novac.
Tako gledajući, ono što kupimo - to je naše uloženo vreme.
U praksi - umesto u novcu, odluku o kupovini i da li je vredna, treba gledati kroz naše vreme.
Jer, vreme nam je ograničeno i ustvari veoma vredno.
Pa, umesto ga ulagati u zamenu za novac, a zarad stvari koje nam nisu (preko) potrebne - možemo ga ulagati u druženje, vremenu privrednom sa porodicom, u hobiju, novim iskustvima i sl.
To je veće zadovoljstvo od kratkotrajnog zadovoljstva stvarima i iskustvima koja nisu toliko i toga vredna.
Sloboda..
Sloboda u smislu da ne radimo zbog moranja (npr vraćanje dugova), niti ono što ne volimo.
Naravno, normalno je da trenutno budu dostupni jedino poslovi koji nam ne odgovaraju. Ali, ako se uštedi dovoljno da se može reći ne takvim poslovima, pa se zatim posvetiti traženju poslova koji nam odgovaraju.
Ili uložiti u neko privatno zanimanje, pružanje usluga i sl.
Neko može uštedeti dovoljno, da ne mora raditi do državne penzije.
Već da se "penzioniše" koji godinu, pa i koju deceniju ranije. Pa onda tako dočekati penziju.
Mnogo je dobro i prirodno je ne raditi ništa.
Nego su nam nametnuli tu radnu kulturu i osećaj krivice zbog tzv lenjosti, kako bi mi radili prvenstveno za njih, a onda ostatke da podelimo među nama, za nas.
I to taman toliko, da teško da možemo biti slobodni.
Nažalost, sistem je takav i tek pojedinci uspevaju pobeći.
A onda preko toga, sve što nam i ostane.. da potrošimo na stvari i iskustva za koje su nam predstavili da ih kao trebamo ili želimo.
Doduše, nekako je sreća što ovde možemo živeti sa jednom, još i bolje sa više plata u porodici.
Meni "upadaju u oči" oni koji jure više od toga.
Tj troše svoje slobodno vreme na dodatnom poslu.
Što je ok u početku, ako se zarađuje i štedi za nešto više. Zarad dostizanja one slobode.
Ali, neko to radi celoga života.. a ja ne vidim neke benefite.
Tj mene interesuje koji su to benefiti.
Na šta troše taj dodatni novac.
Šta ostaje iza njih, kada svoje vreme potroše..
Mnogo kontradiktornosti u jednom postu, kao da se u tebi bore antikomunista i miloševićev propagandista i ne zna se koji nadvladava.Извини, али где смо се осрамотили?
И деведесетих смо били у светском сукобу. Борили смо се против најмоћније силе на свету која нас је прво сатанизовала у свету па наметнула изолацију и санкције па помагала супротне стране у пропаганди и оружју и на крају кад нису могли ни тако да нас поробе онда су нас и напали без икаквог разлога и на правди Бога.
Ништа ми нисмо нечасно урадили у ратовањима што други нису десетоструко и према нама и према другима.
А већину нечовештва су урадиле јединице које су још увек биле под управом комунистичких генерала из јна који су и имали задатак да је распарчају у да посвађају ове народе како би нас лакше поробили.
И борили се сами без ичије помоћи.
Naravno. Rad je dobar.Eto ja vise volim raditi nego ne raditi. Nije mi cilj da neradim.
Elon mi je bio veoma cenjen biznismen. Neko ko je živeo i radio zarad dobrobiti čovečanstva.Sinoć gledam jedan Musc-ov interviju, i čovek tvrdi da će rad uskoro biti pitanje izbora. Bukvalno kao sport i sl..
mnogo je to du\i spisakMnogo kontradiktornosti u jednom postu, kao da se u tebi bore antikomunista i miloševićev propagandista i ne zna se koji nadvladava.
A na pitanje gde smo se osramotili odgovoriću navodeći samo dva primera Batajnica i Srebrenica.
Tuđa sramota nije opravdanje za našu, Tuđu sramotu smo da je bilo pameti trebali iskoristiti u svoju korist a ne kao motiv da napravimo još veću.
Ratovima i ponajviše pogrešnom politikom 90tih mi nismo izgubili samo te ratove već čast i poštenje koje je odlikovalo srpskog vojnika, izgubili smo i prvi i drugi balkanski rat i delimično i prvi svetski.
Zato sam i napisao ,,samo".mnogo je to du\i spisak
Može jedno pitanje ali bez ljutnje.Da li je Srebrenica uzrok ili posledica.Mnogo kontradiktornosti u jednom postu, kao da se u tebi bore antikomunista i miloševićev propagandista i ne zna se koji nadvladava.
A na pitanje gde smo se osramotili odgovoriću navodeći samo dva primera Batajnica i Srebrenica.
Tuđa sramota nije opravdanje za našu, Tuđu sramotu smo da je bilo pameti trebali iskoristiti u svoju korist a ne kao motiv da napravimo još veću.
Ratovima i ponajviše pogrešnom politikom 90tih mi nismo izgubili samo te ratove već čast i poštenje koje je odlikovalo srpskog vojnika, izgubili smo i prvi i drugi balkanski rat i delimično i prvi svetski.
Možda je ključno pitanje " ko je silom hteo da ih spreči ? "..........Ko se silom hteo odvojiti ...........
Nema nikakve ljutnje ,na pitanje ti je dao odgovor član Miloica.Može jedno pitanje ali bez ljutnje.Da li je Srebrenica uzrok ili posledica.
To povlači drugo:Ko se silom hteo odvojiti i pri tome počeli kinjiti Srbe i isterivati ih.
Bio sam u jedinici JNA u istočnoj Slavoniji u kojoj su bili svi narodi i narodnosi.Svi smo imali jednu želju da se vratimo što pre kućama.Zenge su nas non stop provocirale sa minobacačima 60 i 82mm.Stavljali ih na kamiončiće-ispaljivali projektile i vraćali se.JNa je odgovarala u krajnjem slučaju.Bilo je i da Hrvati sa posebnim žarom tuku po svojima jer su oni mnogo bolje shvatali šta se dešava.U većini slučajeva nije gađano ljudstvo na suprotnoj strani .