Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta ako Hrvatska kaže- svi sa domovnicom moraju u našu vojsku, ko neće dobija kaznu i ostaje bez putovnice?Sami su izabrali svoju domovinu i za očekivati je da joj služe .
Jedino nisam siguran da se to odnosi i na osobe koje imaju dvojno državljanstvo .
Sve za putovnicu, putovnicu ni za šta.Ма отиће веруј ми пре у Хрватску војску него у нашу Српску.
Pa cak i da donesu obavezu sluzenja vojnog roka, opet ostaje u zakonu da se svako opredeli hoce li sluziti u uniformi ili civilu, opet moze da se desi da vecina nece da sluzi u uniformi. Moze opet kasarne da zvrje prazne,jer civili ne sluze svoju obavezu u kasarni.Zar ta priča o vojsci nikad ne zastareva? Ja slušam priču o vraćanju vojnog roka pa valjda od nekih par godina nakon što su ga ukinuli.
Jel stvarno ima ljudi koji i dalje svake godine poveruju u tu istu priču?Znam da ih ima dosta jer krenu da me mrtvi ozbiljni ubeđuju kako eto ovaj put se stvarno. (Šta je bilo svih ovih ranijih puta? kao bajagi?
)
U stvari političari videli da se narod loži pa kad god hoće malo da dignu rejting oni puste tu priču. I naravno narod aplaudira i veli "kakav je to patriota" (verovatno bi najveći patriota patriota bio onaj koji bi nas poslao u još jedan rat koji ćemo naravno ubedljivo da pobedimo kao i sve do sad).
Pitanje za ljude koji veruju u vraćanje VR u stilu kakav je bio pre ukidanja. U kakvom je stanju vama najbliža kasarna ili bilo koja kasarna za koju znate mimo ovih par što rade? Da li smatrate da imamo dovoljno opreme za celu klasu? Da li imamo dovoljno oficirskog kadra? Itd.
Čak i kad bi neko stvarno ozbiljno rešio da se vrati rok, da li imamo para. A čak i da imamo para to je nekih 5 do 10 godina da se sve sredi.
Upravo tako, ako nije nešto menjano pa je ovo od kad su ga uvodili prošli put. Kada se ispuni određena kvota (što je od prilike koliko se njih i sad dobrovoljno prijavljuje) za ostale nije obavezno već mogu da biraju da li će da služe ili. Sa ili bez pušku.Tako je bilo i pre za služenje bez oružja , nisu ništa novo smislili.