Chat 17

Teške reči ?
Ako su bili vesti pa " izvacarili " Evropu što bi se mi tu nešto ljutili ?
Mogu da razumem određeni stepen animuziteta prema Albancima , Hrvatima , Crnogorcima , Kosovarima , Bošnjacima ......... ali prema Grcima baš i ne .
Ili sam preskočio čas kada se taj deo istorije predavao .

Poslednja izmena:
@Miloica
'Oćeš biti ljubazan pa objasniti radi čega su ti oni više prirasli za srce od ovih ostalih navedenih?
I dalje, što bi nas se trebalo ticati njihovo glumatanje oko radnog vremena..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Teške reči ?
Ako su bili vesti pa " izvacarili " Evropu što bi se mi tu nešto ljutili ?
Mogu da razumem određeni stepen animuziteta prema Albancima , Hrvatima , Crnogorcima , Kosovarima , Bošnjacima ......... ali prema Grcima baš i ne .
Ili sam preskočio čas kada se taj deo istorije predavao .
Navijali protiv nas u košarci kad je bilo prvenstvo u Atini🙂

@Miloica
'Oćeš biti ljubazan pa objasniti radi čega su ti oni više prirasli za srce od ovih ostalih navedenih?
I dalje, što bi nas se trebalo ticati njihovo glumatanje oko radnog vremena..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Los sam ja sagovornik za to prebrojavanje krvnih zrnaca .
Zašto bi smo više voleli nekoga ko je geografski daleko od nas nego naše prve susede ?
Recimo , nije baš da sam navijao ali su mi simpatije više bile na strani Hrvata u onom čuvenom fudbalskom finalu protiv Francuza .
----- visestruko su manja zemlja pa su po inerciji simpatije na toj strani
----- govore naški a Francuze ništa ne razumem .
----- ima kod njih nekih elemenata Jugoslovenske škole fudbala a Francuzi samo forsiraju njihovo tika-taka
----- kod Francuza pola tima naturalizovani Afrikanci ( možda će mi neko zameriti ali to je razlog što više ne gledam KK Partizan )
----- prvi su nam sused a Francuzi to baš i nisu
Nigde nisam rekao da mi je neko više prirastao za srce već da mogu da RAZUMEM ODREDjENi STEPEN ANIMOZITETA prema .............. ( najblizim susedima ) ali da mi nije jasan takav stav prema zemlji sa kojom se ne granicimo i nikada u istoriji nismo bili u sukobu .
Od mržnje nema vajde , poješće nas na kraju .

Poslednja izmena:
@Miloica
Ne utrpavaj mi reči u usta, nigde nisam napisao da mrzim bilo koga pa i grke.
Jedino što sam učinio je da sam reagovao na tvoju konstataciju da imamo više razloga da ne volimo neke druge(slučajno naše najbliže sus(j)ede) negoli grke. Možda smatraš da treba da damo podršku našim političarima koji su uglavnom i napravili klimu animoziteta među nama.
Naveo sam činjenice, a lično, zaista, nimalo ne cenim grke iz raznih razloga, niti imam neko naročito mišljenje o njima. Jednostavno, ovi sadašnji grci su vrlo daleko od onih iz starog veka o kojima smo učili kao o tvorcima demokratije.

А штато има украјинско у граду одеси ништа само јеврејски бољшевици направили републику украјину и ајде да дамо ту и град одесу јер ипак је руску буржоазију требало уништити то јест руску православну државу у којој наравно није било никаквих украјинаца

@Miloica - trebalo bi da znas da su nam Grci ukrali istoriju . Ahil je bio Srbin 😉

Zanimljiva izjava :

Izdvojeno :
Istakao je i da će među budućim merama subvencionisanja biti povezivanje ratarstva i stočarstva obavezom da ratari imaju jedno grlo po hektaru zemlje, što se primenjuje i u Holandiji koja je veliki izvoznik hrane.

А штато има украјинско у граду одеси ништа само јеврејски бољшевици направили републику украјину и ајде да дамо ту и град одесу јер ипак је руску буржоазију требало уништити то јест руску православну државу у којој наравно није било никаквих украјинаца
da li si bio u odesi

@Miloica - trebalo bi da znas da su nam Grci ukrali istoriju . Ahil je bio Srbin 😉

Zanimljiva izjava :

Izdvojeno :
Istakao je i da će među budućim merama subvencionisanja biti povezivanje ratarstva i stočarstva obavezom da ratari imaju jedno grlo po hektaru zemlje, što se primenjuje i u Holandiji koja je veliki izvoznik hrane.
Sta je grlo ? I prase ...?

Nazad
Vrh