Chat 17

Pogledajte 1395,1396,1402 1453. Naučite ko su bili janičari,koji se narod najviše poturcio. I za kraj zamislite situaciju da Turska napadne Vatikan a Španci učestvuju u napadu i potkopavaju zidine da bi lakše osvojili Vatikan. E to su neki koji se predstavljaju kao branioci pravoslavlja radili 1453 godine kao zvanično jedina hrišćanska vojska u napadu na Carigrad.
Pa već na Kosovu je bilo Srba u vazalnom statusu u turskoj vojsci ,a što je više vreme i osvajanje odmicalo bilo ih je sve više. Ali to je bilo tad ,treba gledati šta sad.Ne može se živeti na mitovima i legendama ,ma koliko mi bili nebeski narod ipak nam treba hrana ,voda ,zdravo okruženje i saradnja sa drugima jer je već dokazano da nismo toliko ,,bogati" kako nam je godinama tupljeno u glavu.

Manite se Jovane nego kako komentarisete izjavu ministra da sve kupljeno preko subvencija mora biti obelezeno kao sto je ipard obelezen.Mozda ce dati predlog da haube traktora moraju biti jednoobrazne kao taxi vozila,samo da se odredi boja.

Можемо питати и жртве геноцида у Крагујевцу и Краљеву и уништења од разноразних бомбардовања....

А можемо питати и мајке оне деце без муниције што су их словенци стрељали кад су се "ослобађали"....

Многи су код Срба тражили уточиште и добили га отвореног срца и са гостопримством без задршке да би одмах издајнички забили нож у леђа том истом Србину који је крварио по гудурама планина и фронтовима јужне Србије.
Неки би и данас остали жељни свога на своме да им Срби нису донели слободу.
Слободу коју су одмах затим предали фашистима... новим или старим све је то исто... јер не умеју да буду слободни већ само робови....

Или ефектније написано... да вас нисмо ослободили још увек би били бечки коњушари... Пардон виенски коњушари.... ;)
vojska bez municije krivi slovenci.žalosno

Manite se Jovane nego kako komentarisete izjavu ministra da sve kupljeno preko subvencija mora biti obelezeno kao sto je ipard obelezen.Mozda ce dati predlog da haube traktora moraju biti jednoobrazne kao taxi vozila,samo da se odredi boja.
Pošto su subv. budžetsko davanje kao i njegova plata prvo on neka nam pokaže kako se to ,,namenski" troše sradstva jer mu je bogati žao građana koji pune budžet.

Гламочић није глуп човек он је професор сточарства са овом влашћу је од почетка зна како се мућка и ко све мућка ,замисли да се од почетка фарбало онда би се приметило да већином добијају исти То се коднас у каћу бар зна рецимо вршиоц дужности то јест директор градске управе за привреду новог сада у то спада и пољопривреда је жена пореклом из каћа и можеш само да замоислиш колико је субвенција стигло у каћ Тако да незнаш чудна је ова година можда се међу овим лоповима иако је дуго са њима појави неки дон кихот

Ako nije Austrija zvanicno ratovala, ratovali su austrijanci. Naj poznatiji Kurt Valhajm. Iako je cinio zlocine na tlu Juge, kasnije postao generalni sekretar uujedinjenih nacija i predsednik Austrije.
Ako tako racunas onda krenes od sjevera pa na dalje od norvezana,svedzana itd. vise od pola europe pa sve do rusa koje je vodio general Vlasov(general udarne ruske armije prije) koji su svi ratovali za njemacku milom ili silom.

Pa već na Kosovu je bilo Srba u vazalnom statusu u turskoj vojsci ,a što je više vreme i osvajanje odmicalo bilo ih je sve više. Ali to je bilo tad ,treba gledati šta sad.Ne može se živeti na mitovima i legendama ,ma koliko mi bili nebeski narod ipak nam treba hrana ,voda ,zdravo okruženje i saradnja sa drugima jer je već dokazano da nismo toliko ,,bogati" kako nam je godinama tupljeno u glavu.
daj kolega ne lupaj i ti

smatrao sam te za malo sagovornijer sagovornika illi sa i ja lupetam kako se to kaze

pa znas li sta sve ima u istocnoj srbiji sto su uzeli kinezi a da se zapitas tek sta sve ima na kosovu?

daj kolega ne lupaj i ti

smatrao sam te za malo sagovornijer sagovornika illi sa i ja lupetam kako se to kaze

pa znas li sta sve ima u istocnoj srbiji sto su uzeli kinezi a da se zapitas tek sta sve ima na kosovu?
Ne bi to ,,uzeli" kinezi da im mi to nismo dali a i Kosovo je posledica našeg poltronizma od 45te do 74te.
To jeste bogatsvo ali se u godinama sankcija pokazalo kao beskorisno.
Za jednu zemlju koja hoće da napreduje razvija se samo jedan resurs koji mi satiremo već neko vreme ,a poslednjih nekoliko godina posebno, to je obrazovanje.
Šta nam vredi bogatstvo istočne Srbije kad mi nemamo kadar koji će ga adekvatno iskoristiti? Šta su bili Kinezi 80tih a šta mi ,kako su nas to prestigli?
Mi smo došli do ove slave negativnom selekcijom i postavljanjem silnih Grčića (poslušnika) na rukovodeća
mesta.Zato ostavimo mitove i legende tamo gde im je mesto i pogledajmo svet realnim očima.

Nazad
Vrh