moja baba je kao sto sam i pisao 96godina(eno je u sobi)A nacisti su se prema ruskim ženama odnosili kako?
To pitanje silovanja nemačkih žena nakon ruskog osvajanja Berlina se sad jako potencira. Po mom mišljenju daleko više u propagandne svrhe, nego kao predstavljanje istorijskih činjenica. Odnosno u cilju karakterizacije Rusa zbog aktuelne situacije. Naravno, nema opravdanja za te postupke, ali bi bar malo korektno bilo pomenuti i obrnutu situaciju. Kako su prošle ruske žene tokom nacističkog osvajanja Sovjetskog Saveza? Koliko je ono sela u Belorusiji i Rusiji spaljeno sa pobijenim SVIM stanovnicima tih sela (najvećim delom žena, dece i starih jer je odrasla muška populacija bila mobilisana)? Za te žene niko ne postavlja pitanje, niti se to negde spominje. Slično je i sa nemačkim vojnicima u zarobljeništvu u Rusiji, te prošli ovako, te prežiivelo samo toliko, itd. Sve to stoji, ali nikad nećete čuti uz te komentare kako su prošli ruski vojni zarobljenici, koliko ih je preživelo, i na kraju krajeva koji je odnos brojki...
od kraljevine kad se rodila(1929)od sad promeni 4 kuce,vazdusno kilometar
znam sta prica i kako je islo sve,posle sto ja pamtim
opet sa druge strane rodjeni brat dede 1912 godiste,spavao u mom krevetu kad je umirao i umro je pricao da su pili konjske stope tj vodu iz konjskih stopa------godinu i po u rusiiji poslat kad se to deavalo,bez jela bez pica
doziveo 92-3 godine covek
deda od rodjenog oca umro(1927 godiste),bio u nemackoj u logoru...umro sa 81 godinom
nista ausvic i sve al je bio tamo
sreca bio mesar pa ga ovi zadrzali
i onda dodje slovenac koji fasuje o rusima(i to naravno ucen u komunizmu a tita nije ni znao da postoji),sad imaju drzavu i to je to
druzba je jedno ali mora se znati kako i sta i ko
opet sa istim tim slovencom mogu da diksutujem o simentalskim kravama koji imaju poreklo 6/7 grana....cak i slike i dokumenta
al kod njega ide holstajn ako sam shvatio