Chat 17

Ko da su i nasi kosarkasi odlucili da iznerviraju predsednika, em sto muke muci sa domacim i stranim neprijateljima, sad ce ispasti ik da su strane sluzbe umesale prste i da su i kosarkasi presli na stranu blokadera. Cekamo informer da ospe paljbu na ceo tim.

I vidim nešto što sam na prvu zaključio da je zidni držač baterije za aku alate. 350 din. I razmišljam 'ajde da uzmem jedan pa da probam da mu nabudžim kontakte i da tako napravim adapter za aku alate drugih brendova sa Parkside baterijom. Tako nešto sam već naručivao, štampano sa 3D štampačem, ali nije dobro urađeno, pa reko da se malo igram sa ovim na zimu...

I kad smo došli kući ja otvorim kutiju i vidim da je to zapravo držač samog alata a ne baterije, tj. sa alata se skine baterija i alat se natakne na ovaj zidni nosač koji je u obliku baterije. I na kutiji slika jasno pokazuje šta je to. A ja sam gledao u tu sliku ko tele i opet se zahebao. Prezupčio u mozgu i to ti je... 😁
To sam i ja imao ideju. Mada trenutno nemam druge baterija pa sam odustao.

Mislim da si ti pogrešio tj, uzeo si zidne nosače za baterije, a ne taj deo koji izgleda kao gornja strana baterije i koju verovatno zbog zakonskih začkoljica ne smeju da nazovu pravim imenom (što bi bilo nešto kao "Lopov-adapter za druge tipove baterija") već ga prodaju zajedno sa tim tim nosačima.

Gledao sam baš danas. Ima dve vrste tih zidnih nosača u pakovanju 2X3 i 3X2 kombinaciji i taj adapter koji je jedan u pakovanju. Sad mi krivo što ga nisam uzeo, al opet šta će mi imam 3 baterije od toga 2 normalne i jadna smart manjih dimenzija.

Nekako mi deluje da ta smart ne drži ni blizu koliko ove klasične i ako su obe markirane na 4 Ah.
Jel neko primećuje isto sa tim Parkside novijim, manjim baterijama koje su gotovo duplo lakše i manji, a trebalo bi da drže istu količinu struje?

To sam i ja imao ideju. Mada trenutno nemam druge baterija pa sam odustao.

Mislim da si ti pogrešio tj, uzeo si zidne nosače za baterije, a ne taj deo koji izgleda kao gornja strana baterije i koju verovatno zbog zakonskih začkoljica ne smeju da nazovu pravim imenom (što bi bilo nešto kao "Lopov-adapter za druge tipove baterija") već ga prodaju zajedno sa tim tim nosačima.

Gledao sam baš danas. Ima dve vrste tih zidnih nosača u pakovanju 2X3 i 3X2 kombinaciji i taj adapter koji je jedan u pakovanju. Sad mi krivo što ga nisam uzeo, al opet šta će mi imam 3 baterije od toga 2 normalne i jadna smart manjih dimenzija.

Nekako mi deluje da ta smart ne drži ni blizu koliko ove klasične i ako su obe markirane na 4 Ah.
Jel neko primećuje isto sa tim Parkside novijim, manjim baterijama koje su gotovo duplo lakše i manji, a trebalo bi da drže istu količinu struje?
Ma baš sam uzeo taj jedan u kutiji, taj koji izgleda kao gornja strana baterije. To je i problem, za adapter je potrebno da izgleda kao prihvat za bateriju a ne kao baterija. Jer prihvat bih montirao na neki stari NiMH alat a baterija bi onda bila Parksidova. Ovako može da se iskoristi kao adapter za npr. Makitinu bateriju na Parkside bušilicu, ali takve kombinacije su mi nepotrebne...

Ma baš sam uzeo taj jedan u kutiji, taj koji izgleda kao gornja strana baterije. To je i problem, za adapter je potrebno da izgleda kao prihvat za bateriju a ne kao baterija. Jer prihvat bih montirao na neki stari NiMH alat a baterija bi onda bila Parksidova. Ovako može da se iskoristi kao adapter za npr. Makitinu bateriju na Parkside bušilicu, ali takve kombinacije su mi nepotrebne...
Aha, sad kapiram. Realno adapter bi trebalo da izgleda sa jedne strane kao ovi zidni nosači koje prodaju po 2 ili 3, a sa druge strane kao taj što si ti kupio samo da pasuje na lat koji želiš da koristiš sa Parkside baterijom?

Koji problem si imao sa 3D štampanima adapterima?

Nazad
Vrh