Chat 17

Isto tako, ustao toga jutra i jednostavno nikad više zapalio cigaretu, kao da nisam ni pušio, alkohol takođe ne konzumiram.Poslednji put sam se napio 2012 a popio cele 4 krigle piva tada. 😂😂😂

Za cigare mi je jasno , ali za po neko ladno pivo povremeno mi baš nije jasno zašto se odricete ?
Kad neko kaže nisam okusio alkohol od tad i tad jer to znači da je bio notorni alkoholičar pa se plaši da se ne navuče ponovo ?
S tim u vezi , baš dodjoh sa terena , prašine i vrućine koliko hoćete i pre tuširanja popih ovo ko na srce da mi je palo
e1c02ad0c516e48b8e52010439b5468b.jpg

Poslednja izmena:
Nisam u tom fazonu da cepim 'ladno pivo.Isključivo pijem samo vodu, kiselu ili običnu grobljansku nije bitno.Pio sam kao omladinac a kako sam položio vozački tako sam prestao.Mogu u svakom trenutku da idem gde god treba i ne treba bez ikakvog razmišljanja.
Stalno sam za volanom da li traktora, auta a današnji vozači većinom voze i čačkaju telefone.Neko će me negde opizditi i ja ću svakako biti kriv ako naduvam bez obzira na okolnosti.

Miloica .. ima istine u tome što si napisao.

Ja nisam imao granice u piću alkohola.
Nije bilo stalno, tipa svakodnevno. Ali kada u nekoliko dana jeste, pilo se uvek do dna.

I za vreme tog svog nikako vedrog dela života, na piću nisam uradio niti jednu dobru stvar.
Na stranu koliko loših jesam.

To mi je smetalo. Plus, obično se sutradan nisam nikako dobro osećao..
.. tako da me je to morilo u toj meri, da mi se piće nekako ogadilo.

I onda, izgubilo se interesovanje.

Danas, kada vidim druge koji takođe nemaju merku u alkoholu, moje ne interesovanje se samo produbljuje.

Mislim da ljudi koji ne piju alkohol, da se ne odriču.
Tj da u njemu nema ništa tako dobrog, da je šteta ne konzumirati.

Postoji bezalkoholno pivo, ili kvas.. tako da možemo konzumirati sličan sastav, samo bez alkohola.

I moje iskustvo je takvo, da i jedna čaša rakije, vina ili piva, ipak utiče na svest.
Naravno, manje i kraće od reke pića, ali utiče.

I slažem se.
Teško je primetiti razliku kod ljudi koji popiju jedno pivo nekad nekad, za razliku od onih kojima dan započinje njime.

Matić .. da, da. Život je puno jednostavniji bez alkohola.
Uvek trezven i spreman za akciju bez razmišljanja.

A telefoni i upravljanje vozilom.. uh.
To je pošast našeg doba.

Poslednja izmena:
Citao sam nekad neko ozbiljno istrazivanje gdje se kaze da se dokazalo da prestanak pusenja nije stvar volje i karaktera nego vise fizicka, medicinska ,stvar ,kako bi reko , organska ... Neko jednostavno ima takav organizam , hemiju ,da uz volju moze a neko jako tesko ili nikako

Miloica .. ima istine u tome što si napisao.................
Nekako mi se učinilo da diskusija vodi u pogrešnom pravcu .
--- Neko izjavi kako ne pusi od tad I tad .
--- Drugi reče ne pijem od tad . . . . . . . . .
--- Treći kako ne jede Leba od . . . . . . . . .
--- Još samo fali da se neko pohvali
KAKO NE JEBE OD TAD I TAD

Ja sam duvanio od 2000 do 2017.Za to vreme sam prestajao više puta, periodi prestanka su bili od 2-3 meseca do maks.godinu dana.U periodu bez duvana znao sam da se natovim 20+kg bez problema pa sam posle opet počinjao kako bi smršao i to je palilo.2015 sam naglo skinuo 35 kg i više ih nikada nisam vratio nazad bez obzira što ne pušim od 2017 godine, izgleda da se biologija postarala i umešala svoje prste.

Retko ko iznosi kalkulaciju pušača.
Ima porodica gde čak četvoro puše. Ako je po paklica to je 2000 dnevno, trideset dana znači oko 500€.
Godišnje oko 5-6000€.
Za, recimo, 20 godina popuši se u vrednosti stana u gradu ili dve skromne kuće.
Obično ti pušači (licemerno) kukaju kako nema šanse da se sastavi sa današnjim zaradama, a uopšte ne pominju na šta troše većinu prihoda.
Dalje, primetio sam da su izuzetno sebični i samoživi. Najveća im je radost zapaliti u društvu nepušača ne uzimajući u obzir da im smeta. Čak ne retko roditelji puše pored male dece ili čak i svojih beba.
Imao sam situacije da pušač traži da zapali u mom autu. A pritom svi ostali u autu su nepušači. Nikada to nisam dopustio.
Evo danas mi je pušač ostavio punu pepeljaru opušaka ne obraćajući pažnja da će prostorija sutra užasno zaudarati ako se ostavi tako preko noći.
Psihijatrija..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Citao sam nekad neko ozbiljno istrazivanje gdje se kaze da se dokazalo da prestanak pusenja nije stvar volje i karaktera nego vise fizicka, medicinska ,stvar ,kako bi reko , organska ... Neko jednostavno ima takav organizam , hemiju ,da uz volju moze a neko jako tesko ili nikako
Baci u vodu tu teoriju.Treba da si prema sebi,đubre i to se ostavlja ako imaš čvrstu volju.Ove elektronske su još štetnije.
Piće sam ostavio lako,bez da ga poželim.

Najčešći izgovori je " Ja moram nešto " .
Imao sam kolegu ( živ je još , samo je u penziji ) koji je pušio ko lokomotiva i kockao na aparatima do zadnjeg dinara .
Išlo je dotle da mu šef nije davao platu ( tada smo primali na ruke ) već je dolazila žena da diže ( ne noge )
Na naše pitanje , zašto Rodicu tako radiš odgovarao je : ne drogiram se , ne jurim ženske , ne pijem kafu , ne pratim sport , ne igram sportsku prognozu ni loto pa i JA MORAM NESTO .
Inače jedva je završio osmoljetku i sve vreme u firmi bio fizički radnik .

Nazad
Vrh