Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I mi to ovde nazivamo normalnim životom?Nije covjek to rekao , to je izvrtanje.
Rekao je samo da treba sabrati prihode , jedan manji dio ostaviti na stednju a ostalo rasporediti i trositi kolko ima ne vise . I tu je u pravu . Ako ima , ako nema ,na svadbu ni neides a ne praznu kovertu da dajes ,ako nema za auto , onda bus i bicikl ,za sladoled ako ima kupis ,ako nema ne . Prosto .
Eh da je tako, boleo bi me ali...Nema svrhe nervirati se.Fokus je na sebi i svojoj porodici a drugima svaka čast, ko šta radi, sebi radi.
Da li je baš tako?Da li tebe dotiče ovo što žvalavi radi i da li si direktno pogođen njegovom politikom u poljoprivredi?Nema svrhe nervirati se.Fokus je na sebi i svojoj porodici a drugima svaka čast, ko šta radi, sebi radi.
Ako je meni upućeno pitanje odgovor je ne.Na šta misliš? Da nemaš sve što poželiš?
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Pa mi za vodu dobijemo skoro 7000.Stoka se poji bunarskom vodom.Nas dvoje gledamo da se uklopimo sa 50 hiljada mesečno.
To je okvirno i ne držimo se toga slepo.
Nekad je tu negde, nekad pređe nešto preko.
I samo na struju, vodu, telefone i internet ode oko 7, tj skoro petina.
Za hranu se koristi šta ima u dvorištu i bašti.. a kada se ne rodi dovoljno, kao poslednjih godina što nije zbog suše - kupuje se to isto.
Hleba je zanimljiva stavka. Supruga i dalje koristi minimalno, a ja sam odavno prestao. Smatram (i osećam) da je tako i zdravije i jeftinije. I jednostavnije, jer ne treba kupovati svaki dan.
Prevoz ovde ne računam.
Za gorivo meni i autobus supruzi, bude plaćeno od strane firmi.
Mi ne praktikujemo, ali je dobro zapisivati svaki dinar gde je otišao.
Onda na kraju meseca pregledati i uočiti šta "štrči" i videti kako te troškove smanjiti.
Često postoji jeftinija alternativa ili čak i zaključak da se bez nečega može, odnosno da nije neophodno.
Kako je rekao jedan dok je jeo prasetinu-meni je bitno da imam da pojedem i popijem a nije svestan da je to i prase koje jede imalo.Ako je meni upućeno pitanje odgovor je ne.
Čak daleko od toga ,želim samo neki ,,normalan" život bez ambicija kamioni ,avioni ali i bez određivanja ,,prioriteta" tipa ako odem na svadbu rođaku onda neću imati za knjige detetu....
Za ovih 35 godina ludila ovde narod je izgubio kriterijume o normalnom zivotu, nečiji normalan život se svodi na animalni nivo da pojedem, popijem i imam gde da spavam. Ipak mislim da čovek kao svesno i društveno biće zaslužuje nešto malo više da bi se osećao kao čovek.