Chat 17

Ajde prvo nas nauci posto si to sam napisao, kako za struju, vodu telefone i internet potrosis samo 7000 dinara??

Svaka budala ima svoje veselje, moje su alati i dame sumnjivih vrlina. Nešto što mi veoma teško pada su prilike u društvu na koje kao pojedinac ne mogu i više ne želim da utičem a pojedoše mi dzigericu.

Nije covjek to rekao , to je izvrtanje.
Rekao je samo da treba sabrati prihode , jedan manji dio ostaviti na stednju a ostalo rasporediti i trositi kolko ima ne vise . I tu je u pravu . Ako ima , ako nema ,na svadbu ni neides a ne praznu kovertu da dajes ,ako nema za auto , onda bus i bicikl ,za sladoled ako ima kupis ,ako nema ne . Prosto .
I mi to ovde nazivamo normalnim životom?

Nema svrhe nervirati se.Fokus je na sebi i svojoj porodici a drugima svaka čast, ko šta radi, sebi radi.
Da li je baš tako?Da li tebe dotiče ovo što žvalavi radi i da li si direktno pogođen njegovom politikom u poljoprivredi?
Da li misliš da treba da budemo društveno odgovorni i da li se treba pobuniti zbog pada nadstrešnice i 16 poginulih ispod nje?Jel nisi frustriran zbog svih afera i korupcije koju radi sadašnja vlast?Polako klizimo u diktaturu a možda čak i građanski rat a neki su se pomirili sa sudbinom ili misle da će neko drugi nešto promeniti za njih.Nisam mogao zamisliti da će doći vreme da posle 5 oktobra moram ići da skidam istu bagru koja je tada bila na vlasti.Nikada nisam bio član ni jedne stranke ali vrlo dobro znam i osećam kada nešto nije dobro.A ovo sada je daleko od dobrog.

Ne bih o politici.Proteste podržavam, posećujem i redovno pumpam.
Isto tako znam da moram dobro da zasučem rukave i nažuljam **greška u traktoru da bih sebi i svojoj porodici obezbedio egzistenciju, ništa nikome ne pada sa neba.
Nadam se da će se ovom zlu stati na put, pa kada god se to desilo.

Zbog naših stavova moja porodica redovno doživljava represiju od strane ćaci neandertalaca.
Jedan od primera, sin mi je završio 8 razred, opština je svakom osmaku davala 20.000 dinara koje su seoske podguzne muve nosile svima na kućnu adresu lično.
Našu kuću su seoske likuše naravno preskočile. 😂
Posle su zvali ženu da pitaju zašto nismo bili kod kuće da nam uruče novac.Ona im je rekla pa zbog toga što nismo ćaci. 😂😂😂
Šta da ti pišem dalje...😂😂😂

Na šta misliš? Da nemaš sve što poželiš?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Ako je meni upućeno pitanje odgovor je ne.
Čak daleko od toga ,želim samo neki ,,normalan" život bez ambicija kamioni ,avioni ali i bez određivanja ,,prioriteta" tipa ako odem na svadbu rođaku onda neću imati za knjige detetu....
Za ovih 35 godina ludila ovde narod je izgubio kriterijume o normalnom zivotu, nečiji normalan život se svodi na animalni nivo da pojedem, popijem i imam gde da spavam. Ipak mislim da čovek kao svesno i društveno biće zaslužuje nešto malo više da bi se osećao kao čovek.

Власт ће се урушити сама онога тренутка када пресуше већина финансијских извора. Видимо на делу заокрет и мењање стране у надолазећем сукобу. На разне провокације споља и изнутра не реагује као ни његова радна околина. Праве се да не постоје.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nas dvoje gledamo da se uklopimo sa 50 hiljada mesečno.
To je okvirno i ne držimo se toga slepo.
Nekad je tu negde, nekad pređe nešto preko.
I samo na struju, vodu, telefone i internet ode oko 7, tj skoro petina.
Za hranu se koristi šta ima u dvorištu i bašti.. a kada se ne rodi dovoljno, kao poslednjih godina što nije zbog suše - kupuje se to isto.
Hleba je zanimljiva stavka. Supruga i dalje koristi minimalno, a ja sam odavno prestao. Smatram (i osećam) da je tako i zdravije i jeftinije. I jednostavnije, jer ne treba kupovati svaki dan.

Prevoz ovde ne računam.
Za gorivo meni i autobus supruzi, bude plaćeno od strane firmi.

Mi ne praktikujemo, ali je dobro zapisivati svaki dinar gde je otišao.
Onda na kraju meseca pregledati i uočiti šta "štrči" i videti kako te troškove smanjiti.
Često postoji jeftinija alternativa ili čak i zaključak da se bez nečega može, odnosno da nije neophodno.
Pa mi za vodu dobijemo skoro 7000.Stoka se poji bunarskom vodom.

Kod nas je 70 din kubik, potrošnja mog domaćinstva je oko 40 kubika i još dodatni ( izmišljeni) nameti tako da je račun retko ispod 5000din.

Ako je meni upućeno pitanje odgovor je ne.
Čak daleko od toga ,želim samo neki ,,normalan" život bez ambicija kamioni ,avioni ali i bez određivanja ,,prioriteta" tipa ako odem na svadbu rođaku onda neću imati za knjige detetu....
Za ovih 35 godina ludila ovde narod je izgubio kriterijume o normalnom zivotu, nečiji normalan život se svodi na animalni nivo da pojedem, popijem i imam gde da spavam. Ipak mislim da čovek kao svesno i društveno biće zaslužuje nešto malo više da bi se osećao kao čovek.
Kako je rekao jedan dok je jeo prasetinu-meni je bitno da imam da pojedem i popijem a nije svestan da je to i prase koje jede imalo.

Nazad
Vrh