Chat 17

A što sam ja to u stvari postavio , nije vezano al me podsjetilo kad sam vidio sliku. Prije 2,3 dana nešto što me baš potreslo , aj kad već se povuklo da napišem dogadjaj što kraće. idem automu selu i zvoni telefon , veterinar jedan mladji . Baš mene nazvao valjda što mene zna , ukratko 2 žene u komšiluku žive same , majka i ćerka , starije , sirotinja , nekad bila kuća domaćinska , pa umro stari , pa sin , pa tako kako ide , a dobre i poštene. Imale samo jednu kravu , dobra baš ,simentalka , ogromna , i bila steona pred telenje . To ko je god naišao one davale sira i mlijeka . Uglavnom , kaže veterinar , požuri sa većim traktorom , ponesi trake ,španere,.. upala krava u neki kanal.
A ko zna kolko je već prošlo , da su odma zvale nekog sa traktorom , ne veterinara. Ja dodjem , a komšija sa traktorom i viljuškarom na njemu več došo , bliži je. Uglavnom na ivici neke njive i šume , neki kanal dubok jedno 2 metra a uzak , i zarastao u vinjagu , krava se otela i trčala i upadne u to na ledja skoro , i nikud. Još veterinar kaže vežem za vrat ? Sveže on , aj nije se stezalo , al komšija kreno da diže , ma strašno , dje ćeš tako . odustanemo i na brzinu odlućimo za noge . Taman svezali , krepa . **greška te muko , greota. Da je bilo malo prije ,..? Kaže veterinar da goveda zbog konstrukcije srca nemogu dugo na ledjima ..?
Zato me podsjeti da pogledam to . A da je razlika izmedju nas i Švajcaraca , to valjda svi znaju . Može se vidjeti po deponijama smeća , da se neide dalje. A možemo mi bolje.

Што се тиче смећа само треба примењивати закон, али то би већ била репресија према мањинама и појединцима, није у духу европских вредности. Да се не замере, пусти будала, знаш ли ти ко је његов рођак и остало. Зато камере на сваком кораку као и полиција. Све докуметовати и ето поштовања закона, као у баш тој швајцарској. Или белорусији. Или немачкоји. Или америци.
А да си читао још пре, х пута сам написао не треба свакога у двориште а поготово у свињац и шталу пустити, показивати колики си домаћин. Ти си помогао колико си могао, али неко је можда само својом појавом направио проблем. То је изнад овоземаљког.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Kad je već pomenuto smeće moram nešto da primetim, a mislim da sam to pisao i prošle godine jer je ista situacija bila.
Pominjano je ovde na forumu koliko je skup izložbeni prostor na sajmu, koliko su skupe ulaznice itd, a na celom sajmu nevideh ni jedne korpe za smeće. Sramota za sajam! Nosio sam flašicu od vode i ambalažu od pljeske u rukama kroz ceo sajam i na kraju ih bacio u korpu na ulici kad sam izašao sa sajma...

Сећам се пре 5-6 година, била је депонија на крају сајма. Ниси могао да не видиш брдо смећа.

Од 01.06. прелази се на тромесечно очитавање бројила. Или да сами очитате и пријавите преко апликацијe, мејла, или лично на шалтеру електродистрибуције.
Ма не, неће бити малверзација...
Како се намешта да епс остане без "живог" новца.

vrlo je jednostavno poslati

potrebna je samo sifra mernog mesta(imas na racunu) i da slikas mobom brojilo i ubacis sliku

2min posla

Nama su brojila na ulici na banderi...
Ne postoji staklo na kutiji sa satovima , već je plastično koje je nekada bilo providno, a sada je mutno potpuno...
Kako da im uslikam brojilo, ništa se ne vidi ?
Uostalom, zbog čega JA da im šaljem stanje, do sada je Kurta i Murta "pisao" za dobre pare, zadnjih meseci ne mogu nikoga da nahvataju jer je ponuđeni novac za taj posao bukvalno ponižavajući....
Namerno učinjeno....
Slažem se u potpunosti s @Sapatnik , sprema se prodaja EPS-a, uništava se namerno "preduzeće",pa nek i cena bude prihvatljiva za "investitore"....

Луле, колико ће бити оних који неће то урадити, стара домаћинства, социјални случајеви, курцобоља и још мали милион изговора. Колико ће платити одједном за три месеца, баш су неки стрпљиви да чувају паре.
Лично видим злу намеру.
А онда... Повећање минималца од 01.10. на магичних 500 € а од 0101.2026, ако вођа добаци 550 €, а ако пробају да га помере нема ништа од тога. Колико добијеш толико ти наплате више.
Имају ли они додира са стварним светом, па инфлација ће нас сатрати.

ma nisam uopste na to mislio

drzava se raspada na sve strane odavno

samo sam konstatovao da nije uopste tesko poslati ocitavanje jer sam slao ovo sad za maj 10domacinstava

ko je jednotarifni--jos bolje tj lakse

e sad sigurno da ima problema kao sto je naveo Dobrodol(dal ljudi imaju univerzalni kljuc za otvaranje tih kutija naprimer nemam blage)

Pazi, ja sam i do sada slao stanje baš iz tog razloga, što "zvanični čitač" nije bio u stanju da zapiše stanje JER ništa se ne vidi a nije imao ključ, pa su obično slali dežurnog da popiše "problematične"....
Imao sam gomilu problema jer upišu "otprilike" pa upadnem u plavu zonu i potražuju više...
Na koji ja način uspem da pročitam stanje brojila, zadržaću za sebe...
Poenta je u tome, da gomila naroda (smatram čak 70%) po selima NEĆE biti u stanju da dostavlja stanje brojila...
Nemogućnost čitanja, neposedovanje računara, tablet uređaja ili smart telefona, nedovoljno digitalne pismenosti i nesnalaženja sa digitalnim tehnologijama...
Prekoputa mene do pre jednu deceniju živeo je stariji vanbračni par koji nisu znali ni kanale-programe na televizoru da pretraže i memorišu a da ne govorim o tome da pišu stanje el. brojila i šalju ga mejlom ili preko aplikacije...
Ostalo mi u sećanju, kada je izvršena ona "digitalizacija" pa nabavili set-top-box i ja im priključio na stari televizor, malo , malo, pa čujem galamu s one strane ulice :
JBM ti mater digitalnu !!!! :ROFLMAO:

Da li je tromesečno i plaćanje ili samo očitavanje?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

U dnevniku je rečeno plaćanje svaki mesec. Verovatno će uzimati iznos od prethodnog meseca pa kad uzmu stanje onda će poravnavati.

Nazad
Vrh